Wien og Bratislava 2018

5 dagers tur med avreise 04.06.18

Det tysk-romerske keiserrikets hovedstad i mange hundre år med mange praktbygninger, ny nydelig gamleby og masse severdigheter. Byrundtur, vinfest i Grinzing, utflukt med båttur på Donau og tur til nærliggende Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Nydelig restaurert gamleby! Og – hva med en wiener-konsert?

DAG FOR DAG PROGRAM

MANDAG 4. JUNI: GARDERMOEN – WIEN
Reiseleder Bjørn Johnsen møter gjestene på Gardermoen. Rutefly direkte til Wien, Østerrikes praktfulle hovedstad. Her står en buss klar for å bringe oss inn til Wiens sentrale områder. Her kjører vi en kort byrundtur. Av severdigheter kan nevnes keiserpalasset Hofburg, Rådhuset, Operaen, Parlamentet, Stephansdomen og mye, mye mer. Wien har utrolig mye for enhver smak. Vi tar inn på vårt 4**** Hotel Am Konzerthaus, beliggende like ved gamlebyringen, altså svært sentralt. Middag om kvelden.

TIRSDAG 5. JUNI: UTFLUKT TIL WACHAUDALEN
Etter frokost reiser vi ut av byen. I byens utkant ligger det store lystslottet Schönbrunn, keiserens sommerresidens. Vi tar en tur ut i den praktfulle hagen med overveldende blomsterprakt. Videre vestover til Melk og et av de største benediktinerklostre som finnes nord for Alpene. Her tar vi en god pause for å beundre dette kjempestore anlegget. Litt ut på dagen reiser vi ned til båtkaien der vi entrer en liten cruisebåt som tar oss nedover Donau i den vakre, trange Wachaudalen med borger og slott langs bredden. Etter ca. 2 timers tur går vi av båten i Krems og veien tilbake til Wien er ikke lang. Middag på egenhånd i kveld (for de som vil, kan middag på en restaurant arrangeres). I kveld kan de som ønsker dette, være med på konsert for å høre nydelig Wienermusikk slik vi hører den på nyttårskonserten. I tillegg er det her sangsolister. Dette pleier å være den store opplevelsen for mange under et besøk i Wien. (Ikke inkl. ca. EUR 60,- pr.pers.)

ONSDAG 6. JUNI: I WIEN
Fridag i Wien. Det er kort vei til sentrale søk. Reiseleder er med for å «sette i gang» (se for øvrig forslag til aktiviteter under). Om kvelden reiser vi ut til Grinzing, en liten vinlandsby i utkanten av Wien hvor vi spiser en bedre middag. Her får vi garantert en hyggelig aften med musikk, sang og mye god vin for de som liker det.

TORSDAG 7. JUNI: UTFLUKT TIL BRATISLAVA
Avreise med buss til Bratislava om formiddagen. Turen tar ca. 1 time. I Bratislava (Slovakias hovedstad) kommer en lokalguide (svensktalende) som tar oss med på en liten spasertur gjennom gamlebyen. Deretter fritid i gamlebyen som er utrolig flott pusset opp og har mange butikker, restauranter og andre severdigheter. Tilbake i Wien om ettermiddagen. Middag.

FREDAG 8. JUNI: WIEN – GARDERMOEN
Etter frokost må vi begi oss ut til flyplassen. Her venter Norwegian som tar oss tilbake til Gardermoen.

Reisefakta 

Pris pr. person kr. 8535,-

Inkludert i prisen:

  • Rutefly Oslo - Wien t/r
  • All busstransport iflg. programmet
  • Hotellovernattinger i dbl. rom m. dusj/wc
  • 4 frokoster, 3 middager
  • Rundtur i Wien og Bratislava
  • Utflukt til Wachau inkl. tur med båt på Donau
  • Utflukt til Grinzing i Wien
  • Reiseleder Bjørn Johnsen

Tillegg for enk.rom kr. 1780,-

Påmelding innen 1/3-2018 tlf. 61 12 06 00  HUSK PASS!