Julemarked i Lübeck

4 dagers tur med avreise 04.12.18

Lübeck er kjent som en gammel Hansaby. Helt siden år 1000 har det vært handelsplass hver hvor byen i dag ligger. Denne såkalte ”marsipanbyen” var selvstendig stat på linje med Hamburg og Bremen helt fram til 1937. Her finner vi en rekke tyske spesialiteter som marsipan, sjokolade, m.m. Lübeck har et imponerende julemarked som åpner i slutten av november og varer helt fram til lille juleaften. Her kan man få kjøpt mange flotte presanger til hele familien.

1. dag, 4. desember: Hjemsted – Gøteborg
Avreise fra Dokka skysstasjon kl. 08.30, med påstigning på turen til Oslo. Fra bussterminalen Oslo kl. 12.00. Påstigning langs E6 gjennom Akershus og Østfold og nødvendige pauser tas underveis. Vi ankommer Gøteborg i god tid før avgang med Stena Line kl. 18.45, og sjekker inn på våre lugarer. Felles julebuffet på kvelden.

2. dag, 5. desember: Kiel – Lübeck
Vi spiser frokost om bord før ankomst Kiel kl. 09.15. Etter at alle har kommet seg om bord i bussen, kjører vi til Lübeck og har resten av dagen til disposisjon på julemarkedet. Vi anbefaler også et besøk på Heilig-Geist-Hospitalet og deres julemarked med kunsthåndverk. Siden 1968 har det tradisjonsrike Lübeck forbundet «Frauen und Kultur» arrangert det enestående kunsthåndverk-julemarkedet. Deler av bygningen blir stadig brukt som alderdomshjem og dagsenter for eldre, og bygningen har siden 1286 vært en av Europas eldste sosialinstitusjoner for fattige og syke. Inngang her er ikke inkl.

Vi sjekker inn på Radisson Blu Senator Hotel og møtes til felles middag på hotellet på kvelden.
Hotellet ligger noen få minutters gange fra byens julemarked, og de tilbyr fine rom med gratis trådløs internettilgang, TV, radio, safe, minibar, kaffe- og tekoker. Fri bruk av innendørs svømmebasseng.

3. dag, 6. desember: Lübeck
Vi starter dagen med frokost på hotellet og har deretter hele dagen til egen disposisjon i Lübeck for julehandel i de mange spennende butikkene og julemarkedet.

Vi møtes igjen ved bussen ca kl. 15.30 og starter på hjemreisen. Vi kjører tilbake til Kiel og går om bord i Stena Line sin ferje som har avgang kl. 18.45. Felles julebuffet om bord.

4. dag, 7. desember: Gøteborg - hjemsted
Vi spiser frokost om bord før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi finner igjen bussen og starter på siste etappen hjem. Vi tar nødvendige stopp underveis, og vi kan også ta en stopp for litt svenskehandel. Vel hjemme håper vi alle har hatt en fin førjulstur!

Reisefakta

Pris pr. person kr. 5150,-

Inkludert i prisen:

  • Busstransport i moderne turbuss
  • Båt Gøteborg - Kiel i dobbel innvendig lugar tur/retur
  • 2 frokoster og 2 julebuffet inkl. øl, vin, min.vann og kaffe på båten
  • 1 overnatting på hotell i Lübeck i dobbeltrom
  • 1 frokost og 1 middag på hotellet
  • Bom og veiavgifter

Tillegg for enkeltrom/lugar kr. 1070,-

Tillegg for utvendig lugar kr. 200,- (på forespørsel)

Påmeldingsfrist: 4/10-2018