Bornholm 2018

5 dagers tur med avreise 26.08.18

Bornholm, den fascinerende danske øya med beliggenhet midt i Østersjøen. Passe sted å gjøre strandhugg og opphold for farende folk fra Russland, Finland, Sverige, Randstatene (Estland, Latvia, Litauen), Polen, Tyskland, Danmark, Norge, noen på vei ut Østersjøen, andre på vei inn. Handel og krig, hanseater, vikinger og andre på jakt etter rikdom og makt eller et skjulested.
Et vakkert landskap, hvite strender, jordbruk, silderøkerier, vindyrking, koselige smålandsbyer, en utrolig festning, mystiske rundkirker, deilige kroer med god mat og godt øl, mye kunst i form av flott glasskunst, malere og klesdesignere.
Mye å se og beundre. Vi skal plukke ut noe for enhver smak. Første dagen har vi lokalguide i ca. 3 timer, og drar på opplevelsestur rundt i den sørlige delen av øya. Andre dagen har vi også lokalguide i ca. 4 timer, og tar for oss den nordlige delen. Litt shopping i Rønne?

PROGRAM DAG FOR DAG

SØNDAG 26. AUGUST: FAGERNES – OSLO
Avreise fra Fagernes Skysstasjon. Oslo Bussterminal kl. 15.00. Øvrige påstigninger langs strekningen Dokka – Gjøvik – Hadeland og Lillestrøm etter avtale med hver enkelt. Vi kjører til Vippetangen (Oslo) og går om bord i DFDS, som har avgang kl. 16.30. Alle har utvendige lugarer. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.

MANDAG 27. AUGUST: KØBENHAVN – BORNHOLM
Frokost om bord før ankomst København kl. 09.45. Vi krysser Øresund via den fantastiske forbindelsen mellom Danmark og Sverige, tunnel og bro, mellom København og Malmö. Vi fortsetter til Ystad og går om bord i en hurtiggående ferge med avgang kl. 12.30. Det blir mulighet til en matbit før ankomst Bornholm. Vi får med oss en lokal guide i bussen og starter vår første utflukt. Vi har resten av dagen til å ta for oss den sørlige delen av øya. Vi nevner bl.a. Svaneke som i 1975 fikk Europarådets gullmedalje for sin «konsekvente bevaring af den typiske lille havnebys historiske karakter». I Svaneke er det flere verksteder med ulike kunstnere. Videre er det kort stopp ved Dueodde – øya sydspiss – som er kjent for sitt enestående sandlandskap. Her er sanden så fin at den kan brukes på timeglass! Vel tilbake i Rønne sjekker vi inn på Hotel Griffen, beliggende ved strandpromenaden og bare noen få minutter fra sentrum. Vi samles til middag og hyggelig samvær om kvelden.

TIRSDAG 28. AUGUST: BORNHOLM
Etter en god frokost samles vi i bussen for å utforske den nordlige delen av Bornholm. Fra Rønne kjører vi gjennom byen Hasle, og videre til Bornholms nordspiss hvor de imponerende ruinene etter middelalder festningen Hammershus står. Vi får høre mer om festningens historie. I idylliske Allinge Røgeri får vi servert dagens lunsj (inkl). Vi nevner også hyggelige Gudhjem, hvor det blir litt tid på egenhånd. Vi er tilbake i Rønne tidlig ettermiddag og har resten av dagen til å utforske øyas «hovedstad» på egen hånd. Middag og hyggelig samvær om kvelden.

ONSDAG 29. AUGUST: BORNHOLM – KØBENHAVN
Etter frokost tar vi plass i bussen og kjører til båten som tar oss tilbake til Ystad. Vi krysser igjen Øresund, og i København blir det noe tid på egenhånd. Kanskje en spasertur i Strøget eller Nyhavn? Etter hvert samles vi for å kjøre til kaia og sjekker inn på DFDS, som har avgang kl. 16.30 og møtes til middag og hyggelig samvær.

TORSDAG 30. AUGUST: OSLO – FAGERNES
Vi spiser frokost under innseilingen til Oslo. Vi klapper til kai kl. 09.45, og bussen bringer hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

Reisefakta

Pris pr. person kr. 7650,-

Inkludert i prisen:

  • Hele rundreisen i moderne turbuss
  • Båtreisen Oslo - København t/r i utvendige dobbeltlugarer
  • Båtreisen Ystad - Rønne t/r
  • Øresundbroen
  • Hotellovernattinger Griffen SPA Hotel i Rønne
  • 4 frokoster og 4 middager
  • Utflukter på Bornholm
  • Lunsj på Allinge Røgeri

Tillegg for enk.rom / enk. lugar kr. 1170,-

HUSK pass eller ID bilde!

Påmeldingsfrist 1/7-2018  tlf: 61 12 06 00