ALBANIA OG MAKEDONIA 2019

Albania er et middelhavsland på Balkan-halvøya i Sørøst-Europa. Albania har både kupert fjellandskap og sletteland. I de flatere områdene bor majoriteten av den albanske befolkningen, blant annet i hovedstaden Tirana og havnebyen Durres. Landet har et temperert klima med kalde vintre og varme somre.
Makedonia er en innlandsstat på Balkan og har makedonsk og albansk som offisielle språk.
Makedonia ble selvstendig i 1991 etter å ha vært en del av Jugoslavia. Landets høyeste punkt er fjellet Korab, 2764 moh., på grensen mot Albania. Tre store innsjøer danner grensen mot Albania og Hellas i sør; Ohridsjøen, Prespasjøen og Dojransjøen.

1. dag, 7. september: Gardermoen – Wien – Tirana – Ohrid
Oppmøte på Gardermoen senest to timer før flyavgang kl. 06.45. Vi mellomlander i Wien kl. 09.10 og avgang fra Wien er kl. 12.45 med ankomst Tirana kl. 14.20. På flyplassen blir vi møtt av buss og sjåfør som kjører oss til vårt hotell i Ohrid, Hotel Belvedere for innsjekk og middag på kvelden. Hotellet ligger litt utenfor Ohrid. Hotellet har en fantastisk utsikt over Ohrid-innsjøen.

2. dag, 8. september: Utflukt i Ohrid
Vi starter dagen med frokost på hotellet og møter deretter bussen og guiden vår som tar oss med på en utflukt. Vi får en sightseeing i Ohrid og besøker klosteret St. Naum som ligger langs innsjøen Ohrid og er et av de mest populære turistmålene i Makedonia. Fra kl. 14.00 – 16.00 blir vi med på båttur på Ohridsjøen og deretter retur tilbake til hotellet. Felles middag på kvelden.

3. dag, 9. september: Ohrid – Durres
Vi spiser frokost på hotellet og sjekker deretter ut. Vi møter bussen og guiden vår og kjører først til Tirana hvor vi får en sightseeing. Turen går videre til Durres og vårt hotell for de neste 4 nettene, Premium Beach Hotel som er et nytt 5-stjerners hotell i Albania, i Golem strandområdet nær sjøen.
Hotellet har flere barer og restauranter, svømmebassenger og spa og treningsområde.

4. dag, 10. september: Durres
Vi spiser frokost og middag på hotellet. Ellers er dagen til egen disposisjon og kan brukes for å utforske Durres på egen hånd, eller bare slappe av på hotellet eller bassenget.

5. dag, 11. september: Utflukt til Apollonia
Frokost på hotellet. Vi møter bussen og guiden vår som i dag skal ta oss med på en tur til Apollonia. Vi får en guidet tur og besøker Apollonia Arkeologiske Nasjonalpark som tilbyr en spesiell atmosfære som er skapt av en kombinasjon av de unike monumentene, arkeolog og landskap, vanskelig å finne hvor som helst i Middelhavet. Den gamle byen Apollonia er en av de mest kjente og viktige klassiske byene i landet. Retur tilbake til hotellet på ettermiddagen og felles middag på kvelden.

6. dag, 12. september: Utflukt til Shkoder
Frokost på hotellet. Vi møter bussen og guiden vår og i dag skal vi besøke Shkoder som ligger ved Shkodersjøen i det nordvestre Albania. Byen er en av Albanias eldste og mest historiske byer og et viktig kulturelt og økonomisk senter. Vi får en guidet tur i byen av guiden vår. Vi besøker Rozafa slottet som ble bygget rundt 350-tallet f.Kr. Den ligger 130 moh. På en høy åsrygg hvor elvene Bojana og Drin møtes. Vi får omvisning på slottet og litt tid på egenhånd.
Retur tilbake til hotellet og felles middag på kvelden.

7. dag, 13. september: Durres – Tirana – Wien – Gardermoen
Vi starter dagen med frokost på hotellet og deretter sjekker vi ut for å starte på hjemreisen. Bussen kjører oss tilbake til flyplassen i Tirana i god tid før flyavgang kl. 15.05. Mellomlanding i Wien med ankomst kl. 16.40 og retur fra Wien kl. 20.30. Vi lander igjen på Gardermoen kl. 22.50 og håper alle har hatt en fin turopplevelse!

Reisefakta

Avreise 7. september 2019

7 dager / 6 netter

Pris pr. person kr. 11950,-

Tillegg for enkeltrom kr. 1100,-

Inkludert i prisen:

 • Fly Oslo - Tirana tur/retur
 • 2 netter på Hotel Belvedere i doble rom
 • 4 netter på Premium Beach Hotel i doble rom
 • 6 frokoster og 6 middager på hotellene
 • Busstransfer fra flyplassen til hotellene tur/retur
 • Lokalguide i Ohrid heldag
 • Besøk på St. Naum klosteret
 • Båttur på Ohridsjøen
 • Lokalguide i Tirana heldag
 • Lokalguide i Apollonia heldag
 • Besøk på Apollonia Arkeologiske Nasjonalpark
 • Lokalguide i Shkoder heldag
 • Besøk på Rozafa slottet
 • All nødvendige busstransport ifbm. utfluktene
 • Reiseleder

HUSK PASS! Passet må være gyldig minst tre måneder etter oppholdets slutt.