Kroatia – Dubrovnik 2020

Med sin fine beliggenhet, vakre natur og maleriske bebyggelse har Kroatia lange tradisjoner innen turisme. Dubrovnik var en av Europas viktigste havner og pulsåre for handelen med Midt-Østen, før Columbus oppdaget Amerika og handelen følgelig vendte vestover. Men arven fra denne storhetstiden, hvor Dubrovnik faktisk konkurrerte med Venezia, preger fortsatt byen. Ringmurens festningsverk omfatter for eksempel 15 tårn, 5 bastioner, 2 hjørnetårn samt en festning. Byen har lykkes å overleve alle kriger og selv ikke den siste klarte å etterlate seg særlig dype spor. For de som besøker Dubrovnik for første gang, kommer likevel den flotte naturen i skyggen av det menneskeskapte. Dubrovnik er en opplevelse med sine vakre kirker, bygninger, bymurer, tårn og spir. Gamlebyen i Dubrovnik står for lengst på UNESCOs liste over verdens bevaringsverdige kulturskatter. Gamlebyen er en levende by, fri for reklameplakater og biltrafikk, og med mange hyggelige restauranter, barer, gallerier og butikker.
Den lange kysten som strekker seg fra Slovenia i nord til Montenegro i sør kan by på mange flotte opplevelser. Selv om Dubrovnik regnes som en av de største perlene, finner du mange mindre perler langs hele den vakre kysten og på de mange store og små øyene. Veier fører opp i fjellene og gir en fantastisk utsikt over kysten. En kyst med mange små og store øyer og et krystallklart, azurblått hav med frodige øyer, lune viker og små strender. Kroatia er et fantastisk ferieparadis både for kulturinteresserte og late badenymfer. Uansett, vi lover deg - Kroatia vil ikke skuffe deg!

Dans nesten hver dag ca. 2 timer med Erna Onsøien Tangvik og Bjørg Fornes.
Vi bor på Hotel Astarea – lokalisert til den vakre Mlini på Dubrovniks Riviera nær Dubrovnik.

Dag 1/ 1. oktober 2020: Trondheim – Oslo - Dubrovnik
Oppmøte Værnes Lufthavn senest 2 timer før avgang. Vi flyr via Oslo til Dubrovnik med Norwegian DY745 avgang kl.07.30 – med ankomst Oslo 08.25 – avgang Oslo med DY1904 kl. 09.40 med ankomst Dubrovnik kl.12.35. Vel fremme blir vi møtt av lokal buss og guide og kjører inn til vårt hotell, Hotel Astarea. Vi sjekker inn på rommene og spiser middag på hotellet.

Dag 2/ 2. oktober - 14/ 14. oktober 2020: Kroatia/ Dubrovnik
Byen ligger ved Adriaterhavet helt syd i Dalmatia, den aller vakreste og mest berømte delen av Kroatias Kyst. Dubrovnik har sine vakre kirker, bygninger, bymurer, tårn og spir. Gamlebyen i Dubrovnik står for lengst på UNESCOs liste over verdens bevaringsverdige kulturskatter. Gamlebyen er en levende by, fri for reklameplakater og biltrafikk, og med mange hyggelige restauranter, barer, gallerier og butikker.

Utflukts forslag:

Heldagsutflukt til Montenegro: NB: HUSK PASS
Montenegro – 1/1 dags utflukt – 6 – 8 timer med lunsj – guide med på hele turen og buss følger – avreise fra hotellet kl. 08.00 – ca kl. 13.30 lunsj. Som vårt eget land, har Montenegro en storslått natur med enda villere fjellheim, som danner kontrast til det milde kysten av Adriaterhavet, mellom Kroatia og Albania. Vi i Norden forbinder Montenegro med det kjente Igaloinstituttet som har vært favorittreisemålet for gjester fra hele verden. Middag på hotellet.

Dubrovnik m/ folkloremiddag:
Dagen er din! På kvelden kl. 19.00 drar vi til restaurant POKLISAR. der vi har buss-guide - og vi inntar en regional middag med folkloremusikk- og dans. Buss tilbake til hotellet kl. 22.00.

Mostar:
Her er - buss, guide, lokal guide , inngangsbilletter , lunsj - hel dag. Avreise fra hotellet kl. 08.00 – ankommer Mostar kl. 11.00 – lunsj kl. 13.00 – tilbake i Dubrovnik ca kl. 17.00.
Dette er en by med poesi, en by av stein og søvnige , smale gater . Det er en by hvor den reisende fra Nord føles de første streker av middelhavsluften- gjennomsyret med en duft av sitrus og sjø og de reisende fra Sør når de første glimt av kontinentet utover. Byen er enestående for sin bolig og monumenter samlet harmonisk gjennom århundrene takket være gunstige geografiske forhold og en sunn økonomisk klima. Opplev severdigheter som gamle Bazaar, den tyrkiske hus og en av de mange gamle moskeer. Etter omvisningen i byen nyter litt fritid til å spasere rundt og surfing blant de mange gamle håndverksbutikker eller kanskje drikke kaffe i en av de pittoreske lokale restauranter.
Middag om kvelden på hotellet.

Båt-cruise:
Her er transport, guide, levende musikk, lunsj, vin, full dag. Avreise fra hotellet kl. 09.30 – båttur kl. 10.00 inkl. lunsj om bord. Tilbake til hotellet ca kl. 17.30. Middag på hotellet om kvelden.
Akkurat som gatene i Dubrovnik ikke ble bygget for å bli sett av vogn , men til fots er det sikkert at den beste utsikten over Dubrovnik -regionen er fra sjøen . Den historiske Galleon er absolutt den beste scenen for en slik natur. Under dette toktet vil du se de tre vakreste øyene i Dubrovnik øygruppen - Koločep , Lopud og Sipan kjent som theElafiti øyer. Den gamle legenden av øya er skjult i sitt navn, om den gamle grekerne jakt på hjort og deretter navngi øya hjort øyene. Grønne øyer, med hager fulle av appelsiner og sitroner og nydelig kysten landskap, sjarmerende og pittoreske landsbyer med harmoinious arkitektur av sommerherregårder, gamle sjømanns hus og små votive kirker. Besøk alle de tre Elafitiøyene og nyte lunsj av grillet fisk og vin mens «beeing entartained» av våre lokale musikere.

Dag 15: Dubrovnik - Trondheim
Vi spiser frokost og sjekker ut fra rommene våre, før vi finner bussen vår og reiser ut til flyplassen i god tid før avgang med Norwegian D1905 kl.13.15, - vi flyr via Oslo med ankomst kl.16.15 – videre med DY766 fra Oslo/Gardermoen kl. 18.20 – med ankomst Trondheim kl.19.15.

Reisefakta

Pris pr. person kr. 13875,-

Tillegg for enkeltrom kr. 3880,-

Inkludert i prisen:

 • Fly Trondheim - Oslo - Dubrovnik tur/retur
 • Alle flyskatter og avgifter
 • Transfer flyplass - hotell m/guide
 • 14 netter i dobbeltrom på Hotel Astarea
 • 14 frokoster
 • 14 middager
 • Danselokale - terrassen med takoverbygg

Tillegg for utflukter:

 • City trip Dubrovnik
 • Montenegro med lunsj
 • Mostar med lunsj
 • Båtcruise med lunsj
 • Folkloremiddag
 • Fler 1/2 dagsutflukter oppgis senere