VENEZIA – GARDASJØEN – TYROL

9 dagers tur -
avreise 20/6-2017

Turen som har alt! Gardasjøens praktfulle beliggenhet omkranset av høye fjell, den enestående byen Venezia og gamle, historiske Treviso, turen over Dolomittene og den meget vakre tyrolerlandsbyen Seefeld i Tyrol i Østerrike. Her får du mye av den fantastiske naturen og det miljøet Nord-Italia og Alpene kan tilby! Frivillig utflukt til Arena Di Verona for å se Verdis opera Nabucco!! Er dette noe for deg?

PROGRAM DAG FOR DAG

TIRSDG 20. JUNI: GARDERMOEN – VENEZIA

Reiseleder Bjørn Johnsen møter gjestene på Gardermoen. Flyavgang til Venezia kl. 10.40. Vi reiser med rutefly og lander kl. 13.20. En buss møter oss på flyplassen og vi tar inn på Hotel Continental i Treviso (www.hcontinental.it), en gammel og svært hyggelig by i nærheten av selve Venezia. Om ettermiddagen god tid til å se seg om i denne historiske byen med mange severdigheter og restauranter. Middag på restaurant om kvelden.

ONSDAG 21. JUNI: VENEZIA – GARDASJØEN

Etter frokost reiser vi om morgenen med buss ut til Venezia, denne enestående byen i Adriaterhavet. Byen er bygd på øyer, og inne i selve byen må vi over i båt for å komme videre. Vi reiser ut til Markusplassen, en av verdens vakreste og mest berømte plasser. Vi besøker Markuskirken og ser Dogepalasset. Ellers er gull rimelig i Italia og på selve Markusplassen har vi gode og sikre forbindelser. Reiseleder vil ta alle som ønsker dette med på en spasertur gjennom trange gater og langs kanaler, blant annet til Rialtobroen. Det blir også god tid til å gå og se seg rundt eller handle i de elegante forretningene ved Markusplassen. De som ønsker det, kan være med på en stemningsfull gondoltur på kanalene. Om ettermiddagen reiser vi igjen inn til fastlandet og med vår buss drar vi videre til Gardasjøen og den vakre byen Limone beliggende mellom høye fjell. Her skal vi bo i 4 netter på det førsteklasses Hotel Caravel (www.caravelnet.it). Kort avstand til sjøen. Hver kveld spiser vi middag på hotellet (middag erstattes med lunsj 4. dag). Hotellet holder 4 stjerner, har 2 store utendørs svømmebassenger med utearealer, bar og restaurant. Alle rom med balkong og utsikt til sjøen eller hagen. Hotellet er kjent for sin gode mat.

TORSDAG 22. JUNI: BÅTTUR PÅ GARDASJØEN:

I formiddag skal vi på båttur. Den vakre byen Malcesine på den andre siden av sjøen er et godt reisemål. Etter en god pause her (mange forretninger) reiser vi tilbake til Limone. Dette er en nydelig tur hvor vi virkelig får stifte bekjentskap med Italias største innsjø- Hva med et bad etter hjemkomst?

FREDAG 23. JUNI: FRIDAG – TUR TIL VERONA (ARENA DI VERONA!)

Første del av denne dagen fri til egne sysler. Lunsj kl. 13.00 (i stedet for middag om kvelden). Om ettermiddagen avreise til Verona. Noe fritid (for spising etter den enkeltes behov) før vi med egne billetter går inn i den store, gamle romerske arenaen, der operaen Nabucco av Verdi begynner kl. 21.15. Dette er premiereforestillingen året 2017! Etter forestillingen (som er en fantastisk opplevelse) retur med bussen til Limone.

LØRDAG 24. JUNI: FRIDAG

Spasertur til gamlebyen, besøk på uterestauranter, forretninger, svømmebasseng etc.. Eller kanskje en fjelltur kan friste?

SØNDAG 25. JUNI: LIMONE – SEEFELD

Vi må forlate Limone og i dag skal vi kjøre en praktfull tur. Først gjennom Val di Fiemme (VM på ski 2013) og videre på gode veier gjennom fjellkjeden Dolomittene hvor noe av den flotteste natur i Europa finnes. Veiens høyeste punkt, Passo Sella, er 2240 m.o.h med ville fjell på alle kanter (ingen stup langs veien). Via Val Gardena og Brennerpasset nærmer vi oss Innsbruck og vi reiser opp til Seefeld og til det meget gode Hotel Residenz Hochland (4****+) med flott beliggenhet (www.hrh.at). Nydelig badeanlegg. Her blir vi i 3 netter. Som arrangør av to OL og et VM på ski er vel Seefeld velkjent for de fleste. Seefeld er tildelt VM på ski igjen i 2019! Middag på hotellet med 4-5 retters valgmeny hver kveld. Etter middag går vi kanskje på by’n til et koselig sted?

MANDAG 26. JUNI: I SEEFELD

En nydelig liten tyrolerlandsby venter oss i dag med mange forretninger, restauranter, koselige spaserveier m.m. Om været er bra, reiser vel mange av oss i dag til fjells, først med «skinnegående trikk» opp til ca. 1800 m.o.h og videre (hvis vi ønsker) med svevebane enda høyere. Herfra kan vi gå videre oppover. En opplevelse er det i alle fall oppe i fjellene over Seefeld.

TIRSDAG 27. JUNI: I SEEFELD

En rolig dag. Som nevnt er hotellet av absolutt toppklasse og vi vil trives både på hotellet og i landsbyen som har så mye å by på. Hva med en tur med hestedrosje? Reiseleder kan gi mange tips for aktiviteter, bl.a. har hotellet gratis utlån av sykler.

ONSDAG 28. JUNI: SEEFELD – MÜNCHEN – GARDERMOEN

Vi må dessverre forlate Seefeld, men nye opplevelser venter oss. Gjennom flott natur kommer vi til Garmisch-Partenkirchen hvor mange idrettsopplevelser har funnet sted. Vi fortsetter videre mot Bayerns hovedstad München og til flyplassen. Vi lander på Gardermoen kl. 12.00.

Takk for turen!

REISEFAKTA

Pris pr. person kr. 12460,-
Prisen inkluderer:

  • Norwegian Oslo/Venezia og München/Oslo
  • Hele rundturen som beskrevet i moderne helturistbuss
  • Båttur på Gardasjøen
  • Dobbeltrom m/bad/dusj/wc/tv på meget gode hoteller
  • 8 frokoster, 7 middager + lunsj 4. dag (i praksis full middag)
  • Alle veiavgifter
  • Reiseleder Bjørn Johnsen
  • Frivillig utflukt til opera i Arena di Verona (ikke inkludert)

 
Tillegg for enkeltrom kr. 1945,-

Påmelding innen 20/3-2017. Tlf. 61 12 06 00