Skip to main content

Seniordans - dans og vakre drømmer!

  • Seniordans

Vi har gjennom flere år arrangert turer for seniordansere i Norge til destinasjoner både i Norge og i utlandet. Men siden pandemien kom og stengte ned landet, har det blitt lite turer det siste året dessverre. Men vi har mange fine turforslag liggende til samfunnet åpner opp igjen.

Men først, Seniordans, hva er egentlig det?

Jo, det er en betegnelse for et dansetilbud som hele landet får i regi av Seniordans Norge som er en frivillig landsdekkende organisasjon. Deres mål er å bedre fysikken og den mentale helsen for deltagerne og bygge sosialt nettverk mellom mennesker. Seniordansen i Norge har over 10000 medlemmer rundt omkring i landet.

Det er selve dansen og alle variasjonene som gjør seniordansen så populær. Og her kan du gå uten partner, danserne markeres som rød eller blå. Man trenger ingen forkunnskaper for å bli seniordanser. Gode danseledere sørger for at alle får med seg dansen og trinnene. Her får man utfordret sin konsentrasjonsevne, får bedret fysikken din og din mentale tilstand. Her er trivsel og glede, smil og latter.

Seniordansen i Norge gjør en viktig og samfunnsnyttig jobb. De får inaktive ut av sofaen og de ensomme får et tilbud der de kan treffe andre mennesker. Bonusen ved å danse er friskere, sprekere og gladere eldre som sparer samfunnet for masse penger ved utsettelse av sykehjems behov.

Vi har gjennom årene laget turer for flere tusen glade seniordansere. Tilbakemeldingene på program, gjennomføring og pris har vært entydig positive. Turene har bl.a. gått til Spania og Kroatia og noen utvalgte hoteller i Norge.

Nå når samfunnet så smått begynner å åpnes igjen, har vi plukket fram noen utvalgte hoteller i Norge som det passer bra å arrangere seniordanseturer til.

Honne Hotell og konferansesenter – Biri

Her er det dansegulv inntil 250 m2. Utfluktsmuligheter til Lillehammer med Maihaugen, Hunderfossen, Gjøvik med Gjøvik Glassverk, Gjøvik Gård, Toten Økomuseum, Hamar med Domkirkeodden, Jernbanemuseet m.m.

Scandic Hotel Valdres – Fagernes

Her er det dansegulv på inntil 300 m2. Utfluktsmuligheter til Valdres Folkemuseum, Husflid, Noraker Gård, seter/gardsbesøk m.m.

Storefjell Resort Hotell – Golsfjellet

Her er det dansegulv fra 150 m2 – 390 m2. Utfluktsmuligheter til Langedrag, Geilo, Bjørneparken, Fagernes m/Valdres Folkemuseum, Noraker Gård m.m.

Røros Hotell – Røros

Stort dansegulv. Her kan vi oppleve Bergstadvandring, besøk i Olavsgruva, Smeltehytta museum, Røros kirke, utflukt til Sverige m.m.

Ellers håper vi at det til høsten går an å reise som gruppe til utlandet igjen. Vi har mange fine hoteller som tar imot seniordansere både i Spania, Kroatia og Tyrkia. Noen av disse reisemålene er:

Hotel Alay i Benalmadena på den spanske solkysten

Hotellet ligger flott til med bare 50 meter fra stranden og foran Puerto Marina ved strandpromenaden i Benalmadena. Her er det kort vei for alle som er glad i å bade eller bare ønsker å spasere langsmed promenaden. I restauranten har de et bredt utvalg av både spanske og internasjonale retter som skulle passe de fleste. Det finnes mange utfluktsmuligheter å velge mellom, bl.a. Granada, Ronda, Mijas og mange flere.

Viking Star Hotel & Spa, Kemer

Opplev dans, sol og deilig tyrkisk mat på Viking Star Hotel & Spa i Kemer. Dette er et firestjerners hotell med all inclusive og spa i hjertet av sjarmerende Kemer. Her kan vi få utflukter med spasertur i byen, båttur/badetur og gondol til 2365 meters høyde, tyrkisk bad og strandliv i flotte omgivelser.

Hotel Astaria, Dubrovnik

Lokalisert på den vakre Mlini på Dubrovniks riviera finner vi Hotel Astarea. Kroatia har lange tradisjoner innen turisme og har fin beliggenhet og vakker natur. Kroatia er et fantastisk ferieparadis både for kulturinteresserte og late badenymfer. En kyst med mange små og store øyer og et krystallklart, azurblått hav med frodige øyer, lune viker og små strender. Utfluktsmuligheter til Montenegro, Mostar, båtcruise og folkloremiddag en kveld i Dubrovnik.

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo