Gjøvik med Skibladner

Velkommen til Østlandets knutepunkt! Vi bor på Quality Strand Hotel Gjøvik som ligger i sentrum like ved Gjøvik Gård. Hotellets beliggenhet er et ypperlig utgangspunkt for de mange aktiviteter og severdigheter som Gjøvik og Mjøsas områder har å by på.

DS Skibladner er Norges eneste hjuldamper og eldste skip i jevnlig drift, bygget i 1854-1856 ved Motala verft i Sverige. Skipet går i rutefart på Mjøsa, med utgangspunkt fra Gjøvik, som er dens hjemmehavn, til de andre Mjøsbyene Hamar, Moelv og Lillehammer.

Midt i Gjøvik sentrum ligger den vakre parken rundt Gjøvik gård. Alleer fra Rådhuset og Strandgata fører til det hyggelige tunet. Drengestua har koselig kafe. Hovedbygningen fra 1810 er hovedattraksjonen, i sin tid bygget av Caspar Kauffeldt som grunnla Gjøvigs Glasværk. Med en historie som strekker seg tilbake til 1807 er glassverket selve hjertet i Gjøvik. Den hvite byen ved Mjøsa vokste frem rundt gamle Gjøvik Glasværk og arbeiderne som jobbet der. Dagens Gjøvik Glassverk er tuftet på tradisjonene fra den gang. I glassverkets trivelige lokaler opplever du samspillet mellom moderne design og lange tradisjoner. Den sjarmerende glassverksbutikken huser alt fra tradisjonsrike koboltblå produkter til nytt og spennende design i bruks- og kunstglass.

Mjøsområdet byr på mange andre forskjellige attraksjoner og aktiviteter slik som, Fjellhallen, Gjøvik Sjokoladefabrikk, Vitensenteret, Eiktunet kulturhistoriske museum, Dukkehjem Museum på Kapp bare for å nevne noen.

REISEFAKTA

Varighet: 4 dager / 3 netter
Pris pr. person fra kr. 4400,- ved 40 personer i bussen
Tillegg enkeltrom kr. 900,-

Prisen inkluderer:

  • Moderne turbuss i 4 dager
  • 3 overnattinger på hotell i dobbeltrom
  • Enkle lunsjer tur/retur
  • 3 frokoster og 3 middager på hotellet