Skip to main content

Kunst og kultur i Innlandet

Ny dato for tur i 2022 kommer!

Innlandet har et rikt utvalg av kunst- og kulturtilbud, og det er noe av dette vi skal utforske på denne turen.

Innlandet består av de tidligere fylkene Hedmark og Oppland. Disse fylkene ble slått sammen i januar 2020. Innlandet ligger, som navnet indikerer, «inne i landet», og er Norges eneste fylke uten kystlinje. Fylket strekker seg fra Viken i sør til Trøndelag i nord. Mjøsa, ligger sentralt plassert i den sørlige enden av fylket. Rundt Mjøsa finner vi byene Brumunddal, Gjøvik, Moelv, Hamar og Lillehammer. Disse byene omtales som Mjøsbyene og Mjøsregionen. I tillegg til Norges største innsjø kan Innlandet fylke også skryte av at Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen og Norges lengste elv, Glomma befinner seg her. Innlandet har en stor jord- og skogbruksbasert sektor. Rundt 20 % av jordbruksproduksjonen i Norge skjer i Innlandet, og rundt 40 % av all hogst.

Vi besøker Gjøvik Gård og får høre den spennende historien som begynner så langt tilbake som 1807. Vi får høre om Caspar Kauffeldt, grunnleggeren av glassverket og de familiene som arbeidet i området og var en del av samfunnet fra 1807 - 1843. Gjøvik Gård ble fredet i 2008 og ble omgjort til museum.   

Om bord på Skibladner får vi oppleve båttur på Norges største innsjø, Mjøsa. Skibladner er verdens eldste hjuldamper i drift og den blir også kalt Mjøsas hvite svane. Skibladner gir oss muligheten til å oppleve Mjøsa og landskapet rundt fra sjøsiden på en helt unik måte. Hjuldamperen ble satt i fart 2. august 1856 og har siden gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer, og i 2021 fyller Skibladner 165 år. På denne ferden er det bare å lene seg tilbake og nyte den saktegående turen over Mjøsa.       

På Lillehammer finner vi Maihaugen som er et av Europas største og eldste friluftsmuseer, og som vi selvfølgelig skal besøke på turen. Dette idylliske friluftsmuseet består av over to hundre historiske hus som kan dateres tilbake til 1200-tallet og er så godt bevart at fortiden våkner til liv! Blant husene kan vi også finne Dronning Sonjas barndomshjem som opprinnelig sto i Oslo, men som senere har blitt flyttet til Maihaugen. 

På Hadeland finner vi Kistefos-Museet. Den industrihistoriske samlingen på Kistefos består av bygninger, maskiner, industrielt inventar og gjenstander som best mulig formidler historiene til de menneskene som var bosatt og arbeidet på, eller i nærheten av fabrikkområdet til A/S Kistefos Træsliberi.

Fulltekstsøk

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1:  Oslo – Gjøvik
Avreise fra Oslo etter avtale, med påstigning underveis. Vi kjører mot Gjøvik og legger opp til flere stopp, og vi spiser lunsj underveis.
Etter ankomst Gjøvik sjekker vi inn på Quality Hotel Strand Gjøvik og møtes igjen til felles middag i restauranten på kvelden.

Dag 2:  Gjøvik Gård - Maihaugen - Skibladner
Vi spiser frokost på hotellet før vi først tar turen til Gjøvik Gård. Gården ligger kun en kort spasertur fra hotellet.
Her får vi en omvisning og får høre mer om Glassverkgrunnleggeren Caspar Kauffeldt og alle familiene som jobbet i industriverksbyen Gjøvik. Deretter kjører vi til Lillehammer og besøker Maihaugen.
Her starter vi med en omvisning blant utstillingene. Deretter går vi ut og får omvisning i husene ute. Etter omvisningen spiser vi lunsj på Maihaugen før vi reiser ned til Skibladner. Da skal vi være med Mjøsas hvite svane på sightseeing på Mjøsa. Avgang kl. 15.00. Om bord er det kiosk som selger vaffel, kaffe, is etc. Så her er det bare å kose seg mens man nyter utsikten. Ankommer Gjøvik kl. 17.30, og tilbake til hotellet for middag om kvelden.

Dag 3:  Kistefos-Museet – Hadeland Glassverk
Frokost på hotellet før avreise til Kistefos og Hadeland Glassverk. Vi kjører først til Kistefos-Museet og blir med på en omvisning. Etter omvisningen er det mulighet for å rusle litt rundt på egenhånd.
Turen går videre til Hadeland Glassverk som ligger på Jevnaker i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Her spiser vi først lunsj før vi blir vi med på en omvisning i Glasshytta. Etter omvisningen er det mulighet for litt shopping på egenhånd, før turen går tilbake mot Gjøvik. Underveis tar vi turen innom Søsterkirkene på Gran. Det er to steinkirker fra middelalderen som er bygget side ved side på Granavollen. Etter omvisningen reiser vi tilbake til hotellet og møtes til felles middag i restauranten.

Dag 4:  Gjøvik – Oslo
Vi spiser frokost på hotellet og sjekker ut før vi tar fatt på hjemreisen. Vi legger opp til flere stopp og spiser lunsj underveis.
Vel hjemme håper vi alle har hatt en fin tur!

Kart

Hotell

Quality Hotel Strand Gjøvik
Quality Hotel Strand er et fullservice konferansehotell som ligger i hjertet av Gjøvik med Gjøvik Kultursenter som nærmeste nabo. Hotellet kan tilby moderne fasiliteter tilpasset både privatpersoner o...
Reisekalender
23/6Dovrefjell med Snøhetta, Pilegrimsleden og MoskusFra kr. 7 590
27/6TromsøFra kr. 9 850
25/7Stavanger med Flor & FjæreFra kr. 9 490
15/8Vesterålen og Lofoten Fra kr. 12 550
5/9SvalbardFra kr. 14 990
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo