BORNHOLM

5 dagers tur -
avreise 17/9-2017

Bornholm, den fascinerende danske øya med beliggenhet midt i Østersjøen. Passe sted å gjøre strandhugg og opphold for farende folk fra Russland, Finland, Sverige, Randstatene(Estland, Latvia, Litauen), Polen, Tyskland, Danmark, Norge, noen på vei ut fra Østersjøen, andre på vei inn. Handel og krig, hanseater, vikinger og andre på jakt etter rikdom og makt eller et skjulested.

Et vakkert landskap, hvite strender, jordbruk, silderøkerier, vindyrking, koselige smålandsbyer, en utrolig festning, mystiske rundkirker, deilige kroer med god mat og godt øl, mye kunst i form av flott glasskunst, malere og klesdesignere.

Mye å se og beundre. Vi skal plukke ut noe for en hver smak. Første dagen har vi lokalguide i ca. 3 timer, og drar på opplevelsestur rundt i den sørlige delen av øya. Andre dagen har vi også lokalguide i ca. 4 timer, og tar for oss den nordlige delen. Litt shopping i Rönne? Som en hyggelig avrunding på oppholdet i Danmark, blir det også god tid til å utforske Köbenhavn!

PROGRAM DAG FOR DAG

SØNDAG 17. SEPTEMBER: FAGERNES – OSLO

Avreise fra Fagernes Skysstasjon. Oslo Bussterminal kl. 15.00. Øvrige påstigninger langs strekningen Dokka – Gjøvik – tilslutning fra Lillehammer og Hamar – Hadeland og Lillestrøm etter avtale med hver enkelt. Vi kjører til Vippetangen (Oslo) og går om bord i DFDS som har avgang kl. 16.30. Alle har utvendige lugarer. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.

MANDAG 18. SEPTEMBER: KÖBENHAVN – BORNHOLM

Frokost om bord før ankomst Köbenhavn kl. 09.45. Vi krysser Öresund via den fantastiske forbindelsen mellom Danmark og Sverige, tunnel og bro, mellom Köbenhavn og Malmö. Vi fortsetter til Ystad og går om bord i en hurtiggående ferge med avgang kl. 12.30. Det blir mulighet til en matbit før ankomst Bornholm. Vi får med oss en lokal guide i bussen og starter vår første utflukt. Vi har resten av dagen til å ta for oss den sørlige delen av øya. Vi nevner bl.a. Svaneke som i 1975 fikk Europarådets gullmedalje for sin «konsekvente bevaring af den typiske lille havnebys historiske karakter». I Svaneke er det flere verksteder med ulike kunstnere. Videre er det kort stopp ved Dueodde – øyas sydspiss – som er kjent for sitt enestående sandlandskap. Her er sanden så fin at den kan brukes på timeglass! Vel tilbake i Rönne sjekker vi inn på Hotel Griffin, beliggende ved strandpromenaden og bare noen få minutter fra sentrum. Vi samles til middag og hyggelig samvær om kvelden.

TIRSDAG 19. SEPTEMBER: BORNHOLM

Etter en god frokost samles vi i bussen for å utforske den nordlige delen av Bornholm. Fra Rönne kjører vi gjennom byen Hasle, og videre til Bornholms nordspiss hvor de imponerende ruinene etter middelalderfestningen Hammershus står. Vi får høre mer om festningens historie. I idylliske Allinge Røgeri får vi servert dagens lunsj (inkl). Vi nevner også hyggelige Gudhjem, hvor det blir litt tid på egenhånd. Vi er tilbake i Rönne tidlig ettermiddag og har resten av dagen til å utforske øyas "hovedstad" på egen hånd. Middag og hyggelig samvær om kvelden.

ONSDAG 20. SEPTEMBER: BORNHOLM – KÖBENHAVN

Tidlig avreise fra Bornholm. Vi krysser igjen Öresund, og kjører inn til Köbenhavn sentrum. Her blir det ca. 5 timer til å hygge seg i byen. Mulighetene er mange i området Tivoli, Strøget og Nyhavn! Etter hvert samles vi for å kjøre til kaia og sjekker inn på DFDS, som har avgang kl. 16.30 og vi møtes til middag og hyggelig samvær.

TORSDAG 21. SEPTEMBER: OSLO – FAGERNES

Vi spiser frokost under innseilingen til Oslo. Vi klapper til kai kl. 09.45, og bussen bringer hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

REISEFAKTA

Pris pr. person fra kr. 6700,-
Prisen inkluderer:

  • Hele rundturen i moderne turbuss
  • Båtreisen Oslo - København t/r i utv.lugarer
  • Båtreisen Ystad - Rønne t/r
  • Øresundbroen
  • Overnatting på Griffin Spa Hotel
  • 4 frokost - 4 middager
  • Utflukter på Bornholm
  • Lunsj på Allinge Røgeri

 
Tillegg for enkeltrom kr. 700,-

Påmelding innen 1/8-2017. Tlf. 61 12 06 00