DRESDEN – PRAHA – BERLIN

8 dagers tur -
avreise 17/6-2017

På denne reisen opplever vi tre av Europas mest interessante byer.

Dresden – Tyskelands barokkby nummer en, med vakker beliggenhet ved Elben, og omkranset av Sachsiske vinberg med sine berømte slott og kulturskatter.

Praha – Tjsekkias hovedstad, eller Prag som den heter på flere språk, blir av mange karakterisert som Europas vakreste hovedstad ved elven Moldau. Dikteren Goethe kalte Praha; «Juvelen i verdens krone».

Berlin – Tyskelands hovedstad med sine flotte «paradegater» og pulserende liv tilbyr sine besøkende det aller beste av kultur og fornøyelse.

PROGRAM DAG FOR DAG

LØRDAG 17. JUNI: FAGERNES – GÖTEBORG

Avreise fra Fagernes Skysstasjon. Oslo Bussterminal kl. 12.00. Øvrige påstigninger langs strekningen Dokka – Gjøvik – tilslutning fra Lillehammer og Hamar – Lillestrøm og gjennom Østfold etter avtale med hver enkelt. Vi setter kursen mot Göteborg, hvor vi går om bord i en av Stena Lines båter. Vi sjekker inn på våre lugarer og samles etter hvert til en bedre middag med selvbetjening av drikkevarer! (vin-øl-mineralvann)

SØNDAG 18. JUNI: KIEL - SPREEWALD

Stor frokostbuffe og ankomst Kiel kl. 09.15 før vi tar plass i bussen som venter på kaien. Til å begynne med kjører vi vanlig riksvei før vi kommer ut på motorveien mellom Hamburg og Berlin. Vi tar pauser underveis. Tidlig ettermiddag passerer vi Berlin og kjører etter hvert inn i delstaten Sachsen. Her finner vi området Spreewald, fredet av UNESCO. Lokaltrafikken foregår på kanaler med flatbunnede prammer. I dette området finner vi vårt hotell, Van der Valk Spreewald Parkhotel for middag og overnatting.

MANDAG 19. JUNI: SPREEWALD – DRESDEN – PRAHA

Etter frokost fortsetter vi til Dresden, en av Europas vakreste byer, som ligger på begge sider av elven Elbe. Vi starter oppholdet med en guidet tur. Videre utover dagen blir det god tid på egenhånd i området Brülsche terrasse (også kalt Europas balkong). Her finner vi bl.a. museet Albertinium, barokkmuseet Zwinger, Sempeoperaen og mye mer. Her ved elva Elbes bredder er det hyggelige spisesteder både inne og ute. Vi tar igjen plass i bussen, og etter en kort kjøretur krysser vi grensen og kjører inn i Tsjekkia. Etter et par timer er vi i Praha og sjekker inn på Hotel AXA. Vi spiser middag på en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet og kanskje avslutte kvelden med en spasertur i den koselige gamlebyen.

TIRSDAG 20. JUNI: PRAHA

Etter frokost møtes vi i bussen for en rundtur med lokal guide. Vi vil få se det mest kjente Praha har å by på. Karlsbroen er kanskje den største severdigheten i byen med 30 statuer, dyktige gatemusikanter og et yrende folkeliv. Vi besøker Borgen Prazsky Hrad med St. Vituskatedralen. Rundturen avsluttes ved Rådhuset med det astronomiske ur i hjertet av den gamlebydelen. Hele ettermiddagen til disposisjon i byens lille intime sentrum. Gamlebyen i Praha er vanskelig å beskrive , den må oppleves! Vi avslutter dagen med et hyggelig besøk på restaurant U Michala. Her blir vi underholdt med tsjekkisk folklore, musikk, sang og dans. Her serveres også dagens middag, ubegrenset med mat og drikke. Altså en helaften!

ONSDAG 21. JUNI: PRAHA – BERLIN

Etter frokost finner vi våre plasser i bussen og setter kursen mot nordvest. Vi passerer den tyske grensen ved fjellbyen Zinnwald. Tidlig ettermiddag kjører vi inn i Berlin. Sammen med en lokal guide i bussen kjører vi en byrundtur i Tyskelands hovedstad. Vi ser riksdagsbygningen, Gedächtniskirche, paradegaten Unter den Linden, Branderburger Tor og mye mer. Vi bor komfortabelt på Berlin Mark Hotel, og vi samles til middag i hotellets restaurant om kvelden.

TORSDAG 22. JUNI: BERLIN

Frokost når det passer hver enkelt. Dagen til egen disposisjon. Vi har gjennom årene arrangert flere turer til Berlin. Mange av våre gjester har ønsket seg mer tid på egenhånd, og derfor denne fridagen. Interessene er jo så forskjellige, men vårt sentralt beliggende hotell (ved Kurfürstendam) er et ypperlig utgangspunkt for aktiviteter. Berlins mange museer bl.a. Checkpoint Charlie, Tiergarten, båttur på elven Spree som renner gjennom byen. Mulighet for å besøke Potsdam med båt eller bane. Vi nevner også et av Europas største kjøpesentre KA-DE-WE som ligger like ved hotellet. Reiseleder er behjelpelig med råd og vink for dagen! Det eneste klokkeslett å forholde seg til er middagen på hotellet om kvelden!

FREDAG 23. JUNI: BERLIN – KIEL

Etter en god frokost forlater vi Berlin og fortsetter nordover. Vi tar pauser underveis og er i Kiel god tid før båtavgang. Vi sjekker inn på våre lugarer. Etter hvert møtes vi i restauranten og forsyner oss med god mat og tilhørende drikke, som på utreisen.

LØRDAG 24. JUNI: GÖTEBORG – OSLO – FAGERNES

Stor frokostbuffe før vi møtes i bussen på kaia, og setter kursen mot gamlelandet. Det blir en kaffepause på Nordby ved Svinesund med mulighet for en svenskehandel, før bussen bringer hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 9950,-
Prisen inkluderer:

  • Hele rundreisen i moderne turbuss
  • Stena Line Gøteborg - Kiel t/r i utvendige lugarer og "all inclusive" middag
  • Alle frokoster og middager
  • Alle utflukter ih.h.t programmet
  • Folkloreaften med mat og drikke 
  • Reiseleder

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1400,-
Tillegg for enkellugar kr. 500,-
Tillegg for utvendig lugar kr. 200,- pr. person

Påmelding innen 2/5-2017. Tlf. 61 12 06 00