IRLAND MED DUBLIN

6 dagers tur -
avreise 28/8-2017

Vakkert, frodig, gjestfritt og spennende. En vid karakteristikk av et land som byr på mange variasjoner, og som samtidig ligger nært oss, både tidsmessig og historisk. Irland har også kjælenavnet «den grønne øya». Grønnfargen kommer som kjent ikke av tørt klima, så derfor må du være forberedt på at det kommer en regnbyge i ny og ne. Men det sies også at dersom du ikke er fornøyd med været i Irland, så vent i 5 minutter… Så fort kan det skifte.

1. dag, 28. august: Oslo – Dublin - Galway

Avgang Oslo/Gardermoen med SAS kl. 09.30 – oppmøte senest 2 timer før avgang.

Ankomst til Dublin Airport kl. 10.50. Vi møter vår bussjåfør og skandinavisk talende guide ved ankomsthallen og kjører til Galway. Individuell lunsj.

Vi tar en bytur i Galway. Galway City er en fryd med sine trange gater og gamle butikkfasader av stein og tre. Her er mange gode restauranter og travle puber. Byen tiltrekker seg mange musikere og kunstnere, som bidrar til byens fargerike karakter. Besøket kan for eksempel omfatte den moderne katedralen fra 1965, Salmon Weir Bridge over lakseelven Corrib og Collegiate Church of St Nicolas of Myra som er Irlands største sognekirke fra middelalderen (1320).

Gode shoppingmuligheter i området rundt Eyre Square. Her finner vi en statue av Padraic O’Conaire, kjent irsk forfatter og en rusten skulptur av Galway hooker, en tradisjonell Galway-fiskebåt. Innsjekk på The Connacht Hotel og felles middag på kvelden.

2. dag, 29. august: Dagsutflukt til Connemara

Full irsk frokost på hotellet. Dagsutflukt med buss og guide til Connemara, et land av innsjøer og elver, myrer og fjell – det virkelige Irland. Her er typiske landsbyer hvor gælisk fortsatt er talespåket, og hvor lite har forandret seg i årenes løp. Connemara regnes som både den villeste og den mest romantiske delen av Irland, ei stor halvøy mellom den tørre og steinete kysten av Galway Bay og den vakre Killaryfjorden. Landskapet er et eldorado for naturelskere. Vi besøker Kylemore Abbey, et meget spesielt anlegg bygget i neo-gotisk stil, i Kylemore Pass. Den mest kjente delen av anlegget er miniatyrkatedralen fra 1870. I dag er det et kloster for benediktinernonner, og det er kjent for sin Abbey International School for unge jenter. Vi nyter lunsj på en lokal pub/restaurant.

Deretter går turen til Joyce Country Sheepdogs som er en del av en familiedrevet gård der vi får en demonstrasjon av Border Collie gjeterhunder. Retur til Galway og felles middag på hotellet på kvelden.

3. dag, 30. august: Cliffs of Moher - Dublin

Full irsk frokost på hotellet. Vi sjekker ut og kjører først til Cliffs of Moher. Turen går gjennom Burren-området som er en av landets seks nasjonalparker. Visuelt ligner det på et månelandskap, men rommer både en interessant flora og arkeologiske steder. Hit kom folk allerede for 6000 år siden, ryddet skogene og satte jorderosjonen i gang. Forvitring har ført til rare fjellformasjoner, underjordiske hulesystemer og forsvunnete innsjøer.

I dag nyter vi lunsjen i Burren Smokehouse som er et lite besøkssenter hvor de demonstrerer hvordan irsk laks blir røkt. Her vises en film kalt «the Salomon of Knowledge Experience».

Cliffs of Moher er en av Irlands mest spektakulære severdighet. Fra utsiktspunkt 230 meter over bakken på sitt høyeste punkt, kan man på en dag med klart vær se over til Aran-øyene.

Turen går videre til Dublin og vårt hotell, Clarion Liffey Valley. Felles middag på hotellet.

4. dag, 31. august: Dublin

Full irsk frokost på hotellet og i dag blir vi med på en bytur i Dublin.

Vi besøker Trinity College med den berømte The Book of Kells.

Trinity ble grunnlagt i 1592 av dronning Elizabeth. Blant berømte elever er Jonathan Swift og Samuel Beckett, som senere ble foreleser i fransk ved universitetet.

Lunsj på Brazen Head. Etter lunsj besøker vi Guinness Storehouse som er et av Europas største bryggerier. Her får vi høre hvordan man brygger Guinness-øl. Vi blir også invitert opp i Gravity Bar for å nyte en halvliter Guinness. Middag på hotellet på kvelden.

5. dag, 1. september: Dublin

Full irsk frokost på hotellet. Først blir vi med på en guidet tur i Teeling Whiskey Distillery.

Vi blir veiledet gjennom produksjonen av whisky, fra mose, til gjæring på destillasjon og deretter modning. Vi får lære hvordan whisky får sin unike myke smak. I baren får vi smake 3 forskjellige whiskyer.

Lunsj på egenhånd og resten av dagen til egen disposisjon.

Denne kvelden blir det middag og underholdning på Merry Ploughboy, en velkjent og trivelig pub med levende tradisjonsrik irsk musikk, sang og dans.

6. dag, 2. september: Dublin - Oslo

Full irsk frokost på hotellet. Vi sjekker ut fra hotellet og reiser til Dublin Airport 3 timer før avgang.

Avgang fra Dublin med SAS kl. 10.20 med ankomst København kl. 13.30 videre til Oslo kl. 15.30 med ankomst Oslo kl. 16.40.

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 11995,-
Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo - Dublin t/r
  • Transfer flyplassen - hotellet t/r
  • 2 overnattinger på hotell i Galway
  • 3 overnattinger på hotell i Dublin
  • 5 frokoster - 4 middager på hotellet
  • 3 lunsjer
  • Inngang/besøk: Kylemore Abbey, Joyce Country Sheepdog, Burren Smokehouse, Cliffs of Moher, Trinity College & The Book of Kells, Guinness Storehouse, Teeling Whiskey Distillery
  • Buss til disposisjon på utflukter
  • Skandinavisk talende guide på utflukter
  • Reiseleder hele veien fra Gardermoen

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1350,-

Påmelding innen 20/5-2017. Tlf. 61 12 06 00