Svalbard 2018

5 dagers tur med avreise 03.09.2018

Fjorårets tur ble raskt fulltegnet, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra mange deltagere. Så hvis du drømmer om å oppleve vill, arktisk natur kan du bli med oss til Svalbard. Øygruppen som ligger midt mellom Nordkapp og Nordpolen, med flere isbjørner enn innbyggere, regnes av mange som et av verdens mest eksotiske reisemål. Vår tur har et innholdsrikt program. Vi nevner bl.a. båttur på Isfjorden opp mot den mektige Esmarkbreen, lunsj om bord, strandhugg i russiske Barentsburg med sightseeing. En av kveldene tur til Camp Barentz, ved gruve 7. En helaften med historie, mat og drikke. Under oppholdet er det også mye tid med mange muligheter for forskjellige aktiviteter. Vi bor komfortabelt på nyrenoverte Radisson Blu Polar Hotell, beliggende i hjertet av Longyearbyen, verdens nordligste fullservicehotell. Vi har direktefly med Norwegian t/r.

PROGRAM DAG FOR DAG

MANDAG 3. SEPTEMBER: OSLO GARDERMOEN – SVALBARD

Vi møter reiselederen på Gardermoen. Møtetid og sted blir sendt ut i god tid før avreise. Flyet har avgang kl. 08.55 med ankomst Longyearbyen kl. 11.55. Vi tar plass i bussen som bringer oss til Radisson Blu Polar Hotell for 4 netter. Etter ankomst møtes vi i Restaurant Nansen for dagens lunsj. Vår lokale guide tar oss med i buss gjennom Longyearbyen og forteller om stedets spennende historie. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Om kvelden møtes vi til middag i hotellets restaurant Nansen.

TIRSDAG 4. SEPTEMBER: SVALBARD

Vi spiser en god frokost. I dag skal vi på båttur. Vi krysser til vestsiden av Isfjorden, og seiler opp mot brefronten til Esmarkbreen. Vi inntar en velsmakende lunsj om bord foran den ruvende isveggen, før vi setter kursen for den russiske byen Barentsburg.

Vi går i land og vår russiske guide viser oss høydepunktene i byen, blant annet idrettshall, skole og hotell før vi får litt tid til «suvenir-shopping». Vi går tilbake til båten, og på returen seiler vi forbi fuglefjell og de nedlagte russiske bosetningene i Colesbukta og Grumant. Om bord i båten er det kiosk og bar med muligheter for å kjøpe vafler, drikke m.m. Båten er tilbake i Longyearbyen ca.kl. 18.30. Middag/kveldsmat på egenhånd i dag.

ONSDAG 5. SEPTEMBER: SVALBARD

Etter en god og lang frokost blir det tid til å utforske Longyearbyen på egenhånd. Om kvelden møtes vi for en utflukt til Camp Barentz, som ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor vi kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlig vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. I campen har vi Barentz hus, en gamme, som er en kopi av hytta Willem Barentz og hans mannskap som overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596 – 1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som pga. isbjørnsbeskyttelse er bevæpnet. Inne i varmen blir det servert akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens tema er isbjørn, hvordan lever kongen av Arktis? Etter en hyggelig «helaften» kjører vi tilbake til hotellet for overnatting.

TORSDAG 6. SEPTEMBER: SVALBARD

Etter frokost er dagen til egen disposisjon med mange muligheter til utflukter og aktiviteter. Interessene er jo forskjellige og i god tid før avreise til Svalbard sender vi ut informasjon om de mange mulighetene Longyearbyen har å by på, sammen med praktiske råd og vink vedr. bekledning osv. Felles middag i Restaurant Nansen den siste kvelden på turen.

FREDAG 7. SEPTEMBER: SVALBARD – OSLO GARDERMOEN

Vi spiser en god frokost før vi tar plass i bussen som bringer oss ut til flyplassen. Vi sjekker inn, flyet har avgang kl. 12.40 med ankomst Gardermoen kl. 15.40.

Reisefakta

Pris pr. person kr. 12850,- som inkl.:

  • Fly Oslo - Longyearbyen t/r
  • Transfer flyplassen - hotellet t/r
  • 4 overnattinger på Radisson Blu Polar Hotell
  • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen
  • Båttur til Esmarkbreen og Barentsburg
  • Villmarksaften i Camp Barentz
  • 4 frokoster i Restaurant Nansen
  • 3 middager
  • 2 lunsjer
  • Reiseleder fra Gardermoen

Tillegg for enkeltrom kr. 2900,-

HUSK PASS! 

Begrenset antall, påmelding innen 13.05.2018 på tlf. 61 12 06 00