Den spanske solkysten Torremolinos / Malaga 2019 – fra Narvik/Evenes

Med 14 overnattinger har vi 13 hele dager til å nyte livet på den spanske solkysten!

Vi bor på 4-stjerners Gran Hotel Cervantes av Blue Sea i Torremolinos. Det fabelaktige 4-stjerners hotellet har stilfull og komfortabel innkvartering og omfattende fasiliteter med en fantastisk beliggenhet i hjertet av Torremolinos, med vakker utsikt over havet og stranden bare 500 meter unna. 

Rommene på Gran Hotel Cervantes Torremolinos består av 398 rom av varierende størrelse, egnet for opptil fire personer. Komplett med eget bad og balkong eller terrasse, de fleste med havutsikt, disse rommene er elegant og komfortabel, perfekt for en avslappende ferie.
Det store utendørs svømmebassenget på Gran Hotel Cervantes er flott for en forfriskende dukkert etter å ha slappet av med soling på de romslige solterrasser. Det oppvarmet basseng på taket av Gran Cervantes Hotel kan skilte med praktfull utsikt over området og den glitrende Middelhavet. Hotellets spa tilbyr gjestene avslappende behandlinger og massasjer samt bruk av badstuen. Hvis du føler deg mer aktiv, er det treningsstudio på Gran Hotel Cervantes, samt bordtennis og biljard.

Restauranten på Gran Hotel Cervantes Torremolinos tilbyr deilige buffet retter med internasjonale og andalusiske valg. Byen Torremolinos er fylt til randen med flere valg av kafeer, barer og restauranter, så du vil bli bortskjemt! Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag.
Danseleder: Irma- Hanne Bakkan

Forslag på noen utflukter:

GIBRALTAR (heldagstur)
Vi kjører 120 km langs Costa del Sol innen vi når den britiske kronkolonien Gibraltar. Etter grenseformaliteterne (glem ikke pass) skal vi gjøre en rundtur med minibuss på den interessante klippen som har tilhørt Storbritania siden 1704. På rundturen besøker vi bl.a. droppstenshulen, St Michaels´s Cave, og de berømte apene. Vi spiser individuell lunsj, og siden har vi tid på egen hånd i gågaten”the Main street”, der vi kan gjøre mange funn, det er mye som er billig på Gibraltar, ikke minst sprit og sigaretter.

MIJAS (halvdagsutflukt)
Mijas er en av de Andalusiske landsbyer som ikke er glemt i en eneste turistguide, og også en av de mest besøkte. Mijas er anlagt på typisk maurisk vis – en labyrint av smale gater og streder og små hvitkalkede hus med en indre, skyggefull patio. I de smale gatene finner vi massevis av butikker som selger kunsthåndverk og suvenirer, alt fra utskårne treartikler til fine sjal, keramikk og selvfølgelig T-skjorter. Det finnes fargerike esel- hestedrosjer som gjerne vil frakte deg rundt i byen. Her finnes også mange barer og kaféer der man kan spise noe enklere. Til byens severdigheter er tyrefekterarenaen, det finnes også et lite kapell bygd i en klippe, med den berømte Madonnaen, virgen de la Peña. Fra Mijas har vi en veldig flott utsikt over kysten og har vi klart vær kan vi se Gibraltar og Riffjellet i Nord Afrika.

GRANADA (heldagstur) (Bør bestilles på forhånd)
Ingen steder i Spania, Europa ja kanskje hele verden finner man mer historie enn i Granada! I hjertet av Andalucia finner vi byen som ligger rundt et av verdens syv underverker, Alhambra! Alhambra ble bygget opp for emiren i Andalus under Maurertiden og da Bobabdil abdiserte i 1492 var det vokst til en av verdens mest majestetiske byggverk! Byen omkring er selve hjerte i spansk historie og kultur, her finner man flamenco på hvert gatehjørne, en mektig katedral og arabiske kvarter. Granada er unik i verden!

RONDA (heldagstur)
Vi reiser med buss til Ronda. Er man på jakt etter et sted med særpreg og historie er Ronda et naturlig valg. Byen som klamrer seg på klippene er unik og det er nettopp den spektakulære utsikten, sammen med byens eldgamle historie og byggeskikk som trekker turister i tusentall. Kløften er stupbratt og elven El Taco slynger seg dypt under byen. Det finnes 3 broer over denne kløften, Puente Nuevo fra 1793, Puente Viejo (Puente de la Mina) fra 1616 og Puente árabe (Puente de San Miguel) fra romertiden. Puente Nuevo er vakker og utsikten over kløften er spektakulær. Dette er den viktigste grunnen til at Ronda er en svært populær turistby på alle tider av året. Både Ernest Hemingway og Orson Welles tilbrakte i sin tid store tidsperioder i denne byen, noe som også er med på å trekke turister hit.

CORDOBA (heldagstur)
Byen ble etablert av fønikerne for over totusen år side, erobret av romerne, visigotene og maurerne, før katolikkene tok over byen. Kanskje ikke så unikt i spansk sammenheng, men allikevel grunnlag for en spesiell og fantastisk reise, i byen er det flere majestetiske byggverk fra alle disse fasene, og det er en flott dagsreise i landets historie!
La Mezquita er byens egen katedral, bygd på en moské som fortsatt preger dette unike bygget, og som om ikke det var nok finner man også rester av steinkirken son visigotene bygde på samme sted på 5-600 tallet!

Reisefakta

Dag 1/ 2. oktober 2019: Narvik/Evenes - Malaga
Norwegian fra Narvik/Evenes DY 365 kl. 11.05 – ankomst Oslo kl. 12.50 / avgang Oslo med EuroAtlantic DY1802 kl. 16.20 – ankomst Malaga kl. 20.25

Dag 15/ 16. oktober 2019 Malaga – Narvik/Evenes
Norwegian fra Malaga D85020 kl. 06.55 – ankomst Oslo kl. 10.55/ avgang Oslo DY 364 kl. 13.20 – ankomst Narvik/Evenes kl. 15.00

Pris pr. person fra Narvik/Evenes kr. 14 480,- Tillegg for enkeltrom kr. 3 164,-
Tillegg: Utflukter se under

Inkludert i prisen:

  • Narvik/Evenes – Malaga t/r inkl. flyskatter
  • Transfer T/R flyplassen – hotellet
  • 14 netter i doble rom med dusj/wc
  • 14 frokoster og 14 middager på hotellet
  • Norsktalende representant tar imot dere på flyplassen og ordner utflukter
  • Danselokale