Peer Gynt Spelet Dalseter Høyfjellshotell 2018

4 dagers tur med avreise 09.08.18

Vi kan kalle denne turen en mini-ferie i fjellheimen. Dalseter Høyfjellshotell øverst i Espedalen har tatt i mot turister siden slutten av 1800-tallet. Hotellet er kjent for sitt gode kjøkken hvor det legges vekt på å servere tradisjonell hjemmelaget norsk mat. Romslig svømmehall med badstuer og trimrom. Hotellets beliggenhet innbyr til rolige spaserturer i området. Vi har også en hyggelig utflukt med bussen inn i Sikkilsdalen. Kaffe og vafler på Sikkilsdalen Fjellstue (naboen til Prinsehytta).
Oppholdet på Dalseter danner en fin ramme rundt høydepunktet på turen, Peer Gynt ved Gålåvatnet. Det er store forventninger til denne oppsetningen med far og sønn Oftebro, Jakob som den unge og Nils Ole som den gamle Peer Gynt. Regissør er den prisbelønte Sigrid Strøm Reibo. På hotellet får vi en interessant innføring i dramaet Peer Gynt med Lidvar Nygjerde, filosof og litteraturhistoriker. Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall av de beste billettene på Gålå.

PROGRAM DAG FOR DAG

TORSDAG 9. AUGUST: OSLO – DALSETER
Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 08.00. Påstigning etter avtale med hver enkelt langs strekningen Oslo – Lillestrøm – Nittedal – Hadeland – Raufoss – Gjøvik (passer med rutebuss fra Fagernes, Dokka og Hamar)– Lillehammer. Det blir pauser underveis og hotellet tar i mot med en deilig lunsj. Ettermiddagen fri til egne aktiviteter eller bare slappe av, noen har kanskje stått opp tidligere enn de pleier! Middag og hygge om kvelden.

FREDAG 10. AUGUST: HALVDAGSUTFLUKT
Vi har god tid til frokost før en halvdagsutflukt. Med i bussen får vi med oss en lokalkjent guide og turen går innover den vakre Sikkilsdalen, kjent bl.a for hesteslepp. Ved veien endepunkt finner vi Prinsehytta, og naboen Sikkilsdalseter byr på kaffe og vafler. Tidlig ettermiddag er vi tilbake på hotellet, og etter hvert inntar vi dagens lunsj. Resten av ettermiddagen fri til egne aktiviteter. Middag og hyggelig samvær om kvelden.

LØRDAG 11. AUGUST: DALSETER – GÅLÅ
Frokost. Formiddagen fri. Stort lunsjbord. Litt avslapping før kveldens «dyst». Kort innføring i Peer Gynt før vi kl. 1700 drikker vi kaffe med hjemmebakt kringle. Etter hvert samles vi bussen og kjører til Gålå ca. ½ times busstur på Peer Gyntveien. Vi skal overvære det fantastiske Peer Gynt Spelet på friluftscenen ved Gålåvatnet. Henrik Ibsen knytter selv Peer Gynt til Gudbrandsdalen, da han sendte de tre første aktene av Peer Gynt til forleggeren sin i København i 1867. Personen som var modell for Ibsens Peer, er i gudbrandsdalsk fortellerversjon knyttet til gården i Hågå i Søtorp. Henrik Ibsen sin historie om fattiggutten og storskryteren Peer har i snart 150 år begeistret publikum verden over. Etter forestillingen drar vi tilbake til Dalseter, som venter med varm betasuppe og hjemmebakt flatbrød!

SØNDAG 12. AUGUST: DALSETER – OSLO
Vi har god tid og kan nyte siste frokosten. Etter hvert finner vi igjen våre plasser i bussen. Det blir
Pauser underveis og i løpet av tidlig ettermiddag er alle tilbake til utgangspunktet.

Reisefakta

Pris pr. person kr. 5690,-

Inkludert i prisen:

  • All busstransport
  • Hotellovernattinger
  • Helpensjon
  • Utflukt til Sikkilsdalen med kaffe/vaffel
  • Gode billetter til Peer Gynt Spelet

Tillegg for enk.rom kr. 315,-

Påmelding innen 5/6-2018  tlf. 61 12 06 00