RHIN- OG MOSELDALEN MED RÜDESHEIM 2019

Rhin- og Moseldalen med Rüdesheim, med sin vakre natur, middelalderborger og verdenskjente vinlandsbyer er et turistmål, som har lokket nordmenn i mange år og som tar deg med tilbake til historien. Rüdesheim er nettopp en slik by, hvor en ved siden av gammel historie også opplever «Gemütlichkeit», vin, dans og sang får oss virkelig til å «tø opp litt!
Vi bor på hotellet hvor «alle» vil bo, nemlig Hotel Lindenwirt, som ligger midt i den spesielle gågaten Drosselgasse. Her finner vi koselige vinstuer side om side med hyggelige uteserveringer. En båttur på mektige Rhinen hører også med. Bli med oss og opplev noen dager i vakre omgivelser og med god stemning!

1. dag, 22. august Fagernes – Oslo – Gøteborg
Avreise fra Fagernes Skysstasjon kl. 07.30, videre opphenting Dokka – Gjøvik – Hadeland. Transfer fra Sandvika bussterminal kl. 11.15 og fra Bekkestua bussterminal kl. 11.30. Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 12.00 med videre opphenting mot Østfold. Ved ankomst Gøteborg går vi om bord i Stena Lines ferje som i løpet av natta tar oss over til Kiel. Båtavgang kl. 18.45. Etter å ha sjekket inn på våre lugarer, møtes vi til middagsbuffet i restauranten.

2. dag, 23. august Kiel – Rüdesheim
Stor frokostbuffet og ankomst Kiel kl. 09.15 før vi tar plass i bussen som venter på kaien. Nå kjører vi på fine motorveger forbi Hamburg, Hannover og Kassel. Det blir kaffepause på for- og ettermiddag, samt en utvidet pause ved lunsjtider. Sent på ettermiddagen ankommer vi Rhindalens perle Rüdesheim. Her skal vi bo i 3 netter på det tradisjonsrike Hotel Lindenwirt, uten tvil det mest populære stedet i Rüdesheim. Etter middag på hotellet tester vi stemningen i byen.

3. dag, 24. august Rhin- og Moseldalen
Etter frokost spaserer vi ned til kaien, hvor vi skal gå om bord i en av Rhindamperne. Dette er den klassiske Rhinferden. Vi passerer kjente slott som Rheinstein, Burg Katz og Burg Maus før vi ankommer St. Goarhausen ved den berømte Loreleyklippen. Her tar vi igjen plass i bussen, som bringer oss til Koblenz hvor Moselelven renner ut i Rhinen ved «Deutsches Eck». Herfra oppover Moseldalen med vinranker på begge sider av elven, etter hvert som vi passerer de mange små koselige vinbyene. I Cochem har vi dagens lunsjpause og her blir det også tid på egenhånd i byen som regnes som Moseldalens perle. Ut på ettermiddagen besøker vi vinbonden Alfred Port, som på sitt sjarmerende «svorsk» forteller om vindyrking. Prøvesmaking er en selvfølge. Vi tester 5 forskjellige sorter (inkl.). Vi fortsetter over Hunsrück til Bingen, og krysser Rhinen med ferge tilbake til Rüdesheim. På hotellet spiser vi middag og så er det fritt fram, opplevelsene ligger rett utenfor døra!

4. dag, 25. august I Rüdesheim
God tid til frokosten. Dagen til egen disposisjon. Ut på ettermiddagen besøker vi en vinkjeller rett rundt hjørnet. Her får vi en interessant orientering om druedyrking og vinproduksjon. Det blir selvfølgelig også smaksprøver på forskjellige typer vin (inkl.). Om kvelden spaserer vi 3 minutter fra hotellet til Winzerkeller, som gjennom årene har vært den mest populære restauranten i Rüdesheim. Her blir det kveldens middag!

5. dag, 26. august Rüdesheim – Bremen
Etter frokost forlater vi Rüdesheim. Vi passerer Köln og ankommer Bremen om ettermiddagen. Her sjekker vi inn på Radisson Blu Hotel Bremen. Vi møtes til felles middag på kvelden.

6. dag, 27. august Bremen – Kiel
Vi spiser en god frokost før vi setter kursen videre nordover. Vi passerer Hamburg og ankommer Kiel ut på dagen. Her går vi om bord i Color Lines ferje som har avgang kl. 14.00, sjekker inn på lugarene våre og har god tid til å slappe av på ettermiddagen. Vi møtes til felles middagsbuffet på kvelden. Vi minner om det flotte showet om kvelden.

7. dag, 28. august Oslo – Fagernes
Vi nyter frokosten mens vi seiler inn Oslofjorden. Båten legger til kai i Oslo kl. 10.00 og bussen kjører tilbake til utgangspunktet for turen. Vel hjemme håper vi alle har hatt en fin tur!

Reisefakta

Avreise 22. august 2019

7 dager / 6 netter

Pris pr. person kr. 11990,-

Tillegg for enkellugar tur/retur kr. 1100,-

Tillegg for enkeltrom kr. 950,-

Tillegg for utvendig lugar på forespørsel

Inkludert i prisen:

  • Busstransport i moderne turbuss
  • Ferje Gøteborg - Kiel i innvendige doble lugarer
  • Ferje Kiel - Oslo i innvendige doble lugarer
  • 2 frokoster og 2 middagsbuffet på ferjene
  • 3 netter på Hotel Lindenwirt i doble rom
  • 1 natt på Radisson Blu Hotel i Bremen i doble rom
  • 4 frokoster og 3 middager på hotellene
  • 1 middag på Winzerkeller
  • Utflukter i.h.h.t program
  • Reiseleder

HUSK PASS!

Påmelding innen 8. juli 2019