ELMIA WOOD – verdens største skogsmesse

4 dagers tur -
avreise 8/6-2017

Turen arrangeres i samarbeid med Viken Skog SA, Nordre Land og Etnedal Skogeierområde og Søndre Land og Fluberg Skogeierområde.

Elmia Wood – hele verdens skogsmesse og verdensledende for skogbruket og denne messen kommer igjen hvert fjerde år. Messen er helt oppbygd i skogen og du kan se og teste skogsmaskiner og verktøy i sitt naturlige miljø. Et besøk på Elmia Wood er en effektivt måte å skaffe seg verdifull kunnskap, få et overblikk over markedet og se nye trender.

Vi bor sentralt i Borås på Quality Hotel Grand Borås. Byen er Sveriges 13. største by med over 100000 innbyggere, og byen balanserer mellom småby og storby. Flere kjente svenske tekstil- og konfeksjonsmerker som Eton, Gina Tricot, Svea og Bergman Sweden med flere har sin opprinnelse her. I Borås er det mange muligheter for litt shopping!

1. dag, 8. juni: Torpa/Dokka – Borås

Avreise fra Torpa barne- og ungdomsskole kl. 07.30, fra Dokka skysstasjon kl. 08.00, fra Svingvoll kl. 08.15, fra Hov kl. 08.30 og fra Horn ferjeleie kl. 08.50. Videre påstigning innover mot Oslo og nedover Østfold. Turen går videre til Sverige og Borås med nødvendige stopp underveis. Etter ankomst Borås, sjekker vi inn på Quality Hotel Grand Borås.

2. – 3. dag, 9. – 10. juni: Elmia Wood

Frokost på hotellet. Begge dagene kjører bussen til Bratteborg der Elmia Wood messen holder til, en snau times kjøring fra Borås. Ta godt vare på billetten din, den gjelder inngang for begge dager!

Bussen kjører tilbake til hotellet på ettermiddagen. Det er opp til hver enkelt om de vil være med til Elmia Wood begge dager, eller bare en. Kanskje noen ønsker å bruke tiden på egenhånd i Borås for å handle litt..

Litt mer om Elmia Wood… hvert fjerde år samles skogbransjen i de svenske skogene og her møtes skogseiere, entreprenører og skogsarbeidere fra hele verden for å ta del i de heteste trendene og de nyeste innovasjonene.

Her finnes det over 500 utstillere og besøk fra 50 ulike land. Her utveksles ideer, kontakter knyttes og jobber skapes. Ved hver nye messe ønskes vi velkommen til en bedre og mer komplett skogmesse. I år har Elmia Wood utviklet nye områder.

Alt som har med logistikken av råmaterialer fra skogen til industrien får nå ett eget området med fokus på:

Nybygging og vedlikehold av skogsbilveger

Transport av treråvarer

Handtering av treråvarer på tømmerbil og terminal

Drone Zone – dronene gjør sitt inntog i skogen og får derfor sitt eget område. Her kan du se og oppleve hvordan du kan bruke den nye teknikken.

4. dag, 11. juni: Borås – Torpa/Dokka

Vi starter dagen med frokost på hotellet og sjekker deretter ut for å starte på hjemreisen. Vi kjører tilbake mot Gøteborg og Svinesund, og tar en lengre stopp på Nordby Shoppingsenter for litt svenskehandel, før turen går videre hjemover med andre nødvendige stopp underveis. Vel hjemme, håper vi alle har hatt en fin tur!

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 4695,-
Prisen inkluderer:

  • Busstransport i moderne turbuss
  • 3 netter på Quality Hotel Grand Borås i doble rom
  • 2 frokoster på hotellet
  • Inngang til Elmia Wood to dager
  • Nødvendige bom/veiavgifter

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1680,-

Mulighet for kommunale rentemidler, støtte fra Skogeierlag og Skogeierområde som kan gi redusering i prisen.

Påmelding innen 5/5-2017.