Stavanger med Flor & Fjære

Ny dato for tur i 2022 kommer!

Vi ønsker deg velkommen til Stavanger og det eksotiske Flor & Fjære.

På turen fra Østlandet til Stavanger, tar vi første overnattingen på Hovden i Setesdal i naturskjønne omgivelser. Turen videre går med ferje fra Lysebotn til Lauvvik, og her får vi se Prekestolen, som kanskje er Norges mest kjente fjellplatå. Vi får også en unik utsikt til Kjerag som består av flotte fjellformasjoner.

Stavanger er den smilende og sympatiske byen. Stavanger er en rik by – rik på kultur, natur, opplevelser og gode dager. Rekkene med vel bevarte sjøhus, Gamle Stavangers små hvite trehus, en bykjerne hvor middelalderens gateløp fremdeles er bevart med smale, svingete gågater. Vi bor i Stavanger, men tar del i den fine naturen rundt byen og ikke å forglemme turens høydepunkt - Flor & Fjære. Etter en 20 minutters båttur fra Stavanger brygge kommer vi til øya Sør–Hidle, hvor vi finner tropiske palmer og frodige blomster innrammet av Ryfylkes storslåtte fjorder og fjell. Dette er Flor og Fjære – blomstrende alternativ hvor du kan underholde kollegaer, familie og venner. Alle våre gjester blir ønsket velkommen med en omvisning i hagen. Hagen består av fargerike blomster, romantiske stier og rustikk interiør, og vi vil ha fornemmelsen av at vi er på de sydlige breddegrader.

Siste natta på turen skal tilbringes i Kristiansand, og turen dit går langs den idylliske Nordsjøveien langs kysten og vi tar en pause i en av Sørlandets perler, Flekkefjord.

I Kristiansand bor vi i sentrum, og kan bruke litt tid til å bli kjent med denne koselige byen som er kjent over hele Norge som ferieby nummer 1.

 

Dagsprogram

Dagsprogram

1. dag: Hjemsted – Hovdestøylen
Avreise etter nærmere avtale. Vi kjører mot Kongsberg – Notodden – Seljord og videre til Hovdestøylen Hotel & Lodge for overnatting. Felles middag på hotellet og hyggelig samvær utover kvelden.

2. dag: Hovdestøylen – Stavanger
Etter en tidlig frokost, sjekker vi ut av hotellet og avreise til Lysebotn kl. 08.15. I Lysebotn går vi om bord i fergen som kl. 12.30 tar oss med fra Lysebotn til Lauvvik. I tillegg til Prekestolen får vi se andre severdigheter som Fossen, Fantahålå, Geitene. Etter ankomst Lauvvik kl. 14.55 fortsetter vi videre til Stavanger og til vårt hotell, Clarion Hotel Stavanger. Vi slapper av før vi gjør oss klar for kveldens middag på hotellet.

3. dag: Flor og Fjære
Vi spiser frokost på hotellet. Vi kjører ned til Strandkaien og går om bord i fergen som bringer oss ut til øya hvor Flor og Fjære ligger. Avgang kl. 11.00 – overfarten tar ca 20 minutter. Ute på øya blir vi ønsket velkommen med en omvisning i hagen. Senere rusler vi rundt og nyter den praktfulle parken med fornemmelsen av de sydlige breddegrader før vi inntar dagens lunsj kl 12.30, basert på havets råvarer. Flor og Fjære er et utrolig flott sted og vi er sikre på at alle lar seg imponere! Det blir tid til en ”ekstra runde” i parken før vi kl. 15.30 går vi om bord i båten som tar oss med tilbake til Stavanger.
Her møter vi en lokal guide som tar oss med på en sightseeing i Stavanger.  På kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

4. dag: Stavanger – Kristiansand
Frokost på hotellet før vi forlater vi Stavanger. Fra Sandnes kjører vi den idylliske Nordsjøveien langs kysten, via Brusand, Hellvik, Jøssingfjord og Åna-Sira og vi tar en pause i en av Sørlandets perler, Flekkefjord. Turen fortsetter forbi Lyngdal til Vigeland, Søgne og til Kristiansand. Innsjekk på Thon Hotel Kristiansand og felles middag på kvelden.

5. dag: Kristiansand – Hjemsted
Etter en bedre frokost på hotellet pakker vi ut av rommene våre og tar fatt på siste etappen hjem. Avhengig av pauser underveis beregner vi å være hjemme igjen på kvelden. Vi håper alle er fornøyde med turen og at vi kan treffes på tur ved en senere anledning.

Kart

Hotell

Clarion Hotel Stavanger
Clarion Hotel Stavanger - med gangavstand til et mangfoldig kulturliv og fantastisk utsikt over fjordene er dette hotellet for deg som ønsker noe mer enn et sted å sove. Alle gjesterom og fellesareale...
Hovdestøylen Hotel & Lodge
Hotell i naturskjønne omgivelser. Dette trivelige hotellet ligger idyllisk til ved elva Otra, med tur- og skiløyper like utenfor. Det har 69 romslige værelser, flere av dem med hems og god plass for h...
Thon Hotel Kristiansand
Thon Hotel Kristiansand er et moderne sentrumshotell som ligger i Markensgate, byens gågate med gode shoppingmuligheter. Det er kort vei fra hotellet til Kilden teater- og konserthus, restauranter, mu...

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo