Skip to main content

Dovrefjell med Snøhetta, Pilegrimsleden og Moskus

Vår mest bærekraftige fjelltur er Dovrefjell med Snøhetta, fjellblomster, Pilegrimsleden og Moskus.

Sagnomsuste Dovrefjell rager høyt og mektig over vidder og daler, og høyest ruver Snøhetta, 2286 meter over havet. Her vandrer natur og kultur hånd i hånd. På toppen av Gudbrandsdalen, skillet mellom sør og midt Norge, ligger nasjonalhelligdommen Dovrefjell. Her finnet et nær intakt økosystem med blant annet villrein, jerv, fjellrev, ravn og kongeørn. Den eneste norske moskusstammen holder også til på Dovrefjell. 

Dovrefjell - Sunndalsfjella nasjonalpark gir mange muligheter for friluftsliv. En tur til Snøhetta er absolutt et høydepunkt. Du kan starte på Kongsvold og gå inn til Reinheim, eller ta bussen fra Hjerkinnhus til Reinheim.

Av Aasmund Olavsson Vinje: "Her er so vænt, det kann meg grøta for det, um eg er vaksen Karl, or Dal og Fjøll og Sol meg møta som heime, daa eg liten var."

Det e'godt å kvile på Dovrefjell. Av Olav Gjærevoll: "På gamle Vårstig er godt å rusle og kjenne freden fra topp og tind. Om verda ellers er kald og stusle' gir fjellet varme i sjel og sinn. Når e' vil bort ifra styr og stell det e' godt å kvile på Dovrefjell."

Vi bor på Kongsvold Fjeldstue og besøker Fjellhaven, går Pilegrimsleden langs Vårstigen eller tar en Moskussafari.

Påmelding innen 20. mai 2022.

Fulltekstsøk

Dagsprogram

Dagsprogram

1. dag, 23. juni: Oslo - Kongsvold
Avreise fra Oslo med påstigninger etter avtale. Individuell lunsj underveis. Ankomst Kongsvold Fjeldstue og vi besøker Fjellhaven, bare noen meter fra fjellstua. Middag på kvelden. 

2. dag, 24. juni: Viewpoint Snøhetta
Frokost på fjellstua. Vi får med oss matpakke og tar turen via Viewpunkt Snøhetta, utsiktpaviljongen på Tverfjellet. Med naturen som kulisser blir dette en unik opplevelse. Med buss inn til Snøhetta og vi legger selv opp til en vandring i området etter egen evne. Middag på kvelden. 

3. dag, 25. juni: Moskussafari
Frokost på fjellstua. Vi får med oss matpakke og finner ut hvor moskusen befinner seg. Om det blir busstur eller vandretur finner vi ut av. På kvelden møtes vi til felles middag på fjellstua. 

4. dag, 26. juni: Pilegrimsleden - Vårstigen
Vi starter dagen med frokost og også i dag får vi med oss matpakke. Vi velger pilegrimsleden langs vårstigen da vi bor på Kongsvold, slik at vi starter ved fjellstua og bestemmer selv hvor lang tid vi vil bruke på pilegrimsleden, fra 3 - 6 timer. På kvelden møtes vi til felles middag. 

5. dag, 27. juni: Kongsvold - Oslo
Vi nyter frokost på fjellstua og starter deretter på hjemreisen. Individuell lunsj underveis, og retur tilbake til utgangspunktet for turen. 

Kart

Avganger & priser

AvreiseReisemålHotellReiselengdeLedige plasserFra pris
23/6Dovrefjell med Snøhetta, Pilegrimsleden og MoskusKongsvold Fjeldstue5 dagerMer enn 8kr. 7 590Bestill

Hotell

Kongsvold Fjeldstue
Kongsvold Fjeldstue er et historisk hotell med egen jernbanestasjon. Kongsvold ligger inntil Dovrefjell Nasjonalpark 900 moh. øverst i Drivdalen. Den gamle skysstasjonen består av over 20 velholdte by...
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo