Skip to main content

Slottsferie på Chateau Robert - vin & kultur

Eiendommen Chateau Robert har vært eid av den samme adelige familien Castelnau Tursan i nesten 1000 år, fra 950 – 1903. Chateau Robert har en spennende historie, der familien som eide Chateau Robert under den franske revolusjon måtte flykte gjennom en tunell under slottet for å redde livet. Tunellen er der den dag i dag. Chateau Robert er nå gjort om til slottshotell for overnatting, bryllup og konferanser.

Vinproduksjon er også under etablering.

Et opphold på Chateau Robert er en reise tilbake i tid, med fantastisk service, flotte rom, hvor hvert rom er individuelt møblert og med nydelig utsikt fra slottets to tårn.  I den store slottshagen har du anledning til å benytte deg av egen tennisbane og et stort svømmebasseng. Oppholdet er basert på lokal god mat, vin og opplevelser i private omgivelser.

En dag besøker vi den vakre og historiske byen Pau som grenser til Pyreneene med sine historiske bygninger, gode shoppingmuligheter og vakre hager. Pau har en lang historie og er blant annet kjent for sin arkitektoniske og kulturelle arv. Pau ligger i det sørvestlige Frankrike og er hovedstaden iPyrenees-Atlantique. Sykkelrittet Tour de France bruker Pau svært ofte som start eller mål for etapper gjennom Pyreneene.

Vi besøker St. Emilion som kanskje er et av Europas mest kjente vindistrikt og en middelalderby oppført på Unescos verdensarvliste. Vi lærer om byens historie og vinproduksjonen i området. Byen ligger ved elven Dordogne ca 4 mil øst for byen Bordeaux, og vinproduksjonen har røtter helt tilbake til romertiden. Byen har en litt rotete bebyggelse med det enorme klokketårnet til monolittkirken, de røde takene og de bratte smugene.

Bordeaux er et av Frankrikes vindistrikt med en årlig produksjon av rundt 700  millioner flasker vin. Karakteristisk for rødvinene fra Bordeaux er deres mørke røde farge – derav bordeauxrød. På 1800-tallet var Bordeauxvinene sterkt etterspurt og mange ble rike. På denne tiden ble mange av vinslottene bygget som er så karakteristisk for store vingårder i Bordeaux. Etter andre verdenskrig har kvalitetsvin fra Bordeaux hatt en eventyrlig utvikling.  

Fulltekstsøk

Dagsprogram

Dag 1: Hjemsted – Bordeaux
Oppmøte på flyplassen i god tid før avgang. Morgenfly fra Oslo eller Bergen med mellomlanding i Schipol/Amsterdam før ankomst Bordeaux.

Vel fremme blir vi møtt av en guide og en representant fra Chateau Robert som vil ta oss med på byvandring i gamlebyen i Bordeaux. Det blir felles lunsj på Le Confidentiel underveis.

Deretter går turen til Chateau Robert. Her skal vi bo under hele oppholdet. Vi sjekker inn på rommene og gjør oss litt kjent før kveldens middag som blir servert på slottet.

Dag 2: Tursan & Eugénie les Bains
Vi starter dagen med frokost på Chateau Robert.
Etter frokost kjører vi til den lokale, middelalderske landsbyen St. Sever og videre til vindistriktet Tursan. Vi stopper underveis. Det blir servert smaksprøver av lokale spesialiteter som skinke og pølser.
I Tursan blir det omvisning og vinsmaking kombinert med ost og foie gras. Herfra går turen videre til Eugénie les Bains for lunsj.
Etter lunsj returnerer vi vi til Chateau Robert, og det blir litt tid på egenhånd.
Om kvelden blir det middag på en lokal utvalgt restaurant i St. Sever.

Dag 3: Pau
Det blir frokost på hotellet før vi i dag kjører inn i den franske delen av Baskerland. Turen går gjennom sjarmerende landsbyer og vi besøker den vakre og historiske byen Pau.
Her tar vi miniversjon av «fløibane»-toget inn i byen, og det blir byvandring og tid på egenhånd. Individuell lunsj denne dagen.
Etter besøket i Pau reiser vi tilbake til Chateau Robert. Her kan vi slappe av i slottshagen, ved bassenget eller lese en bok i en av slottets salonger. Om kvelden blir det 5 retters middag med vinpakke.

Dag 4: Dag på slottet – eller lokale utflukter på egenhånd
Frokost på slottet. Dagen kan tilbringes på slottet og i det private anlegget. På dagen får dere servert en god lunsj på slottet med lokal mat.
Det er muligheter for å leie sykkel og ta en sykkeltur i nærområdet. På ettermiddagen tar vi turen inn til byen Monte Marsan. Det blir fortalt litt om byen og deretter er det muligheter for å utforske litt på egenhånd. På kvelden blir det servert middag på en stilfull restaurant i byen.

Dag 5: St. Emilion
Vi spiser frokost på slottet før vi i dag tar turen til St. Emilion. Det blir guidet tur for å lære mer om St. Emilions historie og vi besøker en av de lokale vingårdene. Her får vi får en innføring i prosessen bak vinproduksjonen i området. Og vi får selvfølgelig en liten smaksprøve!

Det blir lunsj på en lokal vingård eller en lokal restaurant. Om det blir tid og anledning kan vi legge turen innom Armagnac.
Om kvelden er vi igjen klare for en 5 retters middag med vinpakke på Chateau Robert.

Dag 6: Dag på slottet & lokale utflukter
Frokost på slottet før vi tar en tur på markedet i St. Sever. Her spiser vi individuell lunsj og har tid på egenhånd for de som ønsker det.
Ellers blir det lagt opp til en rolig dag på slottet. Her kan vi slappe av med litt rosevin ved bassenget og bare nyte det gode liv.
Om kvelden er det 5 retters middag på slottet med vinpakke.

Dag 7: Chateau Robert – Bordeaux – Hjemsted
Frokost på Chateau Robert før vi sjekker ut og reiser til flyplassen i Bordeaux i god tid før avgang med fly tilbake til Norge, enten Oslo eller Bergen.

Reisefakta

Pris pr. person på forespørsel.

Inkludert i prisen:
•    Fly Norge – Schipol – Bordeaux t/r
•    6 overnattinger på Chateau Robert
•    6 frokoster – 1 lunsj – 4 5 retters middager(inkl. vinpakke) på slottet
•    1 middag i Monte Marsan
•    1 middag i St. Sever
•    Sightseeing og lunsj i Bordeaux 
•    Utflukt Tursan/ Eugen le Baines
•    Utflukt til Pau
•    Utflukt til St. Emillion m/lunsj
•    Markedet i St. Sever

Kart

Hotell

Chateau Robert
Eiendommen Chateau Robert har vært eid av den samme adelige familien Castelnau Tursan i nesten 1000 år. Chateau Robert har en spennende historikk, hvor bla under den franske revolusjon måtte familien...
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo