Skip to main content

Tromsø

Bli med og opplev Nord-Norges største by Tromsø! Den arktiske hovedstaden, med sitt vakre Nordlys eller midnattssolen som aldri går ned. Her kan du bli trollbundet av nordlyset om høsten og vinteren, eller nyte lange dager om sommeren når solen ikke går ned. Den arktiske hovedstaden byr på et pulserende sentrum, omgitt av rå arktisk natur som kan nås på få minutter. 

På turen skal vi nyte byens beste utsikt som er lett tilgjengelig via gondolen Fjellheisen til Storsteinen (421 moh.) Vi skal også besøke mesterverket Ishavskatedralen, eller Tromsdalen kirke, som arkitekten Jan Inge Hovig lyktes å skape i 1965. Kirken er et seilingsmerke som kan sees både fra Tromsøysundet, fra brua og under landing med fly. De 11 aluminiumsbelagte betongplatene på hver side av taket gir katedralen sin form. 

Vi bor sentralt på Scandic Ishavshotell med utsikt over havna i Tromsø. Hotellet ligger kun 50 meter fra Hurtigruten og 4 minutter unna Polarmuseet. 

Vi har med oss en lokal guide i to dager som tar oss med på en sightseeing rundt Tromsøya og en del av Kvaløya. Du finner mer opplysninger om programmet under dagsprogram.

Påmelding innen 22. mars 2022. 

 

Fulltekstsøk

Dagsprogram

Dagsprogram

1. dag, 27. juni: Oslo – Tromsø
Oppmøte på Gardermoen i god tid før avgang med fly til Tromsø kl. 13:45. Etter ankomst Tromsø kl. 15:40 blir vi hentet med buss og vi kjører til vårt hotell i Tromsø. Vi sjekker inn på Scandic Ishavshotel og gjør oss litt kjent i området. På kvelden spiser vi felles middag i restauranten på hotellet.

2. dag, 28. juni: Sightseeing – Fjellheisen -Ishavskatedralen        
Frokost på hotellet. Vi møter en lokal guide og buss som tar oss med på en sightseeing tur rundt Tromsøya og en del av Kvaløya. 
Vi tar turen innom Ishavskatedralen, Tromsdalen kirke, som ble innviet den 19. november 1965. Arkitekten, Jan Inge Hovig, lyktes med å skape et mesterverk. Kirken er et seilingsmerke som kan sees både fra Tromsøysundet, fra brua og under landing med fly. De 11 aluminiumsbelagte betongplatene på hver side av taket gir katedralen sin form.
Deretter tar vi Fjellheisen opp til Fjellstua. Her får vi en fantastisk utsikt over Tromsø fra terrassen, og i kafeen spiser vi felles lunsj med fantastisk utsikt over fjorden til Grindøya, Håkøya, Kvaløya og Ringvassøya. Etter besøket på Fjellstua tar vi fjellheisen ned igjen og vi besøker Polaria, et arktisk opplevelsessentersenter. Her er det akvarier, panoramakino som viser 2 filmer fra Nord Norge og Svalbard, samt seler som er godt vant med mennesker. Polaria er også ett av to steder i Europa der du kan oppleve storkobber på nært hold.
Etter besøket på det arktiske opplevelsessenteret kjører vi tilbake til hotellet og møtes til felles middag på kvelden. 

3. dag, 29. juni: Polar Museet – Macks ølbryggeri
Vi starter dagen med frokost på hotellet og møter deretter guiden vår som tar oss med til Polarmuseet. Her får vi historier om fangstliv og ekspedisjoner i Arktis. Tromsø etablerte seg som porten til ishavet og Arktis fra cirka 1850. 
Polarmuseet ble etablert i forbindelse med 50-årsjubileet for Roald Amundsens skjebnesvangre flytur med flybåten Latham i 1978. 
De faste utstillingene til Polarmuseet omhandler selfangst, overvintringsfangst, historiene til fangstfolk som Henry Rudi og Wanny Woldstad, Fridtjof Nansen og Roald Amundsens ekspedisjoner og Svalbards kulturhistorie.
Vi spiser felles lunsj og besøker verdens nordligste ølbryggeri, Macks Ølbryggeri for omvisning og smaksprøver. Retur tilbake til hotellet, og resten av ettermiddagen til egen disposisjon. Vi møtes til felles middag på kvelden. 

4. dag, 30. juni: Tromsø – Oslo
Vi spiser frokost på hotellet og sjekker ut fra rommene våre. Litt tid på egenhånd før vi tar bussen ut til flyplassen i god tid før avgang tilbake til Oslo. Flyavgang fra Tromsø kl. 16:10 og ankomst Gardermoen kl. 18:05. Vi takker for turen og håper vi ses ved en senere anledning!
 

Kart

Avganger & priser

AvreiseReisemålHotellReiselengdeLedige plasserFra pris
27/6TromsøScandic Ishavshotel4 dagerMer enn 8kr. 9 850Bestill

Hotell

Scandic Ishavshotel
Hos Scandic Ishavshotel står du opp til fylkets beste frokost! Bo rett på kaia i Tromsø, Nordens Paris, og nyt den fantastiske utsikten fra hotellet. Opplev nordlyset om vinteren, og midnattssola om s...
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo