RÜDESHEIM – RHIN- OG MOSELDALEN

4 dagers tur -
avreise 10/9-2017

Rhin – og Moseldalen med sin vakre natur, middelalderborger og verdenskjente vinlandsbyer er et turistmål som har lokket nordmenn i mange år, og tar deg med tilbake til historien. Rüdesheim er nettopp en slik by, hvor en ved siden av gammel historie også opplever «Gemütlichkeit. Vin, dans og sang får oss virkelig til og «tø opp» litt! Vi besøker også den vakre Moseldalen, med et opphold i den koselige vinbyen Cochem. På denne turen flyr vi med SAS Oslo – Frankfurt t/r. Vi bor komfortabelt på Parkhotel. I Rüdesheim finner vi koselige vinstuer side om side med hyggelige uteserveringer. En båttur på mektige Rhinen hører også med. I løpet av oppholdet får vi også en innføring i vinproduksjon, med smaksprøver (inkl.)Bli med oss og opplev noen dager i vakre omgivelser og med god stemning! Reiseleder fra Oppland Arrangement fra «start til mål»!

PROGRAM DAG FOR DAG

SØNDAG 10. SEPTEMBER: GARDERMOEN – FRANFURT

Vi møter reiselederen på Gardermoen. Møtetid og møtested blir sendt ut i god tid før avreise. Flyet har avgang kl. 09.15 til Frankfurt, ankomst kl. 11.20. Vi tar plass i bussen og kjører vestover, passerer Wiesbaden og etter ca. 1 time kommer vi til Rüdesheim. På Parkhotel skal vi bo i 3 netter. Vi møtes til middag om kvelden.

MANDAG 11. SEPTEMBER: RHIN- OG MOSELDALEN

Etter frokost spaserer vi ned til kaien, hvor vi skal gå om bord i en av Rhindamperne. Dette er den klassiske Rhinferden. Vi passerer kjente slott som Rheinstein, Burg Katz og Burg Maus før vi ankommer St. Goarhausen ved den berømte Loreleyklippen. Her tar vi igjen plass i bussen, som bringer oss til Koblenz hvor Moselelven renner ut i Rhinen ved «Deutsches Eck». Herfra oppover Moseldalen med vinranker på begge sider av elven, etter hvert som vi passerer de mange små koselige vinbyene. I Cochem har vi dagens lunsjpause og her blir det også tid på egenhånd i byen som regnes som Moseldalens perle. Vi fortsetter til Bingen, og krysser Rhinen med ferge tilbake til Rüdesheim. På hotellet spiser vi middag og så er det fritt fram, opplevelsene ligger rett utenfor døra!

TIRSDAG 12. SEPTEMBER: I RÜDESHEIM

God tid til frokosten. Dagen til egen disposisjon i den hyggelige lille vinbyen. Man kan ta svevebanen opp til Niederwald, med flott utsikt over Rhindalen. Denne turen kan også anbefales til de med «høydeskrekk», gondolen svever i behagelig tempo like over vinrankene. I nærheten av hotellet finner vi et spesielt privat museum, med en fantastisk samling av gamle mekaniske musikkmaskiner. I kveld spiser vi middag i koselige omgivelser på Hotel Rüdesheimer Schloss, med musikk og drikke til maten inkludert.

ONSDAG 13. SEPTEMBER: RÜDESHEIM – GARDERMOEN

Vi spiser en god frokost før vi tar plass i bussen som bringer oss tilbake til flyplassen i Frankfurt. Vi sjekker inn. Flytidene er gunstige, avgang kl. 12.00 med ankomst Gardermoen kl. 14.00.

REISEFAKTA

Pris pr. person fra kr. 11990,-
Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo – Longyearbyen t/r
  • Transfer flyplassen – hotellet t/r
  • 4 overnattinger på Radisson Blu Polar Hotel
  • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen
  • Båttur til Esmarkbreen og Barentsburg
  • Villmarksaften i Camp Barentz
  • 4 frokoster i Restaurant Nansen
  • 3 middager
  • 2 lunsjer
  • Reiseleder fra Gardermoen

Tillegg for enkeltrom kr. 2900,-

Begrenset antall, påmelding innen 15/5-2017. Tlf. 61 12 06 00