BERLIN

4 dagers tur -
avreise 16/8-2017

Berlin er hovedstaden i Tyskland, og har vært åsted for stor oppmerksomhet gjennom delingen mellom Øst og Vest-Berlin.

Berlin er en av de viktigste europeiske kulturbyer, og et av de viktigste politiske sentre i Europa. Etter Paris er Berlin det viktigste turistmålet i Europa.

Berlin har siden murens fall blomstret til nye høyder og er på mange måter igjen blitt det nye Europas "puls". Her er kreative, store kunstnerkvartaler, nye bydeler der både gammelt og nytt møtes, og ikke minst et underholdningstilbud du sjelden finner maken til i andre byer. Her er et utall nye kneiper og puber med en særskilt atmosfære, men like mange av de tradisjonell tyske ølhusene. Handlemulighetene er rike, og gallerier og museer vitner om stor kunstnerisk aktivitet. Berlin er igjen blitt en av Europas mest markante byer!

1. dag, 16. august: Gardermoen - Berlin

Oppmøte på Gardermoen 2 timer før avgang kl. 12.15 - vi flyr direkte til Berlin med Norwegian med ankomst kl. 13.50. Det er lurt å kjøpe seg litt å spise om bord på flyet. Etter ankomst Berlin møter vi guiden og bussen vår, og de tar oss med inn til Berlin sentrum der vi starter med en 3 timers sightseeing. Vi får blant annet se Brandenburger Tor, den berømte Gaten Unter den Linden, Slottsområdet, Operaen, Universitetet, Domkirken, Museumsøya, Alexanderplatz, Gendarmenmarkt, Berlin-muren, Holocaust-minnesmerket, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Philharmonie, Riksdagshuset, Kongresshallen, Presidenpalasset (Scloβ Bellevue), Siegessäule, Tiergarten, Kurfürstendamm med Varehuset KaDeWe, Minnekirken (Gedächtniskirche), Slottet Charlottenburg. Ved Olympiastadion tar vi heisen opp i Olympiatårnet (Klokketårnet) og nyter utsikten over store deler av Berlin. Vi avslutter sightseeingen ved vårt hotell i Berlin, Park Inn Alexanderplatz. Vi sjekker inn på rommene våre og møtes til felles middag i restauranten på hotellet.

2. dag, 17. august: Båttur på Spree og Checkpoint Charlie

Vi starter dagen med frokost før guiden kommer og møter oss på hotellet kl. 09.00.

I dag starter vi med en båttur inne i sentrum av Berlin, hvor vi ser igjen mange ting fra sightseeingen i går. Etter båtturen besøker vi Checkpoint Charlie-museet. Huset ved Checkpoint Charlie ligger like ved det tidligere hovedtransittstedet mellom øst og vest. Det inneholder Murens historie, med fotografier og biografier av dem som forsøkte å flykte fra Øst- til Vest-Berlin. Individuell lunsj – guiden hjelper til å finne en restaurant. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon før vi møtes igjen til middag på hotellet.

3. dag, 18. august: Heldagsutflukt til Potsdam

Vi spiser frokost på hotellet før vi kl. 09.30 møter guiden vår som skal ta oss med på heldagsutflukt til Potsdam, som er Tysklands Versailles. I den sørvestlige delen av Berlin skal vi ha en båttur som starter ved innsjøen Wannsee og fører over elven Havel, flere kanaler og en rekke innsjøer. Vi ser roklubber og seileklubber hvor de fine båtene ligger i rekkevis. Villaene langs vannkanten her hører med til de mest attraktive i hele Berlin. Vi ser hvor Berlin-muren gikk og hvor filmstjernene bor i Tysklands Hollywood.

Fra båten ser vi Jaktslottet Glienicke og de prøysiske prinseslottene Schloss Babelsberg og Schloss Glienicke. Vi kjører under den berømte broen Glienicker Brücke, hvor amerikanerne og Sovjetunionen utvekslet sine spioner under den kalde krigen.

Vi setter så kursen til Potsdam og spiser felles lunsj. Under en spasertur i Sanssousi-parken ser vi slottet Sanssouci, og får høre historien om Fredrik den Store (Friedrich der Grosse). Vi får omvisning på ett av Sanssouci slottene. Vi besøker også parken Neuer Garten og ser slottet Cecilienhof. Her fant Potsdamkonferansen sted, hvor Stalin, Truman og Churchill/Attle bestemte viktige ting om hvordan Europa skulle se ut etter 1945. Retur tilbake til hotellet og felles middag på kvelden.

4. dag, 19. august: Berlin - Gardermoen

Vi spiser frokost og sjekker ut fra hotellet, og møter bussen og guiden utenfor hotellet. Avreise kl. 10.15 tilbake til flyplassen i god tid før flyavgang kl. 12.20 og lander på Gardermoen igjen kl. 14.00.

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 7350,-
Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo - Berlin t/r
  • Transfer flyplassen - hotellet t/r
  • 3 overnattinger i dobbeltrom
  • 3 frokoster og 3 middager
  • 3 timers sightseeing med skandinavisk talende guide
  • Båttur og besøk på Checkpoint Charlie-museet
  • Utflukt til Potsdam inkl. buss, guide og lunsj
  • Reiseleder

 
Tillegg for enkeltrom kr. 830,-

Påmelding innen 12/5-2017. Tlf. 61 12 06 00