Gjøvik med Skibladner

Velkommen til Østlandets knutepunkt! Vi bor på Quality Strand Hotel Gjøvik som ligger i sentrum like ved Gjøvik Gård. Hotellets beliggenhet er et ypperlig utgangspunkt for de mange aktiviteter og severdigheter som Gjøvik og Mjøsas områder rundt har å by på. 

DS Skibladner er Norges eneste hjuldamper og eldste skip i jevnlig drift, bygget i 1854-1856 ved Motala verft i Sverige. Skipet går i rutefart på Mjøsa, med utgangspunkt fra Gjøvik, som er dens hjemmehavn, til de andre Mjøsbyene Hamar, Moelv og Lillehammer. 

Midt i Gjøvik sentrum ligger den vakre parken rundt Gjøvik gård. Alleer fra Rådhuset og Strandgata  fører til det hyggelige tunet. Drengestua har koselig kafe og i låven er det utstillinger. Hovedbygningen fra 1810 er hovedattraksjonen, i sin tid bygget av Caspar Kauffeldt som grunnla Gjøvigs Glassværk. Med en historie som strekker seg tilbake til 1807 var glassverket selve hjertet i Gjøvik. Den hvite byen ved Mjøsa vokste fram rundt gamle Gjøvig Glassværk og arbeiderne som jobbet der. 

Mjøsområdet byr på mange andre forskjellige attraksjoner og aktiviteter slik som; Lillehammer og Maihaugen, Hamar og Domkirkeodden og Prøysen bare for å nevne noe.

Reisefakta

Varighet 4 dager / 3 netter

Pris pr. person fra kr. 4200,- ved 40 personer i bussen

Tillegg for enkeltrom kr. 750,- 

Sesong: 26.06 - 20.08.18

Inkludert i prisen:

  • Moderne turbuss i 4 dager
  • 3 overnattinger på hotell i dobbeltrom
  • Enkle lunsjer tur/retur
  • 3 frokoster og 3 middager på hotellet