COSTA BRAVA – SPANIA

14 dagers tur -
avreise 29/4-2017

Reis til Spania med buss og opplev Tyskland og Frankrike fra et behagelig bussete. Vi hygger oss med kaffe og forfriskninger underveis. Vi kjører vanlige dagsetapper og har regelmessige pauser med overnatting på gode hoteller.

I Spania bor vi komfortabelt i den lille kystbyen Santa Susanna på Hotel Aqua Montagut Suites. Et forrykende Flamencoshow er med i programmet, og ikke minst en heldagsutflukt til Barcelona.

PROGRAM DAG FOR DAG

LØRDAG 29. APRIL: FAGERNES – GÖTEBORG

Avreise fra Fagernes Skysstasjon. Oslo Bussterminal kl. 12.00. Øvrige påstigninger langs strekningen Dokka – Gjøvik – tilslutning fra Lillehammer og Hamar – Lillestrøm og gjennom Østfold etter avtale med hver enkelt. Vi setter kursen mot Göteborg, hvor vi går om bord i en av Stena Lines båter. Vi sjekker inn på våre utvendige lugarer. Om kvelden spiser vi middag «all inclusive» sammen og hygger oss utover kvelden.

SØNDAG 30. APRIL: KIEL – DARMSTADT

Stor frokostbuffè og ankomst Kiel, før vi tar plass i bussen som venter på kaien. Vi kjører på fine motorveier forbi Hamburg, Hannover, Kassel og Frankfurt. Det blir flere stopp underveis. Ut på ettermiddagen ankommer vi Darmstadt hvor vi skal overnatte på Ramada Hotel Darmstadt. Middag om kvelden.

MANDAG 1. MAI: DARMSTADT – LYON

Etter frokost tar vi plass i bussen. I dag fortsetter vi sørover mot Lyon. Vi passerer Heidelberg, Karlsruhe og Freiburg. Ved Mülheim krysser vi Rhinen og kjører inn i Frankrike. Vi passerer Besançon før vi fortsetter i sydlig retning. På sørsiden av storbyen Lyon sjekker vi inn på Hotel Ibis Styles Lyon Sud Vienne for middag og overnatting.

TIRSDAG 2. MAI: LYON – SANTA SUSANNA

Etter en god frokost fortsetter turen mot Middelhavet. Vi passerer Valence, Nimes og Montpellier. Etter byen Perpignan krysses den spanske grensen i en del av fjellkjeden Pyreneene. Herfra er det en kort kjøretur ned til kysten og Santa Susanna. Her finner vi Aqua Hotel Montagut, som blir vårt «hjem» i 1 uke.

SANTA SUSANNA

Hotellet ligger ved kysten. Dette oppholdet er tenkt som en «avslappingsuke», med muligheter for fine spaserturer og kanskje litt shopping. Under oppholdet kan både frokost og middag inntas når det passer hver enkelt. Fra hotellet er det hyggelig å spasere ned til strandpromenaden.

Som nevnt i innledning vil vi tilby følgende utflukter som inngår i prisen:

BARCELONA:Heldagstur til Catalonias hovedstad Barcelona. Vi har med lokal guide som snakker svensk/norsk. Det finnes få steder i Europa som byr på så mye som Barcelona. En historisk arv, mote, kultur og førsteklasses restauranter, annerledes barer og lange herlige sandstrender. En vennlig og åpen by som mange gjerne kommer tilbake til.

Barcelona ble grunnlagt i 218 f.Kr. Navnet kommer fra Hamilcar Barca, som under denne perioden hadde makten over handelsimperiet Kartago. Romerne hersket over området i mange år og under Keiser Augustus ble kolonien Bacino grunnlagt, akkurat der hvor Barcelona er i dag. I løpet av vår byrundtur besøker vi OL stadion (olympiske sommerleker i 1992). Fra Montjuicberget har vi fin utsikt over byen. Vi ser også Columbusmonumentet og den berømte katedralen La Sagrada Familia, som ennå ikke er ferdigbygd, og vi vandrer rundt i praktfulle gamle kvarterer. På ettermiddagen blir det tid til å rusle rundt på egenhånd, kanskje på den store hovedgaten La Rambla, før vi returnerer tilbake til vårt hotell for avslapping og middag.

LA SIESTA:

Kveldsutflukt til La Siesta med et fantastisk flamencoshow, en form for spansk folklore. Her blir det også servert middag. Altså en helaften!

TIRSDAG 9. MAI: SANTA SUSANNA – CHALON-SUR-SAONE

En uke går fort i hyggelige omgivelser. I dag setter vi kursen nordover igjen. Returen går delvis etter samme rute som nedover turen. Grensen passeres og dagens overnatting er på nordsiden av Lyon. Middag på hotellet, som ligger i den lille byen Chalon-Sur-Saone.

ONSDAG 10. MAI: CHALON-SUR-SAONE – KÖLN

Dagens etappe blir en annen variant i forhold til utreisen. Vi kjører nordover forbi Dijon, Nancy og Metz. Vi kjører gjennom deler av Luxenbourg og inn i Tyskland ved byen Trier. Etter hvert kjører vi deler av Moseldalen og vi passerer byen Koblenz, hvor elvene Rhinen og Mosel møtes. Vi fortsetter forbi Bonn til Köln og sjekker inn på Achat Comfort Hotel Köln/Monheim. Vi møtes til middag.

TORSDAG 11. MAI: KÖLN – KIEL

Etter frokost tar vi plass i bussen. Dagens etappe bringer oss gjennom deler av Ruhrområdet. Vi passerer byene Düsseldorf, Dortmund og Bremen. Ut på ettermiddagen ankommer vi Kiel. Vi Finner våre utvendige lugarer, spiser en bedre middag «all inclusive» og hygger oss sammen den siste kvelden på turen.

FREDAG 12. MAI: GÖTEBORG – OSLO – FAGERNES

Etter frokost om bord tar vi plass i bussen, som setter kursen mot «gamlelandet», og bringer hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 14900,-
Prisen inkluderer:

  • Hele rundreisen i moderne turbuss
  • Stena Line Gøteborg - Kiel t/r i utvendige lugarer og "all inclusive" middag
  • Hotellovernattinger
  • Frokoster og middager
  • Flamencoshow
  • Sightseeing i Barcelona m. lokalguide
  • Reiseleder

 
Tillegg for enkeltrom kr. 2480,-
Tillegg for enkellugar kr. 500,-

Påmelding innen 30/3-2017. Tlf. 61 12 06 00