ENGLANDS GRØNNE HJERTE 2019

På denne reisen ferdes vi gjennom et bølgende landskap og ser mystiske landskap som Stonehenge. Vi besøker klassiske steder som Oxford og Salisbury, Winston Churchills fødested Blenheim Palace og Bath. Det blir en reise gjennom tid og sted med vakker natur.

1. dag, 29. juni: Gardermoen – London – Cheltenham
Vi møtes på Gardermoen senest to timer før flyavgang kl. 08.55. Vi lander i London kl. 10.15 og med buss kjører vi vestover gjennom et grønt jordbrukslandskap til vårt hotell i Cheltenham, Jurys Inn Cheltenham. Vi sjekker inn og møtes til felles middag på kvelden.

2. dag, 30. juni: Utflukt til Stonehenge og Salisbury
Vi starter dagen med frokost på hotellet og gjør oss klar for dagens utflukt. Vi møter bussen og guiden vår og kjører mot Stonehenge, et av verdens mest berømte forhistoriske monument. Navnet betyr «de hengende stenene». Vi fortsetter mot middelalderbyen Salisbury der elvene Avon og Wiley møtes. Vi får en guidet tur i Salisbury Cathedral. Der er funnet dokumentet Magna Charta, ett av fire bevarede originaler. Dette er en avtale som ble skrevet i begynnelsen av 1200-tallet, og er blant annet grunnen til Englands parlament. Underveis på turen spiser vi individuell lunsj.
Retur tilbake til hotellet og felles middag på kvelden.

3. dag, 1. juli: Utflukt til Oxford
Vi spiser frokost på hotellet, møter guiden og bussen og tar fatt på turen til Oxford. Byen er mest kjent for sitt universitet. Vi får en sightseeing i byen og ser blant annet elven Themsen, på folkemunne kalt Isis. Vi spiser individuell lunsj. Vi besøker Blenheim Palace, ett av Storbritannias største slott og her får vi omvisning med guide. Her ble Winston Churchill født i 1874. Slottsparken er ett skoleeksempel på 1700-tallets ideal om «engelske parker», der naturens ville sjarm skulle råde.
Retur tilbake til hotellet og middag på kvelden.

4. dag, 2. juli: Utflukt til Stratford-upon-Avon
Vi starter dagen med frokost på hotellet, møter guiden og bussen og setter kursen mot Stratford-upon-Avon som ligger i Warwickshire. Byen er mest kjent som fødestedet til William Shakespeare, og vi besøker hans fødested. Vi kan ikke ha vært i England uten å få servert Afternoon tea, som er et lett måltid som består av te, bakverk og gjerne også brødmat og blir servert på fint servise. Det tradisjonelle tidspunktet for Afternoon tea er mellom kl. 15.00 og 17.00.
Retur tilbake til hotellet og middag på kvelden.

5. dag, 3. juli: Utflukt til Cheddar og Bath
Etter frokost på hotellet, møter vi igjen guiden og bussen som tar oss med til den velkjente plassen Cheddar og her besøker vi The Cheddar Gorge Cheese Company. Her får vi smake cheddarost og får vite mer om historien bak produksjonen av osten. Vi reiser videre til Bath, Englands første kursted. Vi rusler en tur med guiden og får blant annet høre om Jane Austen, forfatteren til boken «Stolthet og fordom». Det blir også litt tid på egenhånd for individuell lunsj og kanskje litt shopping, før vi vender kursen tilbake til hotellet. Felles middag på kvelden.

6. dag, 4. juli: Cheltenham – London – Gardermoen
Vi spiser frokost på hotellet og sjekker deretter ut for å starte på hjemreisen. Bussen kjører oss tilbake til Gatwick i god tid før flyavgang kl. 15.00. Vi lander igjen på Gardermoen kl. 18.05 og håper alle har hatt en fin tur!

Reisefakta

Avreise 29. juni 2019

6 dager / 5 netter

Pris pr. person kr. 12350,-

Tillegg for enkeltrom kr. 1950,-

Inkludert i prisen:

  • Fly Gardermoen - London tur/retur
  • 5 netter på hotell i doble rom
  • 5 frokoster og 5 middager på hotellet
  • Utflukter i.h.h.t programmet inkl. innganger
  • All nødvendig busstransport
  • Skandinavisk talende guide på utflukter (dag 2-5)
  • Nødvendige skatter og avgifter
  • Reiseleder

Påmeldingsfrist 15. mars 2019