Skip to main content

Trondheim

Ny dato for tur i 2022 kommer!

Flere kulturminner forteller om byens historiske betydning. Men Trondheim har mer å by på enn fortidsminner. Byen ved Nidelva er en moderne universitetsby og et sentrum for maritim, teknisk og medisinsk forskning. Byen ble ifølge Olav Tryggvasons saga etablert i året 997, og byen feiret sitt tusenårsjubileum i 1997.

I Midtbyen - sentrum av Trondheim – kan vi fornemme Þróndheimr, sagabyen.  Her kan du spasere langs idylliske elvepromenader. Legg gjerne veien over Gamle Bybro til Bakklandet, en bydel med hyggelige kafeer og restauranter, spesielle butikker og gamle trehus.Trondheim er et sentrum for høyere utdanning og huser den største campusen på landets største universitet, NTNU. Trondheim er et knutepunkt for jernbanen i Norge; her møtes Dovrebanen sørfra med Meråkerbanen og Nordlandsbanen nordover.

Midt i hjertet av byen ligger Nidarosdomen, eller Nidaros domkirke som den også blir kalt. Nidarosdomen er Olav den helliges gravkirke, pilegrimsmål, signingskirke og Norges nasjonalhelligdom. Nidarosdomen sto som et ruvende symbol på menneskenes gudstro og kirkens mektige posisjon gjennom middelalderen og ble bygget over graven til Olav den hellige, vikingkongen som kristnet Norge. Ved inngangen til 1800-tallet var domkirken i svært dårlig forfatning og det ble senere bestemt at Nidarosdomen igjen skulle reises som nasjonalt symbol, og restaureringsarbeidet begynte. Restaureringen har pågått siden og fremdeles arbeider håndverkere med ulike prosjekter på nasjonalhelligdommen.  

På Munkholmen finner vi rik historie fra vikingtiden. Like etter år 1000 ble det bygget et Benediktinerkloster på holmen i Trondheimsfjorden, dette klosteret er mest sannsynlig et av de to første klostrene som ble bygget i Norden. I 1658 ble klosteret omgjort til festning og fengsel, og senere til tollstasjon. Under omvisningen på Munkholmen får vi lære mer om Munkholmens historie, se det fuktige fangehullet og kruttkammeret med sin spesielle akustikk, i tillegg til det som er igjen av grev Griffenfelds fangecelle. Grev Peder Griffenfeld var en dansk fange som satt fengslet på Munkholmen i 18 år. I dag er holmen et populært utfartssted og det går båt fra Ravnkloa som ligger i enden av Munkegata midt i sentrum.

Vi kan jo ikke avslutte vikinghistorien uten et besøk på Stiklestad. Slaget på Stiklestad i 1030 har nemlig hatt en stor påvirkning på norsk historie og samfunnsutvikling. Vi skulle aldri stille spørsmålstegn ved Norge som et samlet kongerike etter dette slaget. I dag er Stiklestad et helårsåpent kultursenter som tilbyr daglige omvisninger, åpen restaurant, hotell og andre arrangementer. I dag er dette en viktig kulturarv som formidler historien om Olav Haraldsson, senere kalt Olav den Hellige som falt i slaget på Stiklestad. På kultursenteret arrangeres Spelet om Heilage Olav på Norges eldste og største friluftsteater. Spelet om Heilage Olav er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli.

Fulltekstsøk

Dagsprogram

Dagsprogram

1. dag: Hjemsted - Trondheim
Avreise fra hjemsted etter avtale. Vi kjører mot Dombås og videre over fjellet til Oppdal. Det blir individuell lunsj underveis. Videre går turen til Berkåk, før vi ankommer Trondheim og vårt Best Western Plus Hotel og Bakeriet i Trondheim
Om kvelden er det middag på hotellet.

2. dag: Trondheim
Vi spiser frokost på hotellet før guiden møter oss her. Deretter blir vi med på en to timers by-sightseeing. Vi besøker Nidarosdomen og deretter Stiftsgården som har faste omvisninger hver hele time fra kl. 10. 00 -15.00. Vi avslutter sightseeingen ved Ravnkloa hvor vi går rett på båten som tar oss ut til Munkholmen. Her får vi en liten omvisning før vi spiser lunsj. Etter lunsj reiser vi med båten tilbake til Trondheim.
Om kvelden er det felles middag i restauranten på hotellet.

3. dag: Stiklestad
Frokost på hotellet. Formiddagen til egen disposisjon før vi reiser til Stiklestad. Vi ankommer Stiklestad der vi blir møtt av vår guide, han ønsker oss velkommen og vil informere litt om hva som skal skje i løpet av dagen. Denne dagen benyttes først og fremst til å se utstillingene og markedet, og evt. middelaldergården Stiklestadir. Stiklestadir er en majestetisk middelaldergård. Gode historier fra tiden da ære, makt og den sterkestes rett var naturlige deler av hverdagslivet. Bli med når storbonden Kolbjørn Gunnarsson inviterer inn i sitt historiske langhus! Storbonden og hans familie steller til historiestunder i gildehallen, som var et viktig samlingssted for alliansebygging og politiske diskusjoner i middelalderen.
Etter besøket på Stiklastadir forstår du kanskje bedre hvorfor slaget sto akkurat her. Vi spiser sodd med brød og ingefærøl til, og her blir det også dessert. 

4. dag: Trondheim - Hjemsted
Vi spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut og tar fatt på hjemreisen. Vi kjører gjennom Oppdal, over Dombås og legger opp til flere stopp på veien med individuell lunsj.

Kart

Hotell

Best Western Plus Hotel Bakeriet
Best Western Plus Hotel Bakeriet er et hotell i Trondheim med direkte historisk forankring, og som gjenspeiler en tid da bygningen fungerte som bakeri. Nå omfatter hotellet hele 109 rom i til sammen f...
Reisekalender
17/2RørosmartnanFra kr. 6 590
20/4Dansefestival i Kemer Fra kr. 8 750
20/4Dansefestival i Kemer Fra kr. 13 990
25/7Stavanger med Flor & FjæreFra kr. 9 490
5/9SvalbardFra kr. 14 990
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo