Skip to main content

Kroatia med opphold på Makarska kysten

Kroatia lange tradisjoner innen turisme og den lange kysten som strekker seg fra Slovenia i nord til Montenegro i sør kan by på mange flotte opplevelser. Selv om Dubrovnik regnes som en av de største perlene, finner du mange mindre perler langs hele den vakre kysten og på de mange store og små øyene. Veier fører opp i fjellene og gir en fantastisk utsikt over kysten. En kyst med mange små og store øyer og et krystallklart, azurblått hav med frodige øyer, lune viker og små strender. Kroatia er et fantastisk ferieparadis både for kulturinteresserte og late badenymfer. Uansett, vi lover deg - Kroatia vil ikke skuffe deg!

På din reise gjennom Kroatia kommer du til en av de mest fantastiske kystlinjer. og du vil bli fengslet av øyas skjærgårder som er spredt langs den dalmatiske kysten. Litt etter litt kommer du langs den mest tett bebodde øya med utrolig naturlig skjønnhet, hvor den svarte skogen vises som et svart hull på ett vakker beite. Det er øya Korcula med en attraktiv middelalderby med samme navn. Byen ligger som en eventyr festning i form av ett fiskeben. Møte øya og det påståtte fødestedet til det mest berømte av verdensreisende, forfattere og venetianske handelsmenn kjent som Marco Polo.

Den historiske byen Mostar, som strekker seg over en dyp dal ved Neretva-elven, utviklet seg i den 15. og 16. århundre som en osmannisk grenseby og i den østro-sultiske perioden på 1900- og 2000-tallet. Den har lenge vært kjent for sine gamle tyrkiske hus og den «gamle broen», Stari Most, hvor etter den ble oppkalt. Den forbløffende sjarmen til gamlebyen, spesielt langs elven Neretva, fascinerer deg til et bestemt sted i noen timer mens du nyter utsikten og absorberer lydene. Så til de som er fascinert av tyrkisk kaffe, her blir den gjort riktig, og ved smaken av spesialiteter som cevapi, burek, Bosnias tradisjonelle suppe kalt Bosanski lonac, og flere typer kaker. Mostar er et sted for god gjestfrihet og er vel verdt å besøke.

Kroatia nest største by Split, er en flott by som er både et viktig økonomisk og administrativt sentrum. Historien om Split er allerede 17 århundrer gammel, da den romerske keiserens Diokletian bestemte seg for å bygge sitt palass rett på halvøya nær den store romerske byen Salona, hvor han ønsket å tilbringe det siste året av sitt liv. Byen har en kosmopolitisk karakter og har akkurat den rette balansen mellom tradisjon og modernitet. Gamlebyen ligger på Unesco-listen, og er alltid summende og sprudlende på grunn av sine mange restauranter, barer og mer enn 3000 mennesker som bor innenfor veggene til Diocletian-palasset.

En kveld får vi oppleve Kroatisk aften, og vi får smake noe av den typiske Kroatiske maten som de serverer. En fornyet respekt for naturlige ingredienser har blitt et gjeteord for den kroatiske maten med lokalt tilberedt mat med, viner og olivenoljer står stadig bedre inn deres særegne matkultur. Mange av kjennetegnene til Balkan kulturen er gjestfriheten mot fremmede som er like vanlige i Kroatia. Vi får en helaften med mye god mat og Kroatisk kultur.

Øya Brac med sine 13 000 innbyggere kommer vi til med båt fra Makarska – Sumartin. Her kjører vi rett til byen Bol som er et kjent turistmål bl.a. for sin vakre sandstrand; Zlatni Rat.Vi skal også besøke Vinoteket der den kjente Kroatiske vinen Stina blir produsert, og få orientering og smaksprøver. Deretter fortsetter vi til øyas største by Supetar, her skal vi først spise en nydelig lunsj på en olivengård med en fantastisk utsikt, før vi får litt tid til egen disposisjon i Supertar og kan ta ett glass vin eller kaffe på en av uterestaurantene langs den koselige havnen, eller for de som vil shoppe litt suvenirer.

På denne turen har vi flere hoteller å velge mellom. I sammen med gruppen, finner vi det hotellet som passer best. 

Fulltekstsøk

Reisefakta

Pris pr person på forespørsel

Tillegg for enkeltrom

Prisen inkluderer:
• Fly Oslo//Trondheim/ (Bergen via Oslo) – Split t/r
• Alle flyskatter- og avgifter
• Transfer – Flyplass – hotell t/r
• Lokal busstransport utflukter
• 7 netter i standard dobbeltrom
• 7 frokoster
• 3 lunsjer
• 7 middager
• 3 valgte utflukter og entreer
• Guide på utflukter

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo