LOFOTEN MED HURTIGRUTEN GJENNOM VESTERÅLEN

5 dagers tur -
avreise 21/8-2017

Bli kjent med Harstad og Lofotens «hovedstad» Svolvær.

Med hurtigruteskipet MS Midnattsol gjennom Vesterålen, etter manges mening den fineste dagsetappen på verdens vakreste sjøreise med bl.a. Trollfjorden. Med buss kjører vi en flott rundtur i Lofoten med sine mange fiskevær.

 

PROGRAM DAG FOR DAG

MANDAG 21. AUGUST: OSLO GARDERMOEN – HARSTAD

Vi samles på Gardermoen. Tidspunkt og møtested på flyplassen blir sendt ut i god tid før avreise. Flyet har avgang kl. 13.20 til Evenes med ankomst kl. 15.00. Vi tar plass i bussen og kjører over Tjeldsundet til Norges største øy Hinnøya. I Harstad sjekker vi inn på Scandic Hotell. Det blir god tid til å gjøre seg kjent i omegnen før vi møtes til middag.

TIRSDAG 22. AUGUST: HARSTAD – SVOLVÆR

Etter frokost går vi om bord i Hurtigruten og starter på «Den fineste dagsetappen på verdens vakreste sjøreise». Vi tar med oss det vi trenger om bord, yttertøy, eventuelt medisiner etc. før vi starter på en spennende dag. Bagasjen blir med bussen landeveien til Svolvær. Vi krysser Andfjorden og første anløp er Risøyhamn på Andøya. Videre sørover i Risøysundet før anløp Sortland. Hurtigrutens «vugge» Stokmarknes er neste anløp. Her blir det et opphold med mulighet for å besøke Hurtigrutemuseet. Seilasen videre krysser Hadselfjorden og gjennom det trange Raftsundet. Vi nyter en deilig lunsj underveis. Vi lar oss imponere når det store skipet manøvreres inn og ut den mektige Trollfjorden. Vi klapper til kai i Svolvær kl. 18.30 og spaserer noen minutter til Thon Hotell. Bagasjen er allerede på plass i resepsjonen, og etter innsjekking møtes vi etter hvert til middag.

ONSDAG 23. AUGUST: I LOFOTEN

Etter en god frokost tar vi plass i bussen. Vi besøker Å, ytterpunktet av Lofoten. Vi får en omvisning på Norsk Fiskeværsmuseum. Videre kjører vi til Reine hvor vi inntar dagens lunsj på Gammelbrygga. På hjemturen besøker vi smeden i Sund. Kunstnersmeden viser oss hvordan han smir en skarv eller kanskje ett fikenblad. Smeden er kjent for å ha smidd en skarv til bl.a. Kong Olav. Vi får se oss om i smia før vi fortsetter til Henningsvær. Her besøker vi galleri Lofotens Hus som rommer den største private samling av maleri fra «gullalderen» av Nordnorsk malerkunst. Her ser vi også et stemningsfullt billedprogram av den kjente naturfotografen Frank A. Jensen. Vi kjører tilbake til Svolvær. Middag om kvelden.

TORSDAG 24. AUGUST: I LOFOTEN

Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Det er mange muligheter, interessene er så forskjellige, men vi nevner bl.a. Lofotens krigsminnemuseum, galleri Dagfinn Bakke, Svolvær kirke, Svinøya med galleri Gunnar Berg. Lunsj på egenhånd i dag f.eks. på Anker Brygge med servering både ute og inne. Ellers kan anbefales et besøk hos nærmeste nabo Kabelvåg, som tidligere var Lofotens største fiskevær. Her finner vi bl.a. galleri Espolin Johnson, Lofotakvariet og Lofotmuseet. Vi møtes til middag om kvelden.

FREDAG 25. AUGUST: SVOLVÆR – EVENES – GARDERMOEN

Vi spiser en god frokost før vi tar plass i bussen som bringer oss tilbake til Evenes. Vi sjekker inn, flyet har avgang kl. 15.45 med ankomst Gardermoen kl. 17.30.

REISEFAKTA

Pris fra Sogndal, Voss og Bergen fra kr. 9950,-
Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo - Evenes t/r
  • All busstransport i moderne turbuss
  • 1 overnatting Scandic Hotell Harstad
  • 3 overnattinger Thon Hotell Svolvær
  • Hurtigruten Harstad - Svolvær m. lunsj
  • Frokoster og middager
  • 2 lunsjer
  • Utflukt i Lofoten
  • Reiseleder hele veien fra Gardermoen

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1750,-

Påmelding innen 1/7-2017. Tlf. 61 12 06 00