Kunst og kultur i Innlandet 2021

Innlandet betegner området som i hovedsak dekkes av de gamle fylkene Hedmark og Oppland.
Norges største innsjø, Mjøsa, ligger sentralt plassert midt i Innlandet. Rundt Mjøsa finner vi blant annet byene Brumunddal, Gjøvik, Moelv, Hamar og Lillehammer, som også omtales som Mjøsbyen og Mjøsbyregionen. Her skal vi besøke noen av disse attraksjonene.

 

Dag 1: 09. august 2021 Oslo – Gjøvik
Avreise fra Oslo etter avtale. Evt fler påstigninger kommer til senere. Vi kjører mot Gjøvik, og tar flere stopp og spiser lunsj underveis.
Etter ankomst Gjøvik sjekker vi inn på vårt hotell Quality Hotel Strand Gjøvik og møtes igjen til felles middag i restauranten om kvelden.

Dag 2: 10. august 2021 Gjøvik Gård - Maihaugen - Skibladner
Vi spiser frokost på hotellet, før vi først tar turen til Gjøvik Gård en kort spasertur fra hotellet.
Her får vi omvisning og høre litt mere om Glassverkgrunnleggeren Caspar Kauffeldt og alle familiene som jobbet i industriverksbyen Gjøvik. Deretter kjører vi til Lillehammer og besøker Maihaugen.
Maihaugen har et av Europas største og eldste friluftsmuseer, og viser oss tradisjoner og levemåter fra både Gudbrandsdalen og hele landet. Vi starter med en omvisning inne i utstillingene, deretter går vi ut og får omvisning i husene ute. Etter omvisningen spiser vi lunsj på Maihaugen, før vi reiser ned til Skibladner. Da skal vi være med Mjøsa`s hvite svane Skibladner på sightseeing på Mjøsa. Avgang kl. 15.00. Vi får med andre ord oppleve noen av de vakreste partiene og landskapsområdene Mjøsa har å by på! Om bord er det kiosk som selger vaffel, kaffe, is etc. Så her er det bare å kose seg mens man nyter utsikten. Ankommer Gjøvik kl. 17.30, og tilbake til hotellet for middag om kvelden.

Dag 3: 11. august 2021 Kistefos Museet – Hadeland Glassverk
Frokost på hotellet før avreise til Kistefoss og Hadeland Glassverk. Vi kjører først til Kistefos-Museet og blir med på en omvisning. Industrimuseet ved Kistefos-Museet er en fellesbetegnelse for den industrihistoriske samlingen på Kistefos. Samlingen består av bygninger, maskiner, industrielt inventar og gjenstander, og alle disse komponentene anvendes for å formidle historier om arbeidsliv og sosialt liv for de som hadde sin arbeidsplass og bolig på, eller i nærheten av fabrikkområdet til A/S Kistefos Træsliberi. Etter omvisningen er det mulighet for å rusle litt rundt på egenhånd, og kanskje kjøpe en kaffekopp i kafeen.
Turen går videre til Hadeland Glassverk som ligger på Jevnaker i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift. Her spiser vi først lunsj før vi blir vi med på en omvisning i Glasshytta. Etter omvisningen er det mulighet for litt shopping på egenhånd, før turen går tilbake mot Gjøvik. Underveis tar vi turen innom Søsterkirkene på Gran, det er to steinkirker fra middelalderen plassert side ved side på Granavollen. Den største er Nikolaikirken og var fylkeskirke for Hadeland. Den er bygget før 1200 og har 250 plasser. Den mindre kirken heter Mariakirken og var trolig kirke for sognet Gran. Maria kirken er bygget før 1150 og er en langkirke med romanske og gotiske stiltrekk med plass til rundt 150 mennesker. Etter omvisningen reiser vi tilbake til vårt hotell. Om kvelden felles middag i restauranten på hotellet.

Dag 4: 12. august 2021 Gjøvik – Oslo
Vi spiser frokost på hotellet og sjekker ut før vi tar fatt på hjemveien. Vi tar flere stopp og spiser lunsj underveis.
Vel hjemme håper vi alle har hatt en fin tur!

Reisefakta

Pris pr. person fra kr. 7 825,-

Tillegg for enkeltrom kr. 900,-

Inkludert i prisen:
• Busstransport i moderne turbuss
• 3 døgn på Quality Hotel Strand Gjøvik
• 3 frokoster – 3 middager på hotellet
• Lunsj dag1 + dag 4
• Inngang/omvisning Kistefos-Museet
• Omvisning Glasshytta Hadeland Glassverk, Jevnaker + lunsj
• Omvisning Søsterkirkene
• Omvisning Gjøvik Gård
• Skibladner fra Lillehammer - Gjøvik
• Omvisning Maihaugen + lunsj
• Nødvendige bom/veiavgifter

Påmelding på tlf. 61292655 eller epost: post@feriespesialisten.com