JULEMARKED I PRAHA

4 dagers tur -
avreise 4/12-2017

La drømmen blir virkelighet i magiske Praha med sin skjønnhet og imponerende byggverk. Vår tsjekkiske guide og norgesvenn (snakker flytende norsk) Martin sørger for en spennende byrundtur med bl.a. den mektige borgen som troner over byen. Vi krysser elven Moldau (Vltava) over den berømte Karlsbroen med steinhelgener og et yrende folkeliv. En av kveldene opplever vi folklore, en helaften med underholdning, og ubegrenset med mat og drikke! (inkl) Som en viktig «bonus» på turen er byens fantastiske julemarked på torget i gamlebyen. Vi bor komfortabelt og sentralt, med opplevelsene rett «rundt hjørnet».

PROGRAM DAG FOR DAG

MANDAG 4. DESEMBER: OSLO GARDERMOEN – PRAHA

Vi møter reiselederen på Gardermoen. Møtetid og møtested blir sendt ut i god tid før avreise. Flyet har avgang kl. 09.30, ankomst Praha kl. 11.30. Her venter vår «private» buss, og vi blir guidet underveis til sentrum og hotellet vårt. Etter innsjekking er resten av dagen til egen disposisjon, for ett første møte med torget og julemarkedene.

TIRSDAG 5. DESEMBER: PRAHA

Frokost på hotellet. Etter frokost møter vi Martin som vil ta oss med på sightseeing. Vi får se det mest kjente Praha har å by på. Bussen bringer oss til Borgen Prazsky Hrad med St. Vituskatedralen. Rundturen avsluttes med Karlsbroen og det astronomiske ur i gamlebyen. For de som har lyst kan vi arrangere felles middag på et hyggelig sted i gamlebyen.

ONSDAG 6. DESEMBER: PRAHA

Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Praha er en by som man også bør utforske på egen hånd. Et stort antall broer forbinder de ulike bydelene med hverandre. Karlsbroen er den mest kjente, en 600 m. gangbro mellom gamlebyen Stare Mesto og Lillesiden, Mala Strana. Her på broen selges det alt fra akvareller, smykker til dukker. I forretningene selges det CD med klassisk musikk, Bøhmisk krystall, Marionettdukker og hatter er populære ting. Det finnes mange hyggelige spisesteder, særlig i den gamle bydelen. Vi anbefaler også et besøk på Nationalmuseet som ligger på den store paradeplassen Vacclavske nemesti, Prags moderne sentrum. Her er også de moderne forretningene. Dette var også åstedet for de store demonstrasjonene i 1989. Om kvelden spaserer vi til en intim hyggelig restaurant. Her blir vi underholdt med tsjekkisk sang og musikk mens vi får servert tsjekkisk tradisjonsmat og drikke, en fin avslutning på vårt Prahaopphold.

TORSDAG 7. DESEMBER: PRAHA – OSLO GARDERMOEN

Etter en god frokost tar vi plass i bussen som bringer oss tilbake til flyplassen. Vi sjekker inn. Flyet har avgang kl. 12.00 med ankomst Gardermoen kl. 14.00.

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 5950,-
Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo - Praha t/r
  • Busstransfer flyplass - hotell t/r
  • 3 hotellovernattinger
  • 3 frokoster
  • Sightseeing i Praha
  • Folkloreaften m. mat og drikke
  • Reiseleder hele veien fra Gardermoen

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1950,-

Påmelding innen 15/8-2017. Tlf. 61 12 06 00