DALSETER HØYFJELLSHOTELL – med Peer Gynt Spelet

4 dagers tur -
avreise 10/8-2017

Vi kan kalle denne turen en mini-ferie i fjellheimen. Dalseter Høyfjellshotell øverst i Espedalen har tatt i mot turister siden slutten av 1800-tallet.Hotellet er kjent for sitt gode kjøkken hvor det legges vekt på å servere tradisjonell hjemmelaget norsk mat. Romslig svømmehall med badstuer og trimrom. Hotellets beliggenhet innbyr til rolige spaserturer i området. Vi har også en hyggelig utflukt med bussen inn til Sikkilsdalen. Kaffe og vafler på Sikkilsdalen Fjellstue (naboen til Prinsehytta).

Oppholdet på Dalseter danner en fin ramme rundt høydepunktet på turen, Peer Gynt ved Gålåvatnet. Det er store forventninger til denne nye oppsetningen med far og sønn Oftebro, Jakob som den unge og Nils Ole som den gamle Peer Gynt. Spennende blir det også med prisbelønte Sigrid Strøm Reibo, som blir den første kvinnelige regissør på Gålå. På hotellet får vi en interessant innføring i dramaet Peer Gynt med Lidvar Nygjerde, filosof og litteraturhistoriker. Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall av de beste billettene på Gålå.

PROGRAM DAG FOR DAG

TORSDAG 10. AUGUST: OSLO – DALSETER

Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 08.00. Påstigning etter avtale med hver enkelt langs strekningen Oslo – Lillestrøm – Nittedal - Hadeland – Raufoss – Gjøvik (tilslutning fra Fagernes , Dokka og Hamar) – Lillehammer. Det blir pauser underveis og hotellet tar i mot med en deilig lunsj. Ettermiddagen fri til egne aktiviteter eller bare slappe av, noen har kanskje stått opp tidligere i dag enn de pleier! Middag og hygge om kvelden.

FREDAG 11. AUGUST: HALVDAGSUTFLUKT

Vi har god tid til frokost før en halvdagsutflukt. Med i bussen får vi med oss en lokalkjent guide og turen går innover den vakre Sikkilsdalen, kjent bl.a for hesteslepp. Ved veiens endepunkt finner vi Prinsehytta, og naboen Sikkilsdalseter byr på kaffe og nystekte vafler. Tidlig ettermiddag er vi tilbake på hotellet, og etter hvert inntar vi dagens lunsj. Resten av ettermiddagen fri til egne aktiviteter. Middag og hyggelig samvær om kvelden.

LØRDAG 12. AUGUST: DALSETER – GÅLÅ

Frokost. Formiddagen fri. Stort lunsjbord. Litt avslapping før kveldens «dyst». Kl. 17.00 drikker vi kaffe med hjemmebakt kringle og etter hvert samles vi i bussen og kjører til Gålå, ca. ½ times busstur på Peer Gyntveien. Vi skal overvære det fantastiske Peer Gynt Spelet på friluftscenen ved Gålåvatnet. Henrik Ibsen knytter selv Peer Gynt til Gudbrandsdalen, da han sendte de tre første aktene av Peer Gynt til forleggeren sin i København i 1867. Personen som var modell for Ibsens Peer, er i gudbrandsdalsk fortellerversjon knyttet til gården i Hågå i Søtorp. Henrik Ibsen sin historie om fattiggutten og storskryteren Peer har i snart 150 år begeistret publikum verden over. Etter forestillingen drar vi tilbake til Dalseter, som venter med varm betasuppe og hjemmebakt flatbrød!

SØNDAG 13. AUGUST: DALSETER – OSLO

Vi har god tid og kan nyte siste frokost. Etter hvert finner vi igjen våre plasser i bussen. Det blir pauser underveis og i løpet av tidlig ettermiddag er alle tilbake til utgangspunktet.

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 5400,-
Prisen inkluderer:

  • All busstransport
  • Overnattinger på Dalseter Høyfjellshotell (sydvendte rom)
  • Helpensjon
  • Utflukt til Sikkilsdalen med kaffe/vaffel
  • Billett til Peer Gynt Spelet

 
Tillegg for enkeltrom kr. 450,-

Påmelding innen 6/6-2017. Tlf. 61 12 06 00