Den spanske solkysten fra Østlandet

Foran Puerto Marina ved strandpromenaden i Benalmadena, og bare 50 meter fra stranden, finner vi Hotel Alay som ligger flott til. Her er det kort vei for de som er glad i å bade eller bare ønsker å spasere langsmed promenaden. Hotellet er også rett i nærheten av de viktigste andalusiske hovedstedene. 

I restauranten har de et bredt utvalg av både spanske og internasjonale retter som skulle passe de fleste. Utenfor hotellet er det tre praktfulle utendørsbassenger, stort uteområde, også med plen, solsenger som alltid er tilgjengelige uten å måtte bestille på forhånd. Du kan også nyte de to badestampene med panoramautsikt. Her er det mulig å få massasje - pedikyr - manikyr og ansiktsbehandlinger. 

Det finnes mange utflukter å velge mellom, bl.a. Granada – Ronda – Mijas og mange flere.

Danseledere: Asta og Kåre Opheim

7. oktober 2022:
Norwegian DY1804 med avgang fra Oslo/Gardermoen kl. 15:05 - ankomst Malaga kl. 19:10.

21. oktober 2022:
Norwegian DY1801 med avgang fra Malaga kl. 11:20 - ankomst Oslo/Gardermoen kl. 15:20.

Forslag til utflukter

Forslag utflukter:

RONDA (heldagstur)
Vi reiser med buss til Ronda. Er man på jakt etter et sted med særpreg og historie er Ronda et naturlig valg. Byen som klamrer seg på klippene er unik og det er nettopp den spektakulære utsikten, sammen med byens eldgamle historie og byggeskikk som trekker turister i tusentall. Kløften er stupbratt og elven El Taco slynger seg dypt under byen. Det finnes 3 broer over denne kløften, Puente Nuevo fra 1793, Puente Viejo (Puente de la Mina) fra 1616 og Puente árabe (Puente de San Miguel) fra romertiden. Puente Nuevo er vakker og utsikten over kløften er spektakulær. Dette er den viktigste grunnen til at Ronda er en svært populær turistby på alle tider av året. Både Ernest Hemingway og Orson Welles tilbrakte i sin tid store tidsperioder i denne byen, noe som også er med på å trekke turister hit.

GIBRALTAR (heldagstur)
Vi kjører 120 km langs Costa del Sol innen vi når den britiske kronkolonien Gibraltar. Etter grenseformaliteterne (glem ikke pass) skal vi gjøre en rundtur med minibuss på den interessante klippen som har tilhørt Storbritania siden 1704. På rundturen besøker vi bl.a. droppstenshulen, St Michaels´s Cave, og de berømte apene. Vi spiser individuell lunsj, og siden har vi tid på egen hånd i gågaten”the Main street”, der vi kan gjøre mange funn, det er mye som er billig på Gibraltar, ikke minst sprit og sigaretter. Vi er tilbake på hotellet ca kl 18.00 

MIJAS (halvdagsutflukt)
Mijas er en av de Andalusiske landsbyer som ikke er glemt i en eneste turistguide, og også en av de mest besøkte. Mijas er anlagt på typisk maurisk vis – en labyrint av smale gater og streder og små hvitkalkede hus med en indre, skyggefull patio. I de smale gatene finner vi massevis av butikker som selger kunsthåndverk og suvenirer, alt fra utskårne treartikler til fine sjal, keramikk og selvfølgelig T-skjorter. Det finnes fargerike esel- hestedrosjer som gjerne vil frakte deg rundt i byen. Her finnes også mange barer og kaféer der man kan spise noe enklere. Til byens severdigheter er tyrefekterarenaen, det finnes også et lite kapell bygd i en klippe, med den berømte Madonnaen, virgen de la Peña. Fra Mijas har vi en veldig flott utsikt over kysten og har vi klart vær kan vi se Gibraltar og Riffjellet i Nord Afrika.

Informasjon vedrørende innreise til Spania

Informasjon vedr. innreise til Spania

Elektronisk helseskjema:
Det er obligatorisk for alle reisende å fylle ut et elektronisk helseskjema tidligst 48 timer før avreise. 
Dette skjemaet må hver enkelt fylle ut selv før avreise. Trenger du hjelp til utfyllingen, må du få noen til å hjelpe deg, evt. familiemedlem/venn. Du vil etter å ha fylt ut skjema motta en QR kode på din mail som du må skrive ut og ta med. Kan evt. også ha den med på mobil i tillegg. Det er veldig viktig at dette skjema er utfylt før du kommer på flyplassen, da de allerede på flyplassen vil sjekke att du har QR koden før avreise fra Norge. 
Linken til skjemaet finner du her: Spain Travel Health Portal - https://www.spth.gob.es/ 

Ved ankomst flyplasser i Spania blir det foretatt måling av kroppstemperatur og visuell sjekk av symptomer, samt sjekk av helseskjema med QR koden.

Se også hjemmesiden til Spanias turistkontor: https://travelsafe.spain.info/en/ for informasjon om innreise til Spania.

Husk pass:
For innreise til Spania kreves norsk pass (nødpass aksepteres også) eller nasjonalt ID-kort med reiserett. Passet trenger ikke være gyldig utover den planlagte utreisedagen fra Spania.

Husk EU/EØS korona sertifikat fra Helsenorge:
Alle må ha med seg det blå EU/EØS korona sertifikat/korona pass fra Helsenorge som viser at de er fullvaksinert minst 14 dager før avreise.
Selv om de fleste muligens har dette på mobilen, så bør alle skrive dette ut på papir også. 

Kart

Avganger & priser

AvreiseReisemålHotellReiselengdeLedige plasserFra pris
7/10Den spanske solkysten fra ØstlandetHotel Alay15 dagerMer enn 8kr. 15 975Bestill

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo