Skip to main content

Vesterålen og Lofoten

Vesterålen med sine kanskje mindre kjente perler, bl.a. Nyksund blir vi kjent med på denne turen. Lofotens hovedstad Svolvær blir vår base for fantastiske opplevelser i Lofoten, helt ut til Å! Ellers kjører vi en flott rundtur i Lofoten med sine mange fiskevær!

Turen går først over Hinnøya og Sortlandsbrua til Langøya og videre til Myre Kysthotell som ligger midt i Øksnes kommune og har i en årrekke vært vertskap for både forretnings- og fritidsreisende. Dagen etter skal vi oppleve mer av Vesterålen og kjører til Nyksund som er et fiskevær som ligger en drøy mil nord for Myre. Bebyggelsen i Nyksund er spredt på to øyer, Nyksundøya og Ungsmaløya. Disse øyene er forbundet med en 65 meter lang molo. Nyksund var på begynnelsen av 1900-tallet det nest største fiskeværet i Vesterålen. I dag har Nyksund noen få fastboende og et helårlig tilbud til turister, og er et populært sted for fotografer og billedkunstnere.

Vi besøker Jennestad Brygge og får oppleve hvordan et landsens poståpneri så ut og kikke inn på kontoret til han som i mange år eide stedet; Ødebert Johanssen. Han administrerte butikk, gårdsdrift, fiskehandel, dampskipsekspedisjon og grafittgruve. Her er det også kunstgalleri med utstillinger og kulturopplevelser av ulike slag.

Turen går til Svolvær og her bor og spiser vi godt på Thon Hotel Lofoten. Vi tar en dagsutflukt helt ut til Å, ytterpunktet av Lofoten. Vi besøker Norsk Fiskeværsmuseum og spiser lunsj på Gammelbrygga. På hjemturen besøker vi smeden i Sund. Kunstnersmeden viser oss hvordan han smir en skarv eller kanskje et fikenblad. Smeden er kjent for å ha smidd en skarv til bl.a. Kong Olav. Vi får se oss om i smia før vi fortsetter til Henningsvær. Her besøker vi Galleri Lofotens Hus, som rommer den største private samling av maleri fra «gullalderen» av Nordnorsk malerkunst.

Ellers er det mange muligheter, interessene er så forskjellige, men vi nevner bl.a. Lofotens krigsminnemuseum, galleri Dagfinn Bakke, Svolvær kirke, Svinøya med galleri Gunnar Berg. Vi anbefaler også et besøk hos nærmeste nabo Kabelvåg, som tidligere var Lofotens største fiskevær. Her finner vi bl.a. galleri Espolin Johnson, Lofotakvariet og Lofotmuseet. Eller du kan bli med på båttur fra Svolvær og inn i Trollfjorden.

Fulltekstsøk

Reisefakta

Pris pr. person på forespørsel
Tillegg for enkeltrom

Inkludert i prisen:
• Fly Oslo – Evenes tur/retur
• All busstransport i moderne turbuss
• 1 overnatting på Myre Kysthotell i doble rom inkl. halvpensjon
• 3 overnattinger på Thon Hotell Lofoten i doble rom inkl. halvpensjon
• Utflukt i Vesterålen inkl. lunsj på Vesterålens Kysthotell
• Utflukt i Lofoten til Å inkl. lunsj på Gammelbrygga
• Lokal guide på utflukter

Kart

Hotell

Myre Kysthotell
Midt i hjertet av Øksnes kommune, finner du Myre kysthotell. Hotellet har eksistert i mange år, og har i en årrekke vært vertskap for både forretnings- og fritidsreisende. I vintersesongen preges Vest...
Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til på havnen i Svolvær, midt i hjertet av Lofoten. Du kan gå tørrskodd fra hurtigruten til hotellet, og det er gangavstand til alle attraksjonene i Svolvær. I resta...
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo