Kroatia – Dubrovnik

6 dagers tur -
avreise 19/10-2017

Med sin fine beliggenhet, vakre natur og maleriske bebyggelse har Kroatia lange tradisjoner innen turisme. Den lange kysten som strekker seg fra Slovenia i nord til Montenegro i sør kan by på mange flotte opplevelser. Selv om Dubrovnik regnes som en av de største perlene, finner du mange mindre perler langs hele den vakre kysten og på de mange store og små øyene. Veier fører opp i fjellene og gir en fantastisk utsikt over kysten. En kyst med mange små og store øyer og et krystallklart, azurblått hav med frodige øyer, lune viker og små strender. Kroatia er et fantastisk ferieparadis både for kulturinteresserte og late badenymfer. Uansett, vi lover deg - Kroatia vil ikke skuffe deg!

1. dag, 19. oktober: Gardermoen - Dubrovnik

Vi møtes på Gardermoen to timer før flyavgang som er kl. 09.50 og flyet lander i Dubrovnik kl. 12.45.

Vi benytter anledningen til å spise lunsj om bord i flyet. Vel fremme blir vi møtt av lokal buss og guide. Vi får en sightseeing i Dubrovnik og sjekker deretter inn på vårt hotell, Valamar Hotel 4* som ligger litt utenfor sentrum av Dubrovnik. Vi sjekker inn på rommene, og møtes til felles middag på hotellet.

2. dag, 20. oktober: Heldagsutflukt til Montenegro

Vi starter dagen med frokost på hotellet og møter deretter guiden vår som tar oss med til Montenegro på en heldagsutflukt. Som vårt eget land, har Montenegro en storslått natur med enda villere fjellheim, som danner kontrast til det milde kysten av Adriaterhavet, mellom Kroatia og Albania. Vi i Norden forbinder Montenegro med det kjente Igaloinstituttet som har vært favorittreisemålet for gjester fra hele verden. Montenegro ligger ca en times kjøretur fra Dubrovnik, og tilbyr en uforglemmelig opplevelse, eksepsjonell naturlig skjønnhet i kombinasjon med en rik historie og kultur. På turen besøker vi byen Kotor – den vakreste byen i Montenegro. Vi fortsetter høyt opp i fjellet og kjører gjennom Cetinje, en gang sete for herskeren Budva, den gamle byen som i dag er et livlig turiststed. Vi spiser felles lunsj underveis. Retur tilbake til hotellet og felles middag på kvelden.

3. dag, 21. oktober: Dubrovnik m/ folkloremiddag:

Frokost på hotellet. Dagen er din! Du kan besøke gamlebyen og havnen der små, fargerike båter dupper i vannet, der guttunger og gamle menn prøver fiskerlykken, og du kan nyte god mat og vin på en av byens mange koselige restauranter. Valgmulighetene er mange og prisene lave, og du kan spise og drikke både godt og rimelig, langt rimeligere enn på de fleste andre feriesteder i Europa. Her er det nok å velge mellom og stemningen er fantastisk med musikk og liv i gatene. Foran kirketrappen underholder den lokale trubaduren de forbipasserende, og folk hygger seg. Adriaterhavet er krystallklart, og badestrender av alle slag finnes rundt Dubrovnik - klipper, anlagte badeterrasser, strender av rullestein, grovkornet og finkornet sand.

På kvelden blir vi hentet av buss og kjører til folklorerestauranten Konoba Dubrava der vi spiser middag og får oppleve folkloremusikk og dans. Retur med buss tilbake til hotellet på kvelden.

4. dag, 22. oktober: Mostar

Etter frokost møter vi guiden med bussen som tar oss med på heldagsutflukt til Mostar. Broen med navnet Stari Most over elven Neretva ble bygget av Ottomanene på 1600-tallet og er kanskje det mest kjente landemerket i dette området. Byen har smale gater og er spesiell med sine boliger og monumenter i skjønn harmoni. Opplev severdigheter som gamle Bazaar, det tyrkiske hus og en av de mange gamle moskeene. Felles lunsj. Det blir litt tid på egenhånd for å titte i de mange gamle håndverksbutikkene eller kanskje drikke kaffe i en av de pittoreske lokale restaurantene. Middag på hotellet om kvelden.

5. dag, 23 oktober: Båt - cruise

Etter frokost gjør vi oss klar til dagens båtcruise. Den beste utsikten over Dubrovnik får man fra sjøsiden.

Under båtturen vil du se de tre vakreste øyene i Dubrovnik øygruppen - Koločep , Lopud og Sipan - kjent som Elafitiøyene. Det er grønne øyer med hager fulle av appelsiner og sitroner og sjarmerende landsbyer med herregårder og gamle sjømannshus og små kirker. Vi nyter lunsj av grillet fisk og vin mens vi blir underholdt av lokale musikere. Retur til hotellet ca kl. 17.30. Middag på hotellet.

6. dag, 24. oktober: Dubrovnik – Gardermoen

Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og starter på hjemreisen. Bussen henter oss på hotellet, og kjører til flyplassen i tide for flyavgang kl. 13.30. Vi lander på Gardermoen kl. 16.30.

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 9900,-
Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo - Dubrovnik t/r
  • 5 netter på Valamar Hotel 4* i doble rom
  • 5 frokoster og 4 middager på hotellet
  • 1 folkloremiddag med underholdning
  • 3 lunsjer
  • Lokal busstransport iflg. program
  • Sightseeing i Dubrovnik med skandinavisk talende guide
  • Utflukter iflg. program med skandinavisk talende guide
  • Reiseleder fra Bærum Seniorkultur

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1550,-

Påmelding innen 14/7-2017. Tlf. 61 12 06 00