MALTA

8 dagers tur -
avreise 23/9-2017

Midt mellom Afrika og Europa sentralt i Middelhavet ligger øygruppen Malta. Malta har med sin beskyttende store havn vært nøkkelen til makt i Middelhavet fra oldtida og helt fram til nyeste fortid. Malta har en utrolig historie å fortelle. Praktfulle katedraler, borger og majestetiske byggverk finnes overalt på øya. Klimaet er behagelig, vannet krystallklart og vertskapet varmt og vennlig.

De Maltesiske øyer er et av de mest sjarmerende reisemål i Middelhavet.

Landet består av 3 øyer. Malta er den største med ca. 400 000 innbyggere. Gozo er den nest største, mens den minste heter Comino. Maltas hovedstad heter Valletta, (9000 innbyggere) men den største byen heter Sliema, som ligger tett i tett med hovedstaden. Malteserne er gode i engelsk. Malta fikk selvstyre 1921 etter å ha vært britisk koloni i over 100 år. Øya er fortsatt et populært reisemål for briter.

Dag 1, 23. september: Oslo - Malta

Oppmøte på Oslo Airport/Gardermoen 2 timer før avgang med Norwegian kl. 16.10 direkte til Malta med ankomst kl. 20.00

Lokal guide møter oss på flyplassen, og vi kjører buss til vårt bosted, Seashells Resort at Suncrest Hotel. .

Dag 2, 24. september: Den Blå Grotte og Marsaxlokk - halvdags utflukt

Vi spiser frokost på hotellet fra kl. 07.30, før vi kl. 09.00 møter guiden for dagens utflukt.

Vi besøker fiskelandsbyen Marsaxlokk i den sørlige delen av Malta. Der kan vi vandre omkring på fisketorget og beundre Maltas typiske og fargerike fiskebåter. I 1565 gikk tyrkerne i land der i sitt forsøk på ta Malta. Vi kjører etterpå gjennom landsbyen Birzebbuga på vei til Den Blå Grotten. Hvis været tillater det, kan vi kjøre inn i grotten med båter og se de praktfulle fargene som samspillet mellom bunnforholdene, sjøvannet og sollyset skaper. (Båtturen er ikke inkludert i prisen for utflukten). Vi gjør også et kort stopp ved et steinbrudd.

 

Utflukten avsluttes ved lunsjtid der resten av dagen er til egen disposisjon og det er individuell lunsj.

Møtes igjen om kvelden til felles middag i restauranten på hotellet.

Dag 3, 25. september: Valletta og Malta Experience - halvdags utflukt

Vi spiser frokost på hotellet fra kl. 07.30, før vi møter guiden vår som skal ta oss med på dagens utflukt på Malta fra kl. 09.00.

Maltas hovedstad Valletta ble bygget i det 16.århundrede av Johanitterordenen. Vår tur begynner i Upper Barracca med flott utsikt over Grand Harbour og De Tre Byene. På veien til St. Johannes Co –Katedralen går vi forbi Auberge de Castille et Leon. Vi besøker St. Johannes Co-Katedralen som er overdådig utsmykket med kunstskatter fra Johanitter-ridderne. Til slutt går vi videre til Mediteranean Conference Centre. Der ser vi The Malta Experience’ som i lyd og bildet forteller Maltas historie.arbour og "De tre byer"!og

Etter utflukten drar vi tilbake til vårt hotell og det blir individuell lunsj og resten av ettermiddagen til egen disposisjon. Om kvelden er det felles middag i restauranten på hotellet.

Dag 4, 26. september: Mdina/Rabat – heldags utflukt inkl. lunsj

Frokost på hotellet fra kl. 07.30, før vi møter guiden kl. 09.00 som vil ta oss med til Mdina & Rabat.

Denne utflukten tar oss til den sentrale delen av Malta. Første stopp er Mosta med besøk i den flotte domen som er søsterkirke med Pantenon i Roma og er enda større enn den. Så går turen til Mdina. Vi spaserer gjennom byens trange gater, beundrer katedralen og de imponerende festningsmurene.

Vi forlater Mdina gjennom den greske porten og fortsetter til Rabat. Her besøker vi St.Paul’s katakomber.

Deretter går turen til Dingli Cliff og San Antons botanisk hage og videre kjører vi til Ta’Quali hvor vi får rikelig anledning til å se håndverkere i arbeid med blant annet, glass, sølv og keramikk. For dem som ønsker å kjøpe noe typisk maltesisk. Det blir lunsj underveis denne dagen på Bottegin Palazzo Xara.

Tilbake på hotellet på ettermiddagen, og om kvelden er det felles middag i restauranten på hotellet.

Dag 5, 27. september: Dagen til egen disposisjon

Vi spiser frokost og middag på hotellet. Denne dagen benyttes til egen disposisjon om noen vil slappe av ved bassenget på hotellet eller ta turen rundt i byens handlegater og se hva Malta har å by på.

Dag 6, 28. september: Gozo - heldags utflukt inkl. lunsj

Vi spiser frokost på hotellet før vi møter guden vår kl 08.00 og vi gjør oss klare for dagens utflukt til Gozo. Etter 25 minutter med ferge fra Cirkewwa går vi i land i Gozo. På tross av likhetene med Malta, oppdager vi snart at øya har sin helt spesielle egenart. Den består av tre høydedrag og er grønnere og frodigere enn Malta. På denne utflukten besøker vi Ggantija – templene fra 3300 år f. Kr. Vi besøker Citadellet, som er den eldste delen av byen Victoria/Rabat. Derfra har vi utsikt utover hele øya. Turen går videre til Xlendi-bukten og som avslutning beundrer vi det vakre Azur-vinduet, som naturen selv har skapt i Dwejra-bukten. Det kan være muligheter for å ta en spennende båttur inn i grottene. Båtturen er ikke inkludert i prisen, da været bestemmer om båtene kan gå. Felles lunsj på Fliegu Restaurant. For dem som er interessert i å få med seg en strikkegenser eller kniplinger, tilbyr Gozo det beste utvalget. Ferjeavgang fra Gozo ca kl 16.30 – deretter tilbake til vårt hotell. Om kvelden er det felles middag på hotellet.

Dag 7, 29. september: Dagen til egen disposisjon

Vi spiser frokost og middag på hotellet. Denne dagen benyttes til egen disposisjon om noen vil slappe av ved bassenget på hotellet eller ta turen rundt i byens handlegater og se hva Malta har å by på.

Dag 8, 30. september: De Tre Byer/Syd Malta - heldags utflukt inkl. lunsj - Oslo

Vi spiser frokost på hotellet fra kl. 07.30 og sjekker deretter ut fra rommene våre. Kl. 10.00 møter vi guiden som tar oss med på dagens utflukt.

Så mye av Maltas historie er knyttet til de tre byene Vittiriosa, Cospicua og Seneglea som ligger nær Grand Harbour på motsatt side av Valletta. Vi kjører gjennom Cospicua til Vittoriosa hvor vi passerer gjennom de trange gatene med flere historiske bygninger og kirker. Etterpå kjører vi til Senglea hvor vi går til Gardjola, et vakttårn som er et fint utsiktspunkt. Vi spiser lunsj underveis på Zonqor Point.

Kl. 18.00 kjører vi tilbake til flyplassen. Flyavgang med Norwegian kl. 20.45 direkte til Oslo med ankomst Gardermoen kl. 00.40 (natt til søndag).

REISEFAKTA

Pris pr. person fra kr. 11245,-
Prisen inkluderer:

  • Flybillett inkl. skatter, avgifter og bagasje Oslo - Malta t/r
  • Transfer fra flyplass til hotellet t/r
  • 7 hotellovernattinger i delt dobbeltrom på Seashells Resort at Suncrest Hotel
  • 7 frokoster
  • 6 middager inkl. vin, øl, brus, mineralvann og kaffe
  • 2 halvdagsutflukter: Valetta & Malta Experience / Den Blå Grotte & Marsaxlokk
  • 3 heldagsutflukter inkl. lunsj: Mdina & Rabat / De Tre Byer & Syd Malta / Gozo
  • Kontaktperson på Malta
  • Reiseleder fra Bærum Seniorkultur

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1140,-

Påmelding innen 20/6-2017. Tlf. 61 12 06 00