BLOMSTRING I HOLLAND

7 dagers tur -
avreise 13/4-2017

Hva er herligere enn når alt grønt spirer og gror etter en lang og kald vinter. Da aner vi at sommeren og varmere tider står for døren! Mens det fortsatt er kjølig her hjemme, vil vi tilby en forsmak på våren med sitt yrende blomsterliv.

For 24. året på rad setter vi opp denne tradisjonelle turen til Holland. Vi vil gjerne vise noe av dette interessante landet. Fra bussen ser vi vindmøllene, de livsviktige kanalene og de enorme oppdyrkede områdene. Vi nevner også den berømte blomsterparken Keukenhof, som et av høydepunktene på turen.

Vi har god anledning til å utforske Amsterdam med sine historiske bygninger, og vakre kanaler.

På hjemturen har vi også en svært hyggelig overnatting på 1.kl. Radisson Blu Hotell i sentrum av Bremen.

PROGRAM DAG FOR DAG

TORSDAG 13. APRIL: FAGERNES – OSLO – GØTEBORG

Avreise fra Fagernes Skysstasjon, Oslo bussterminal kl. 12.00. Øvrige påstigninger langs strekningen Dokka – Gjøvik (tilslutning fra Lillehammer - Hamar) – Hadeland – Lillestrøm og Østfoldbyene etter avtale med hver enkelt. Pauser underveis og ankomst Gøteborg i god tid før avgang med Stena Line. Vi sjekker inn på våre utvendige lugarer, og møtes til middag «all inclusive», altså selvbetjening av drikkevarer, mineralvann, øl og vin.

FREDAG 14. APRIL: KIEL – AMSTERDAM

Stor frokostbuffe og ankomst Kiel kl. 09.15 før vi tar plass i bussen som venter på kaien. Vi skal i dag på fine motorveier reise forbi Hamburg og Bremen. Vi passerer Cloppenburg og Lingen, og ut på ettermiddagen krysser vi den hollandske grensen. Vi serverer kaffe og forfriskninger i bussen og det blir flere pauser underveis. Vi ankommer Amsterdam og sjekker inn på Dorint Amsterdam Schipol. Vi hygger oss med felles middag.

LØRDAG 15. APRIL: I HOLLAND

Frokost på hotellet. I dag tar vi en heldagsutflukt med bussen. Vi besøker dobbeltbyen Haag/Scheweningen, regjeringsbyen har tre kongelige slott, mange severdigheter og en 5 km lang sandstrand. Vi besøker også Panorama Mesdag, et spesielt maleri på 360 graders lerret. Kunstverket er håpløst å beskrive, det må oppleves! Vi drar til Delft med den berømte porselensfabrikken. Her ser vi på produksjonen, og det er selvfølgelig mulig å kjøpe med seg et lite minne hjem. Dagens høydepunkt er uten tvil besøk i Keukenhof – verdens største friluft blomsterutstilling . I parken danner millioner av tulipaner, påske- og pinseliljer og andre løkplanter et praktfullt blomsterteppe i fullstendig harmoni med de blomstrende busker og gamle trær. Det blir god tid til å rusle rundt på egenhånd, med mulighet til å sette seg ned med litt mat og drikke. Etter et hyggelig opphold i Keukenhof blir det tid på hotellet for litt avslapping før vi møtes til middag.

SØNDAG 16. APRIL: I HOLLAND

Frokost på hotellet. Hele dagen er viet Amsterdam. Vi tar først en kanaltur med båt. Rundturen viser oss et «annet Amsterdam». Myriader av historiske hus og kanaler fra byens tidligere storhetstider. Byen kalles «broenes by» da den er bygget på 90 forskjellige øyer og her finnes godt og vel 1281 broer over 160 kanaler – flere enn i Venezia! Ettermiddagen kan benyttes til for eksempel et besøk på Museumsplain for å titte på Rembrandts og Van Goghs malerier, gjøre seg litt kjent i byens handlegater, eller slappe av på et av byens trivelige serveringssteder. Etter en lang dag i Amsterdam slapper vi av i bussen tilbake til vårt hotell. Etter en god «hvil» på rommet møtes vi til middag.

MANDAG 17. APRIL: AMSTERDAM – BREMEN

Avreise etter frokost. På veien nordover er første stopp fiskelandsbyen Volendam, her tar vi oss tid til å besøke den idylliske havnen, samt at vi besøker en ostefarm, som demonstrerer hvordan Edamerosten blir til. Videre over den 3 mil lange demningen som skiller Nordsjøen fra Ijsselmeer. Vi krysser den tyske grensen ved Nieuweschans, før vi fortsetter til Bremen og sjekker inn på Radisson Blu Hotel. Middag om kvelden. Hotellet ligger i hjertet av Bremen med interessante opplevelser rett utenfor døren. Vi nevner den «pittoreske» bydelen Schnoor, med sine smale gater, (ingen biler) små butikker og kroer. Spaserturen kan f.eks avsluttes med ett glass vin i Bremens berømte Rådhuskjeller!

TIRSDAG 18. APRIL: BREMEN – KIEL

Hotellet er kjent for sin frokost og vi tar oss god tid med den. Ut på formiddagen setter vi kursen mot Kiel. Kanskje et lite opphold i Hamburg? Ved ankomst Kiel går vi om bord og sjekker inn på våre utvendige lugarer. Etter hvert møtes vi i restauranten og forsyner oss med god mat og til hørende drikke, som på utreisen.

ONSDAG 19. APRIL: GØTEBORG – OSLO – FAGERNES

Stor frokostbuffe før vi møtes i bussen på kaia, og setter kursen mot gamlelandet. Det blir en kaffepause på Nordby ved Svinesund med mulighet for en svenskehandel, før bussen bringer hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 9950,-
Prisen inkluderer:

  • Hele rundreisen i moderne turbuss
  • Stena Line Gøteborg - Kiel t/r i utvendige lugarer og "all inclusive" middag
  • Alle frokoster og middager
  • Alle utflukter iflg. programmet m. inngangspenger
  • Kanaltur i Amsterdam
  • Reiseleder

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1850,-
Tillegg for enkellugar kr. 500,-

På grunn av stor pågang på hotellene i Holland er påmeldingen innen 1/3-2017. Tlf. 61 12 06 00