Blomstring i Holland 2018

7 dagers tur med avreise 13.04.18

Hva er herligere enn når alt grønt spirer og gror etter en lang og kald vinter. Da aner vi at sommeren og varmere tider står for døren! Mens det fortsatt er kjølig her hjemme, vil vi tilby en forsmak på våren med sitt yrende blomsterliv.

For 24. året på rad setter vi opp denne tradisjonelle turen til blomstring i Holland 2018. Vi vil gjerne vise noe av dette interessante landet. Fra bussen ser vi vindmøllene, de livsviktige kanalene og de enorme oppdyrkede områdene. Det blir anledning til å besøke porselensfabrikken Delft og den berømte blomsterparken Keukenhof, er et av høydepunktene på turen.

Vi har god anledning til å utforske Amsterdam med sine historiske bygninger, og vakre kanaler. Vår «base» er Utrecht, hvor vi skal bo på NH Hotel.

PROGRAM DAG FOR DAG

FREDAG 13. APRIL: FAGERNES – OSLO – ØSTFOLD
Avreise fra Fagernes Skysstasjon og Oslo Bussterminal kl. 12.00. Øvrige påstigninger langs strekningen Dokka – Gjøvik – Hadeland – Lillestrøm og Østfoldbyene etter avtale med hver enkelt. Pauser underveis og ankomst Göteborg i god tid før avgang med Stena Line. Alle har utvendige lugarer med senger på gulv! Vi møtes etterhvert til buffèmiddag «all inklusive», altså selvbetjening av drikkevarer, mineralvann, øl og vin.

LØRDAG 14. APRIL: KIEL – UTRECHT
Stor frokostbuffè og ankomst Kiel kl. 09.15 før vi tar plass i bussen som venter på kaien. Vi skal i dag på fine motorveier reise forbi Hamburg og Bremen. Vi passerer Cloppenburg og Lingen, og ut på ettermiddagen krysser vi den hollandske grensen. Vi serverer kaffe og forfriskninger i bussen og det blir flere pauser underveis. Vi ankommer Utrecht og sjekker inn på NH Hotel. Vi hygger oss med felles middag.

SØNDAG 15. APRIL: I HOLLAND
Frokost på hotellet. I dag tar vi en heldagsutflukt med bussen. Vi besøker dobbeltbyen Haag/Scheweningen, regjeringsbyen har tre kongelige slott, mange severdigheter og en 5 km lang sandstrand. Vi besøker også Panorama Mesdags rundmaleri. Vi drar til Delft med den berømte porselensfabrikken. Her ser vi på produksjonen, og det er selvfølgelig mulig å kjøpe med seg et lite minne hjem. Dagens høydepunkt er uten tvil besøk i Keukenhof – verdens største friluft blomsterutstilling. I parken danner millioner av tulipaner, påske- og pinseliljer og andre løkplanter et praktfullt blomsterteppe i fullstendig harmoni med de blomstrende busker og gamle trær. I ett at drivhusene finnes 700 varianter av tulipaner – alle muligheter for bruk av løkplanter samt arrangement av blomster. Keukenhof er en opplevelse som vanskelig kan beskrives, den må oppleves! Ut på ettermiddagen returnerer vi til hotellet vårt. Kanskje en liten tur på byen etter middag? Det er utrolig koselig langs kanalene med små serveringssteder, typisk hollandsk!

MANDAG 16. APRIL: I HOLLAND
Frokost på hotellet. Hele dagen er viet Amsterdam. Vi tar først en kanaltur med båt. Rundturen viser oss et «annet Amsterdam». Myriader av historiske hus og kanaler fra byens tidligere storhetsdager. Byen kalles «broenes by» da den er bygget på 90 forskjellige øyer og her finnes god og vel 1281 broer over 160 kanaler – flere enn i Venezia! Ettermiddagen kan benyttes til for eksempel et besøk på Museumsplain for å titte på Rembrandts og Van Goghs malerier, gjøre seg litt kjent i byens handlegater, eller slappe av på en av byens trivelige serveringssteder. Etter en lang dag i Amsterdam slapper vi av i bussen tilbake til vårt hotell i Utrecht. Etter en god «hvil» på rommet møtes vi til en bedre middag.

TIRSDAG 17. APRIL: UTRECHT – BREMEN
Avreise etter frokost. På veien nordover er første stopp fiskelandsbyen Volendam, her tar vi oss tid til å besøke den idylliske havnen, samt at vi besøker en ostefarm, som demonstrerer hvordan Edamerosten blir til. Videre over den 3 mil lange demningen som skiller Nordsjøen fra Ijsselmeer. Vi krysser den tyske grensen ved Nieuwerschans, før vi fortsetter til Bremen og sjekker inn på Atlantic Hotel an der Galopprennbahn.

ONSDAG 18. APRIL: BREMEN – KIEL
Vi tar oss god tid til frokosten, og ut på formiddagen kjører vi nordover til Hamburg. Her tar vi en rundtur med bussen i havneområdet og sentrum, og det blir noe tid på egenhånd. Kanskje kaffe og vafler i sjømannskirken? Etter hvert fortsetter vi til Kiel og går om bord. Som på utreisen har vi utvendige lugarer og «all inklusive», middagsbuffet.

TORSDAG 19. APRIL: GÖTEBORG – OSLO – FAGERNES
Stor frokostbuffè før vi møtes i bussen på kaia, og setter kursen mot gamlelandet. Det blir en pause på Nordby ved Svinesund med mulighet for en svenskehandel og en kaffekopp, før bussen bringer hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

Reisefakta 

Pris pr. person kr. 10950,-

Inkludert i prisen:

  • Hele rundreisen i moderne turbuss
  • Gøteborg - Kiel t/r i utv. lugarer
  • Hotellovernattinger
  • Alle frokoster og middager
  • Utflukter i.h.h.t programmet (inkl. inngangspenger) og kanaltur i Amsterdam
  • Reiseleder

Tillegg for enk.rom kr. 1420,-

Tillegg for enk.lugar kr. 500,-

HUSK PASS!

Påmelding innen 2/3-2018 tlf. 61 12 06 00