ÅLESUND

5 dagers tur -
avreise 15/8-2017

Turen går til Sunnmøres hovedstad. Ålesund har en av verdens største eksporthavner for klippfisk, og har en yrende og malerisk fiskerihavn midt i sentrum med salg av fersk fisk og reker. Ålesund har en vakker beliggenhet bygd på en rekke øyer som strekker seg ut mot havet. Bysentrum ble ødelagt av en brann en vinternatt i 1904 og deretter gjenoppbygd i den spesielle Jugendstilen med en rekke dekorative tårn, gavler og ornament. Turen byr ellers på storslått natur med bl.a. Gudbrandsdalen, Romsdalen med Trollveggen, utsiktspunktet Dalsnibba og mye mer.

Komfortabelt opphold i Ålesund på Hotell Scandic Parken sentralt i byen. Utflukt til øyene i havgapet, historiske Giske, og Godøy med det fredede Alnes Fyr. Tilbake i Ålesund kjører vi opp til fjellet Aksla med en fantastisk utsikt over byen og øyriket. Vi besøker også Atlanterhavsparken, et av Europas største akvarieanlegg. Gjennom en stor glassvegg ser vi froskemannen som mater de forskjellige fiskene i den store tanken. En opplevelse både for store og små! Fra Ålesund går turen med hurtigruteskipet Finnmarken til Geiranger. Middag og overnatting på ærverdige Hotell Union.

PROGRAM DAG FOR DAG

TIRSDAG 15. AUGUST: OSLO – ÅLESUND

Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 08.00. Påstigning langs strekningen Oslo – Lillestrøm – Gjøvik (tilslutning fra Fagernes, Dokka og Hamar) – Lillehammer. På Dombås blir det en utvidet pause med muligheter for en matbit og kanskje litt shopping. Vi fortsetter langs Lesjaskogsvatn som ligger på vannskillet, og gjør dette fjellvannet svært spesielt ved at det er utløp i begge ender. I østenden har Gudbrandsdalslågen sitt utspring, og i motsatt ende starter Rauma. Vi kjører nedover den vakre Romsdalen, og fra bussen kan vi beskue mange fine fossefall i Rauma. Det blir flere pauser underveis bl.a. ved Trollveggen, kjent for dristige og ulovlige fallskjermhopp. Vi passerer Åndalsnes og fortsetter ferden vestover langs Romsdalsfjorden.

Ut på ettermiddagen sjekker vi inn på Scandic Parken, som ligger sentralt i Ålesund. På få minutter til fots finner vi havnen og handlegatene. Det blir tid til å slappe av litt på rommet før vi samles til middag.

ONSDAG 16. AUGUST: ÅLESUND

Vi har god tid til frokost. Vi samles i bussen for å oppleve øyene ut mot storhavet. Turen går først til sagaøya Giske, hjemstedet til vikingkongen Gange Rolv, som invaderte og dannet Normandie i 911, og slik ble stamfaren til Wilhelm Erobreren, opphavet til dagens britiske kongefamilie.

Øya hadde en unik posisjon gjennom vikingtiden og var sete for en av Norges mektigste familier. Marmorkirken på Giske fra 1150 som en gang var den mektigste Giske slektens familiekapell. Vi kjører til Godøy med det særegne fiskeværet Alnes ute ved Atlanterhavets bredder. Vi tar en pause på det gamle fyret Alnes med flott utsikt inn mot Ålesund. Alnes fyr er en fyrstasjon fra 1876 som er restaurert og fredet av Riksantikvaren. Fyret inneholder en fyrhistorisk utstilling og man kan bli med på en omvisning i fyrtårnet. Vi kjører tilbake til Ålesund og opp til byfjellet Aksla. Her finner vi Fjellstua med utsiktsplattform som gir en fantastisk utsikt mot byen, Sunnmørsalpene, havnen og havgapet. Fra Fjellstua går en trapp ned til byen, den har 418 trinn, og ender opp rett ved siden av hotellet. For de som ønsker en trim vil trappa være en mulighet! Vi andre kjører med bussen tilbake til byen. Det er tidlig ettermiddag, og resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Her er fint å rusle rundt å titte på livet i fiskehavnene. Det er lunsj på egenhånd i dag og mulighetene er mange, både når det gjelder spisesteder, eller finne på noe enkelt f.eks. reker direkte fra en båt i havna! Nordgående hurtigrute har anløp ut på ettermiddagen, og for oss landkrabber kan det være et hyggelig avbrekk å møte opp på kaia for og «ta i mot». Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

TORSDAG 17. AUGUST: ÅLESUND

Vi skal ikke stresse på denne turen, også i dag tar vi oss god tid til frokost. Etter hvert kjører vi noen kilometer til Atlanterhavsparken, ett av Europas største akvarieanlegg. Atlanterhavsparken er bygget inn i kystnaturen og tilpasset moderne utstillingsprinsipper. 6000 kvadratmeter uteareal med uberørt kystnatur med fiskeplasser, turiststier, badeplasser og fine dykkerområder. Nærmere 4000 kvadratmeterpublikums- og utstillingsarealer. Store landskapsakvarier viser dyrelivet i Atlanterhavet fra nord til sør. Se livet under fergekaia, i sjøstrømmen, mellom holmer og skjær og i dypet av Storfjorden. Opplev det fantastiske synet av dykkeren som håndfòrer fiskene i den store Atlanterhavstanken! På området finner vi også kafeteria og suvenirbutikk. Det blir rikelig med tid her ute. Interessene for hver enkelt kan være litt forskjellige, men her vil alle sikkert finne noe som fenger. En kopp kaffe og noe å bite i vil også smake. Også i dag er vi tilbake i byen tidlig ettermiddag. Noen vil kanskje slappe av litt på hotellet før videre utforskning av Ålesund på egenhånd. Her er mange muligheter innen rekkevidde. Vi vil komme med forslag og veiledning, noen har kanskje spesielle ønsker, vi vil være behjelpelig. Om kvelden møtes vi til middag og hyggelig samvær.

FREDAG 18. AUGUST: ÅLESUND – GEIRANGER

Etter en god frokost plasserer vi bagasjen i bussen og kjører til kaia. Noen vil kanskje spasere ned? Vi går om bord i hurtigruteskipet «M/S Finnmarken». Her får vi en 4 timers flott seilas «innaskjærs» mot Storfjorden. Skipet passerer Sjøholt og Stranda, før kursen settes inn Synnylvfjorden. Det fascinerende med denne båtturen er at fjorden blir smalere og trangere etter hvert, og «topper» seg når vi svinger inn den verdensberømte Geirangerfjorden. Vel framme i Geiranger blir vi hentet med egen skyssbåt. Det blir god tid til å rusle rundt for å bli bedre kjent i den lille «turistmagnaten». Etter hvert sjekker vi inn på Hotel Union, bagasjen er allerede på plass i resepsjonen. Vi smales til en bedre middag og hyggelig samvær den siste kvelden på turen.

LØRDAG 19. AUGUST: GEIRANGER – OSLO

Vi spiser en god frokost før vi tar plass i bussen. Etter 10 minutters kjøring stopper vi ved Flydalsjuvet, med en fantastisk utsikt over Geiranger og fjorden. Turen går videre over fjellet til Grotli, og ved Lom Stavkirke blir det en luftepause. Vi fortsetter forbi Otta og til Fåvang hvor det blir servert middag. Utover ettermiddagen og kvelden bringer vi hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

REISEFAKTA

Pris pr. person fra kr. 6990,-
Prisen inkluderer:

  • Hele rundturen i moderne turbuss
  • 3 overnattinger Hotell Scandic Parken Ålesund
  • 1 overnatting på Union Hotell Geiranger
  • Alle frokoster og middager
  • Inngang Atlanterhavsparken
  • Sightseeing til Godøy og Giske
  • Hurtigruten Ålesund - Geiranger
  • Reiseleder

Tillegg for enkeltrom kr. 1900,-

Påmelding innen 1/7-2017. Tlf. 61 12 06 00