Bergen – Stavanger med Flor & Fjære 2018

6 dagers tur med avreise 04.06.18

Bli med på en innholdsrik rundreise med østlandske dalfører, fjell og fjord. Hansabyen Bergen, sjøveien til Stavanger med Flor & Fjære, og sørlandskysten med landets sørligste punkt på fastlandet, Lindesnes.

MANDAG 4. JUNI: OSLO – BERGEN
Avreise Oslo Bussterminal kl. 08.00. Påstigning videre avtales med hver enkelt, vi kjører Lillestrøm – Nittedal – Hadland – Gjøvik (tilslutning fra Hamar og Lillehammer) Dokka og Fagernes. Turen fortsetter gjennom Vestre Slidre og Vang. Før vi forlater Valdres spiser vi en god lunsj. Videre ny vei over Filefjell til Lærdal, en stopp ved Gallane med husmannsplass og deler av den Bergenske Kongeveg. Turen fortsetter via Aurland – Flåm og Voss. Det blir kaffestopp i løpet av ettermiddagen før ankomst Bergen. Her sjekker vi inn for 2 netter på Hotel Zander K, sentralt beliggende, åpnet mars 2017. Middag på hotellet. Kanskje en spasertur til Fisketorget og Bryggen før leggetid?

TIRSDAG 5. JUNI: BERGEN
God tid til frokost før vi samles i bussen, ingen koffertpakking i dag! Vi får med oss en dyktig lokal guide som tar oss med på en 3 timers tur, både i sentrum og utenfor byen. Etter denne interessante runden er resten av dagen til egen disposisjon. Bergen byr på aktiviteter som passer de fleste, som f.eks Akvariet med «sjøløveshow», Fløibanen, Håkonshallen, Fisketorget og Bryggen for å nevne noen muligheter. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

ONSDAG 6. JUNI: BERGEN – STAVANGER
Etter en rolig frokost blir det noe tid før avreise. Vi har jo Bergen Storsenter som nærmeste nabo! Etter hvert samles vi i bussen og kjører den korte veien til Nøstekaien. Her går vi om bord i Fjordlines «MS Bergensfjord» med avgang kl. 13.30 med kurs for Stavanger. Vi får en fin seilas ut gjennom skjærgården og sørover langs kysten og vi spiser en god lunsj om bord. Vi klapper til kai i Stavanger kl. 19.00 og kjører til det nye Thon Hotel Stavanger. Vi får tildelt våre rom for 2 netter og møtes etter hvert til en bedre middag.

TORSDAG 7. JUNI: STAVANGER – FLOR & FJÆRE
Dagen starter med hotellets prisbelønte frokost, før vi møtes i bussen til en 2 timers sightseeing med lokal guide. Det blir tid til å rusle rundt på egenhånd før vi møtes på kaia, bare et steinkast fra hotellet. Vi går om bord i båten som i løpet av 20 minutter tar oss ut til øya Sør-Hidle og en fantastisk opplevelse med Flor & Fjære. Det blir gjerne beskrevet som «stedet der regnbuen traff jorden». I den utrolige hagen finner vi eksotiske planter, trær og blomster fra hele verden. Besøket starter med en omvisning og god tid til å beskue parken på egenhånd. Etter hvert samles vi til en bugnende buffèt! Båten tar oss tilbake til sentrum og det blir noe tid på egenhånd i byen. Om kvelden samles vi igjen til middag på hotellet.

FREDAG 8. JUNI: STAVANGER – ARENDAL
Etter frokost forlater vi Stavanger. Fra Sandnes kjører vi den idylliske Nordsjøveien langs kysten, via Brusand, Hellvik, Jøssingfjord og Åna-Sira og vi tar en pause i en av Sørlandets perler, Flekkefjord. Turen fortsetter forbi Lyngdal til Vigeland, her svinger vi av og kjører ut til Lindesnes Fyr, og landets sydligste punkt på fastlandet. Her er prosjektert en undersjøisk restaurant, den er ikke ferdig bygget slik at vi spiser vår lunsj med «hodet over vann»! Turen fortsetter via Søgne, Kristiansand, Lillesand, Grimstad og til Arendal. Her sjekker vi inn på Clarion Hotell for middag og overnatting. Hotellet ligger på «bryggekanten» i sentrum av byen og ligger godt til rette for en spasertur etter middag.

LØRDAG 9. JUNI: ARENDAL – OSLO
Etter frokost setter vi kursen mot hjemlige trakter. Forbi Tvedestrand, Kragerø og Grenland med Frierfjorden. Ved Larvik kan vi beskue det imponerende byggverket med ny bro ved Farrisvannet. Det blir en pause underveis til Oslo, og etter hvert bringer vi hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

Reisefakta

Pris pr. person kr. 9950,-

Inkludert i prisen:

 • Hele rundreisen i moderne turbuss
 • 2 overnattinger sentralt i Bergen
 • By sightseeing
 • Båtreise med MS Bergensfjord Bergen - Stavanger
 • 2 overnattinger i Stavanger sentrum
 • Sightseeing i Stavanger
 • Flor & Fjære, båt, omvisning, stor lunsj på Sør-Hidle
 • Nordsjøveien, omvisning og lunsj på Lindesnes Fyr
 • 1 overnatting på Clarion Hotel i Arendal
 • Alle frokoster og middager
 • 3 lunsjer

Tillegg for enk.rom kr. 1750,-

Påmelding innen 1/5-2018  tlf. 61 12 06 00