Nord-Vestlandet med Ålesund, Molde og Loen 2020

Bli med til Nord-Vestlandet! Inntrykkene og kontrastene står i kø langs fjordene, på fastlandet og i fjellheimen der land møter hav. Vi får noen fine innholdsrike dager hvor vi skal oppleve mye av det vakreste landet vårt har å by på!

Ålesund dekker flere øyer og strekker seg ut i Atlanterhavet. I Ålesund må man stadig se opp – opp på fjellene – opp på den vide himmelen og opp på de vakre fasadene! Etter en stor bybrann i 1904, der nesten hele byen brant ned, ble bykjernen gjenreist i Jugendstil. Går du de 418 trappetrinnene fra Byparken opp til Fjellstua på byfjellet Aksla – ser du hele byen, Godøya, Alnes fyr og helt ut til fuglefjellet Runde!

1. dag, 31. august: Sandvika - Oslo – Ålesund
Avreise fra Sandvika, Bekkestua, Oslo på morgenen etter nærmere avtale. Turen går over Hadeland til Gjøvik og videre oppover Gudbrandsdalen til Dombås. Vi tar nødvendige stopp for beinstrekk og bespisning underveis. Fra Dombås går turen mot Bjorli og langs Rauma mot Åndalsnes og videre til Ålesund. Innsjekk på Scandic Parken Hotel og felles middag på kvelden.

2. dag, 1. september: Utflukt til Molde og Atlanterhavsveien
Vi starter dagen med frokost og gjør oss klar for utflukt. Vi kjører til Vestnes og tar ferjen over til Molde kl. 10.30. Vi møter vår guide kl. 11.00 på ferjekaia i Molde og tar turen innom Molde by, før vi kjører mot Atlanterhavsveien oppover langs kysten som tar oss med helt ut til det ytterste punkt der landet ender og storhavet begynner. Og nettopp havets uendelige storhet vil være det minne de fleste vil ta med seg og bevare for alltid. Noen steinkast unna går den viktige skipsleia over den beryktede Hustadvika, der utallige skipsvrak på bunnen er en taus historie om drama og død. Vi kjører Atlanterhavsveien tur/retur for å se den storslåtte naturen. Vi stopper i Bud og her får vi servert deilig fiskesuppe på Bryggjen kl. 13.00. Etter lunsjen får vi omvisning på Ergan Kystfort kl. 14.15, dette er et krigshistorisk museum fra andre verdenskrig. I løpet av andre verdenskrig bygde tyskerne et av sine sterkeste kystfort i Bud for å kontrollere den sterkt trafikkerte Hustadvika utenfor Bud. Fortet er restaurert og har kommandosentral, kanonstillinger, sykestue og vannreservoar i fjellet. Tilbake til Ålesund og felles middag på kvelden.

3. dag, 2. september: Byvandring i Ålesund – Atlanterhavsparken - Loen
Vi spiser frokost på hotellet, sjekker ut og blir med vår lokale guide på en byvandring i Ålesund i ca 2 timer. Vi spaserer til Brosundet og den fredede bygningen der Svaneapoteket i sin tid holdt til. Her kan vi besøke Jugendstilsenteret som gir oss et fascinerende innblikk i denne stilarten. Deretter tar vi turen oppom byfjellet Aksla og Fjellstua. Her har vi praktisk talt byen for våre føtter med fantastisk utsikt.

Vårt neste mål er Atlanterhavsparken som ligger i kystlandskapet i Tueneset. Utstillingsbassengene er bygget inn i kystnaturen, og hver dag kl. 1300 håndfores de store fiskene i Atlanterhavstanken av dykkere, et spektakulært syn når dykkeren nærmest forsvinner i flokken av glupske kveiter, steinbit, torsk og sei. Her er det mulighet for å kjøpe seg lunsj.
Vi tar farvel med Ålesund og tar ferje fra Magerholm - Ørsneset, og kjører mot Stranda – Hellesylt – Hornindal og langs Hornindalsvatnet som er Nord-Europas dypeste innsjø. Vi fortsetter mot Stryn og Loen og vårt hotell, Loenfjord Hotell.
For de som ønsker det, er det mulighet for å ta en tur med den store opplevelsen i Loen - Loen Skylift. (Tillegg i prisen). Fra fjordbygget starter oppstigningen med pendelbanen til fjellet Hoven (1011 moh). Etter noen minutter i luftig svev kommer vi til Hoven Restaurant der vi får et 210 graders panoramautsikt mot Skåla og Lovatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør, og ut Nordfjorden som bukter seg videre mot Stryn i vest. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet og hygger oss med sosialt samvær.

4. dag, 3. september: Loen - Sogndal
Vi starter dagen med en bedre frokost, sjekker ut og kjører mot Byrkjelo og Skei. Her besøker vi Audhild Vikens vevstove som er en familiebedrift hvor historien startet for mange tiår siden. Her er det et stort shoppingområde og også en kafe. Turen fortsetter, og vi tar en avstikker til Astruptunet for omvisning. Astruptunet ligger idyllisk til på sørsiden av Jøstravatnet og her finner vi hjemmet til maleren, tegneren og grafikeren Nikolai Astrup (1880 -1928), som er en av Norges mest kjente nasjonale kunstnere. Etter besøket her kjører vi videre mot Fjærland og kan ta en stopp for å se på Bøyabreen, som er en brearm av Jostedalsbreen og kan ses fra riksveien.
Vi besøker Norsk Bremuseum som åpnet i 1991 og formidler informasjon om breer og hvordan de har formet landskapet, klimaet og hvordan det påvirker oss. Gå ikke glipp av Ivo Caprinos fantastiske panoramafilm fra Jostedalsbreen. Her er det mulighet for å kjøpe seg lunsj i kafeen.
Turen fortsetter til Sogndal og innsjekk på Quality Hotel Sogndal. Felles middag på kvelden.

5. dag, 4. september: Sogndal – Sandvika – Oslo
Vi starter dagen med frokost på hotellet, sjekker ut og starter på hjemreisen. Vi tar ferjen fra Mannheller til Fodnes, kjører til Lærdal og over Filefjell til Fagernes. Her tar vi en stopp for individuell lunsj, og turen fortsetter videre hjemover til Sandvika og Oslo. Vel hjemme håper vi alle har hatt en fin tur!

Reisefakta

Pris pr. person kr. 8575,-

Tillegg for enkeltrom kr. 1690,-

Inkludert i prisen:
• Busstransport i moderne turbuss
• 2 netter på Scandic Parken Hotel i dobbeltrom
• 1 natt på Hotel Loenfjord i dobbeltrom
• 1 natt på Quality Hotel Sogndal i dobbeltrom
• Frokost og middag hver dag
• Utflukt med guide til Molde – Atlanterhavsveien inkl. lunsj og omvisning Ergan kystfort
• 2-timers byvandring med guide i Ålesund
• Inngang Atlanterhavsparken
• Omvisning Astruptunet
• Inngang og film på Norsk Bremuseum
• Ferjer iflg. program

Påmeldingsfrist: 15. juli 2020