Skip to main content

Kroatia med opphold i Dubrovnikområdet

Med sin fine beliggenhet, vakre natur og maleriske bebyggelse har Kroatia lange tradisjoner innen turisme. Dubrovnik var en av Europas viktigste havner og pulsåre for handelen med Midt-Østen, før Columbus oppdaget Amerika og handelen følgelig vendte vestover. Men arven fra denne storhetstiden, hvor Dubrovnik faktisk konkurrerte med Venezia, preger fortsatt byen. Ringmurens  festningsverk omfatter for eksempel 15 tårn, 5 bastioner, 2 hjørnetårn samt en festning. Byen har lykkes å overleve alle kriger og selv ikke den siste klarte å etterlate seg særlig dype spor. For de som besøker Dubrovnik for første gang, kommer likevel den flotte naturen i skyggen av det menneskeskapte. Dubrovnik er en opplevelse med sine vakre kirker, bygninger, bymurer, tårn og spir. Gamlebyen i Dubrovnik står for lengst på UNESCOs liste over verdens bevaringsverdige kulturskatter. Gamlebyen er en levende by, fri for reklameplakater og biltrafikk, og med mange hyggelige restauranter, barer, gallerier og butikker.

Den lange kysten som strekker seg fra Slovenia i nord til Montenegro i sør kan by på mange flotte opplevelser. Selv om Dubrovnik regnes som en av de største perlene, finner du mange mindre perler langs hele den vakre kysten og på de mange store og små øyene. Veier fører opp i fjellene og gir en fantastisk utsikt over kysten. En kyst med mange små og store øyer og et krystallklart, azurblått hav med frodige øyer, lune viker og små strender. Kroatia er et fantastisk ferieparadis både for kulturinteresserte og late badenymfer. Uansett, vi lover deg - Kroatia vil ikke skuffe deg.

Vi bor på Hotel Astarea – lokalisert til den vakre Mlini på Dubrovniks Riviera nær Dubrovnik.

Under oppholdet kan vi ta en heldagsutflukt til Montenegro med guide og buss på hele turen. Som vårt eget land, har Montenegro en storslått natur med enda villere fjellheim, som danner kontrast til den milde kysten av Adriaterhavet, mellom Kroatia og Albania. Vi i Norden forbinder Montenegro med det kjente Igaloinstituttet som har vært favorittreisemålet for gjester fra hele verden.

En heldagsutflukt til Mostar hører med. Dette er en by med poesi, en by av stein og søvnige, smale gater . Det er en by hvor den reisende fra Nord føler de første streker av middelhavsluften- gjennomsyret med en duft av sitrus og sjø og de ​​reisende fra Sør når de første glimt av kontinentet utover. Opplev severdigheter som gamle Bazaar, det tyrkiske hus og en av de mange gamle moskeer. Etter omvisningen i byen nyter vi litt fritid til å spasere rundt blant de mange gamle håndverksbutikker eller kanskje drikke kaffe i en av de pittoreske lokale restauranter.

Vi setter av en hel dag til båtcruise med transport, guide, levende musikk, lunsj, vin, full dag!
Akkurat som gatene i Dubrovnik ikke ble bygget for å bli sett av vogn , men til fots, er det sikkert at den beste utsikten over Dubrovnik regionen er fra sjøen . Den historiske Galleon er absolutt den beste scenen for en slik natur. Under dette toktet vil du se de tre vakreste øyene i Dubrovnik øygruppen - Koločep, Lopud og Sipan kjent som the Elafiti øyer.  Den gamle legenden av øya er skjult i sitt navn, om de gamle grekernes jakt på hjort og deretter navngi øya hjort øyene . Grønne øyer, med hager fulle av appelsiner og sitroner og nydelig kyst landskap, sjarmerende og pittoreske landsbyer med harmonisk arkitektur av sommerherregårder, gamle sjømanns hus og små kirker.

Fulltekstsøk

Reisefakta

Pris pr. person på forespørsel

Tillegg for enkeltrom

Tillegg utflukter:

  • Mostar med lunsj, båtcruise med lunsj, Folkloremiddag
  • Flere 1/2 dagsutflukter oppgis senere
  • Periode: September - Oktober

Prisen inkluderer:
• Fly Oslo/Gardermoen – Dubrovnik t/r
• Alle flyskatter- og avgifter
• Transfer flyplass – Hotel m/guide
• 14 netter i dobbeltrom, ASTAREA
• 14 frokoster
• 14 middager

Kart

Hotell

Hotel Astarea
Hotel Astarea, som ligger i nærheten av Dubrovnik, tilbyr alt du trenger for en avslappende ferie. Gjester på Hotel Astarea kan nyte utendørs og innendørs svømmebasseng, inkludert et barnebasseng, vel...
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo