Viktig informasjon før bestilling av reise

INFORMASJON FØR BESTILLING AV REISE

Her kan du lese litt praktisk generell informasjon som du som ønsker å bestille reise trenger å vite både med hensyn til bestilling og under reisen.

Hvem reiser på tur
På våre individuelle turer har vi deltagere fra hele Østlandet og stort sett er det godt voksne mennesker som liker å reise sammen med andre og dele opplevelsene.

Reiseleder / lokale guider
Det er med reiseleder på de fleste turene. Reiseleder tar seg av praktiske gjøremål og sørger for at alle er med. I tillegg til reiseleder benyttes ofte lokale guider på stedene vi besøker. Stort sett klarer vi å finne skandinavisk talende guider, men dessverre kan det hende dette kan være vanskelig i noen tilfeller. I disse tilfellene vil guidingen foregå på engelsk.

Flyreiser
Flyreisene våre går som oftest med rutefly og det kan forekomme avvik på enkelte reiser i form av endrede avgangstider, ruter ol. etter at katalogen vår er produsert. Dette vil vi opplyse om i bekreftelsen. Vi er behjelpelig med å bestille tilslutningsbilletter dersom det er behov for det.

Hotellene
Vi bruker gode hoteller som stort sett holder 3 eller 4 stjerners standard, men i noen tilfeller kan det forekomme avvik. På enkelte hoteller kan det forekomme trapper, og rommene kan være ulike.

Enkeltrom/lugar
Reiser du alene og ikke har noen å dele rom/lugar med, må du dessverre betale tillegg for enkeltrom/-lugar.

Priser
Alle våre priser er pr. person i dobbeltrom/-lugar. Tillegg for enkeltrom/-lugar og andre rom/lugarkategorier står oppført i turprogrammet/katalogen.

Påmelding
For å bestille en reise med oss kan du enten sende oss en epost, ringe eller bestille direkte på nettsiden vår, http://booking.feriespesialisten.com/ På alle våre reiser har vi en påmeldingsfrist, og vi anbefaler alle å bestille før den er ute. Husk også å sjekke reiseforsikring/avbestillingforsikring.

Reiseforsikring
Vi minner om at alle må ha gyldig reiseforsikring, selv om EØS avtalen gir norske statsborgere visse rettigheter til behandling av sykdom i utlandet. En forsikring dekker langt mer, f.eks. hjemtransport, tap av bagasje osv. Har du ikke forsikring, kan dette bli en dyr affære. Ved reiser i EU-land må man i tillegg ha med seg sitt Europeiske Helsetrygdekort. Dette bestilles på www.helsenorge.no

Sykdommer/allergier/medisiner
Om deltageren har sykdom/handicap/allergier bør dette opplyses om i god tid før avreise til Oppland Arrangement / Feriespesialisten. De som er avhengig av medisiner, bør ha med seg en resept/medisinliste eller erklæring fra sin lege på engelsk. Husk at medisiner du er avhengig av må legges i håndbagasjen. Om noen har et handicap som gjør at man ikke klarer seg alene, må man selv ha med ledsager som kan hjelpe til. Noen av turene kan ha innslag av sightseeing, utflukter og guiding som kan gjøre det vanskelig å få fullt utbytte av om man har f.eks. gangbesvær. Er du i tvil, spør oss før bestilling.

Valuta
Ta med litt kontanter til det landet som skal besøkes. De fleste steder finnes det minibanker. Ellers anbefaler vi internasjonale kredittkort.

Bagasje
Husk å merke bagasjen med navn. Vektbegrensninger på fly opplyses før avreise.

Tollbestemmelser
All innførsel er den reisendes eget ansvar. Se www.toll.no for kvoter og annen informasjon.

Pass/visum
Pass er kun det eneste godkjente internasjonale legitimasjon – selv om det ikke er nødvendig med pass innenfor Norden. Passet skal i enkelte land være gyldig 6 måneder etter reisen er avsluttet. Vi sier; reise utenfor Norden må alle reisende ha med gyldig pass – dette p.g.a. eneste godkjente internasjonale legitimasjon.
Reisende uten norsk statsborgerskap må selv ta ansvar for å sjekke behovet for visum i de enkelte land.
Dersom Visum kreves vil det bli beskrevet under reisefakta. Ved båtreiser MÅ alle passasjerer ha med ID/legitimasjon med bilde, aller helst pass.

Avreiseinformasjon
Sammen med sluttfaktura sender vi ut avreiseinformasjon til deltagerne. Her vil alle praktiske opplysninger stå.

 

Oppland Arrangement AS er medlem av Reisegarantifondet og lovpliktige garantier er stilt til Reisegarantifondet.

Oppland Arrangement AS
Feriespesialisten
Heimskogen 24, 2870 Dokka
Tlf. 61 29 26 55
Epost: post@feriespesialisten.com

Sist oppdatert 03.06.19