Skip to main content

Stavanger med Flor & Fjære

Vi ønsker deg velkommen til Stavanger og det eksotiske Flor & Fjære.

På turen fra Østlandet til Stavanger, tar vi første overnattingen på Bykle Hotell. Turen videre går med ferje fra Lysebotn til Lauvvik, og her får vi se Prekestolen, som kanskje er Norges mest kjente fjellplatå. Vi får også en unik utsikt til Kjerag som består av flotte fjellformasjoner.

Stavanger er den smilende og sympatiske byen. Stavanger er en rik by – rik på kultur, natur, opplevelser og gode dager. Rekkene med vel bevarte sjøhus, Gamle Stavangers små hvite trehus, en bykjerne hvor middelalderens gateløp fremdeles er bevart med smale, svingete gågater. Vi bor i Stavanger, men tar del i den fine naturen rundt byen og ikke å forglemme turens høydepunkt - Flor & Fjære. Etter en 20 minutters båttur fra Stavanger brygge kommer vi til øya Sør–Hidle, hvor vi finner tropiske palmer og frodige blomster innrammet av Ryfylkes storslåtte fjorder og fjell. Dette er Flor og Fjære – blomstrende alternativ hvor du kan underholde kollegaer, familie og venner. Alle våre gjester blir ønsket velkommen med en omvisning i hagen. Hagen består av fargerike blomster, romantiske stier og rustikk interiør, og vi vil ha fornemmelsen av at vi er på de sydlige breddegrader.

En lokal guide tar oss med på en sightseeing i Stavanger slik at vi blir litt mer kjent med byen. 

Siste natta på turen skal tilbringes i Kristiansand, og turen dit går langs den idylliske Nordsjøveien langs kysten og vi tar en pause i en av Sørlandets perler, Flekkefjord.

I Kristiansand bor vi i sentrum, og kan bruke litt tid til å bli kjent med denne koselige byen som er kjent over hele Norge som ferieby nummer 1.

Påmelding: fullbooket
Ønsker du å stå på venteliste eller har spørsmål vedrørende turen send en e-post til: helen.granlund@t-r.no

Fulltekstsøk

Dagsprogram

Dagsprogram

1. dag, 25. juli:        Hjemsted – Bykle
Avreise fra Dokka kl. 08.00, Hasvoldseter kl.08.20, Gjøvik skysstasjon kl.08.45, Hamar togstasjon kl.09.30 og fra Oslo bussterminal kl. 11.15. Vi kjører mot Kongsberg – Notodden – Seljord med nødvendige stopp for beinstrekk og bespisning underveis. Turen går videre mot Haukeligrend – Hovden og til Bykle Hotell for middag og overnatting, etterfulgt av sosialt samvær på kvelden. 

2. dag, 26. juli:        Bykle – Stavanger
Etter en tidlig frokost, sjekker vi ut av hotellet og avreise til Lysebotn kl. 08.15. I Lysebotn går vi om bord i fergen som kl. 12.30 tar oss med fra Lysebotn til Lauvvik. I tillegg til Prekestolen får vi se
spektakulær natur, Kjerag, vill og vakker natur og spennende fjellformasjoner. På den 42 kilometer lange turen på fjorden, får du se den fantastiske geologien og naturen skapt av isbreene.
Etter ankomst Lauvvik kl. 14.55 fortsetter vi videre til Stavanger og til vårt hotell, Thon Hotel Stavanger. Vi slapper av før vi gjør oss klar for kveldens middag på hotellet. 

3. dag, 27. juli:        Flor og Fjære
Vi spiser frokost på hotellet og har litt tid på egenhånd, før vi går evnt. kjører til Bekhuskaien  og går om bord i fergen som bringer oss ut til øya hvor Flor og Fjære ligger kl. 11.00 – overfarten tar ca 20 minutter. Ute på øya blir vi ønsket velkommen med en omvisning i hagen. Senere rusler vi rundt og nyter den praktfulle parken med fornemmelsen av de sydlige breddegrader før vi inntar dagens lunsj kl 12.30, basert på havets råvarer. Flor og Fjære er et utrolig flott sted og vi er sikre på at alle lar seg imponere! Det blir tid til en ”ekstra runde” i parken før vi kl. 15.30 går vi om bord i båten som tar oss med tilbake til Stavanger.  Her møter vi en lokal guide som tar oss med på en 1 ½ times sightseeing i Stavanger, slik at vi får sett litt mer av byen. På kvelden møtes vi til middag og sosialt samvær på hotellet.

4. dag, 28. juli:        Stavanger – Kristiansand
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og besøker Norsk Oljemuseum kl. 10.00 for omvisning. 
Museet byr på kunnskap og opplevelser om hvordan oljevirksomhetene er blitt landets viktigste industri. Hvordan dannes olje og gass, hvordan finner vi ressursene under havbunnen – og hvordan foregår boring og produksjon? Etter besøket her, forlater vi Stavanger og kjører mot Sandnes og videre den idylliske Nordsjøveien langs kysten, via Brusand, Hellvik, Jøssingfjord og Åna-Sira og vi tar en pause i en av Sørlandets perler, Flekkefjord. Turen fortsetter forbi Lyngdal til Vigeland, Søgne og til Kristiansand.  Innsjekk på Thon Hotel Kristiansand og felles middag på kvelden. 

5. dag, 29. juli:        Kristiansand – Hjemsted
Etter en bedre frokost på hotellet pakker vi ut av rommene våre og tar fatt på siste etappen hjem. Avhengig av pauser underveis beregner vi å være hjemme igjen på kvelden. Vi håper alle er fornøyde med turen og at vi kan treffes på tur ved en senere anledning.
 

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo