Skip to main content

Den spanske solkysten – Hotel Alay – Benalmadena

Hotel Alay i Benalmadena ligger flott til med bare 50 meter fra stranden og foran Puerto Marina ved strandpromenaden i Benalmadena, så her er det kort vei for de som er glad i å bade eller bare ønsker å spasere langsmed promenaden. Hotellet er også rett i nærheten av de viktigste andalusiske hovedstedene. I restauranten har de et bredt utvalg av både spanske og internasjonale retter som skulle passe for de fleste.

Hotellet har tre praktfulle utendørsbassenger, stort uteområde, også med plen, solsenger som alltid er tilgjengelige uten å måtte bestille på forhånd. Eller nyt de to badestampene med panoramautsikt. Her kan dere også få massasje – pedikyr – manikyr – ansiktsbehandlinger.

Det finnes mange utflukter å velge mellom, vi nevner følgende:

GRANADA (heldagstur): Ingen steder i Spania, Europa ja kanskje hele verden finner man mer historie enn i Granada! I hjertet av Andalucia finner vi byen som ligger rundt et av verdens syv underverker, Alhambra! Alhambra ble bygget opp for emiren i Andalus under Maurertiden og da Bobabdil abdiserte i 1492 var det vokst til en av verdens mest majestetiske byggverk! Byen omkring er selve hjerte i spansk historie og kultur, her finner man flamenco på hvert gatehjørne, en mektig katedral og arabiske kvarter. Granada er unik i verden!

RONDA (heldagstur): Vi reiser med buss til Ronda. Er man på jakt etter et sted med særpreg og historie er Ronda et naturlig valg. Byen som klamrer seg på klippene er unik og det er nettopp den spektakulære utsikten, sammen med byens eldgamle historie og byggeskikk som trekker turister i tusentall. Kløften er stupbratt og elven El Taco slynger seg dypt under byen. Det finnes 3 broer over denne kløften,Puente Nuevo fra 1793, Puente Viejo (Puente de la Mina) fra 1616 og Puente árabe (Puente de San Miguel) fra romertiden. Puente Nuevo er vakker og utsikten over kløften er spektakulær. Dette er den viktigste grunnen til at Ronda er en svært populær turistby på alle tider av året. Både Ernest Hemingway og Orson Welles tilbrakte i sin tid store tidsperioder i denne byen, noe som også er med på å trekke turister hit.

MIJAS (halvdagsutflukt): Mijas er en av de Andalusiske landsbyer som ikke er glemt i en eneste turistguide, og også en av de mest besøkte. Mijas er anlagt på typisk maurisk vis – en labyrint av smale gater og streder og små hvitkalkede hus med en indre, skyggefull patio. I de smale gatene finner vi massevis av butikker som selger kunsthåndverk og suvenirer, alt fra utskårne treartikler til fine sjal, keramikk og selvfølgelig T-skjorter. Det finnes fargerike esel- hestedrosjer som gjerne vil frakte deg rundt i byen. Her finnes også mange barer og kaféer der man kan spise noe enklere. Til byens severdigheter er tyrefekterarenaen, det finnes også et lite kapell bygd i en klippe, med den berømte Madonnaen, virgen de la Peña. Fra Mijas har vi en veldig flott utsikt over kysten og har vi klart vær kan vi se Gibraltar og Riffjellet i Nord Afrika.

FRIGILIANA OG NERJA M/ DRYPPESTENSGROTTENE (heldagsutflukt): Vi reiser til den vakre kystbyen Nerja som ble kåret til Europas balkong av kong Alfonso XII. Den vakre plattingen med sin innbygde restaurant i klippen er i seg selv en severdighet. Dryppsteinsgrotten er en av Spanias mest besøkte attraksjoner og ble funnet av noen gutter i 1959. Nå er grotten tilgjengelig via sine mange trapper og plankevandringer. Vi besøker så en av Andalucias vakre landsbyer i åssiden opp fra kysten. Frigiliana er en hvit by med vakre, smale gater og en magisk utsikt. Her spiser vi en god lunsj. (NB rekkefølge varierer ut fra tiden vi får i grottene).

Fulltekstsøk

Reisefakta

8 dager/ 7 netter:
Pris pr. person på forespørsel
Tillegg for enkeltrom

Be om tilbud – dersom dere ønsker flere døgn.

Prisen inkluderer:

• Fly Oslo/Bergen/Trondheim – Malaga t/r
• Alle pr i dag kjente flyskatter
• Transfer flyplassen – hotellet t/r
• 7 overnattinger på Hotel Alay i dobbeltrom
• 7 frokoster – 7 middager på hotellet
• Norsktalende representant på stedet

Kart

Hotell

Hotel Alay
Hotel Alay i Benalmadena ligger flott til med bare 50 meter fra stranden og foran Puerto Marina ved strandpromenaden i Benalmadena, så her er det kort vei for de som er glad i å bade eller bare ønsker...
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo