Vesterålen og Lofoten 2018

5 dagers tur med avreise 20.08.18

Nytt i årets tur er Vesterålen med sine kanskje mindre kjente «perler», bl.a. Nyksund som vi blir kjent med på denne turen. Lofotens «hovedstad» Svolvær blir vår «base» for fantastiske opplevelser i Lofoten, helt ut til Å!
Ellers kjører vi en flott rundtur i Lofoten med sine mange fiskevær.

PROGRAM DAG FOR DAG

MANDAG 20. AUGUST: OSLO GARDERMOEN – MYRE
Vi samles på Gardermoen. Tidspunkt og møtested på flyplassen blir sendt ut i god tid før avreise. Flyet har avgang kl. 13.20 til Evenes med ankomst kl. 15.00. Vi tar plass i bussen og kjører over Hinnøya og Sortlandsbrua til Langøya og videre til Myre Kysthotell for innsjekk. Hotellet ligger midt i Øksnes kommune og har i en årrekke vært vertskap for både forretnings- og fritidsreisende. Om kvelden serverer vertskapet en spennende middag med kortreist mat!

TIRSDAG 21. AUGUST: MYRE - VESTERÅLEN – SVOLVÆR
Etter frokost tar vi plass i bussen. I dag skal vi oppleve mer av Vesterålen og kjører til Nyksund, et fiskevær som ligger en drøy mil nord for Myre. Bebyggelsen i Nyksund er spredt på to øyer, Nyksundøya og Ungsmaløya. Disse øyene er forbundet med en 65 meter lang molo. Nyksund var på begynnelsen av 1900-tallet det nest største fiskeværet i Vesterålen. I dag har Nyksund noen få fastboende og et helårlig tilbud til turister, og er et populært sted for fotografer og billedkunstnere.
Vi kjører mot Sortland og besøker Jennestad Brygge og får oppleve hvordan et landsens poståpneri så ut og kikke inn på kontoret til han som i mange år eide stedet; Ødebert Johanssen. Han administrerte butikk, gårdsdrift, fiskehandel, dampskipsekspedisjon og grafikkgruve. Her er det også kunstgalleri med utstillinger og kulturopplevelser av ulike slag.
Vi spiser lunsj på Vesterålens Kysthotell og her serveres kortreist og lokal mat. Vi tar ferje fra Melbu til Fiskebøl og fortsetter til Svolvær og Thon Hotel Lofoten for innsjekk og middag på kvelden.

ONSDAG 22. AUGUST: I LOFOTEN
Etter en god frokost tar vi plass i bussen. Vi besøker Å, ytterpunktet av Lofoten. Vi får en omvisning på Norsk Fiskeværsmuseum. Videre kjører vi til Reine hvor vi inntar dagens lunsj på Gammelbrygga. På hjemturen besøker vi smeden i Sund. Kunstnersmeden viser oss hvordan han smir en skarv eller kanskje ett fikenblad. Smeden er kjent for å ha smidd en skarv til bl.a. Kong Olav. Vi får se oss om i smia før vi fortsetter til Henningsvær. Her besøker vi galleri Lofotens Hus som rommer den største private samling av maleri fra «gullalderen» av Nordnorsk malerkunst. Her ser vi også et stemningsfullt billedprogram av den kjente naturfotografen Frank A. Jensen. Vi kjører tilbake til Svolvær. Middag om kvelden.

TORSDAG 23. AUGUST: I LOFOTEN
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Det er mange muligheter, interessene er så forskjellige, men vi nevner bl.a. Lofotens krigsminnemuseum, galleri Dagfinn Bakke, Svolvær kirke, Svinøya med galleri Gunnar Berg. Lunsj på egenhånd i dag. Ellers kan anbefales et besøk hos nærmeste nabo Kabelvåg, som tidligere var Lofotens største fiskevær. Her finner vi bl.a. galleri Espolin Johnson, Lofotakvariet og Lofotmuseet. Eller du kan bli med på båttur fra Svolvær og inn i Trollfjorden. Vi møtes til middag om kvelden.

FREDAG 24. AUGUST: SVOLVÆR – EVENES – GARDERMOEN
Vi spiser en god frokost før vi tar plass i bussen som bringer oss tilbake til Evenes. Vi sjekker inn, flyet har avgang kl. 15.45 med ankomst Gardermoen kl. 17.30.

Reisefakta

Pris pr. person kr. 9950,-

Inkludert i prisen:

  • Fly Oslo - Evenes t/r
  • All busstransport i moderne turbuss
  • 1 overnatting Myre Kysthotel
  • 3 overnattinger Thon Hotell Svolvær
  • Alle frokoster og middager
  • 1 lunsj i Reine
  • Utflukt i Lofoten
  • Utflukt i Vesterålen
  • 1 lunsj på Vesterålens Kysthotel
  • Reiseleder