Rørosmartnan 2020

Vintermarkedet Rørosmartnan er en nasjonal begivenhet med rundt 70000 besøkende hvert år. Disse fem februar dagene forvandles Røros til en livlig markedsplass med et yrende folkeliv hele døgnet, på serveringssteder og danselokaler, på basarer og tombolaer, i ferdasgårder, på overnattingssteder og på alle kulturarrangementene. Størstedelen av Rørosmartnan 2019 foregår i de to hovedgatene på Røros, og over 250 utstillere er på plass i gatene og i Martnanshallen.  Alle martnansdagene byr på en herlig blanding av tradisjonelle og nye arrangement.

Dag 1, 20. februar: Oslo – Gjøvik – Hamar – Vauldalen
Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 08.00. Påstigning etter avtale på strekningen Oslo – Lillestrøm – Nittedal – Gjøvik – Hamar – Elverum og turen går videre oppover Østerdalen. Vi tar gode pauser underveis, og ankommer Vauldalen Fjellhotell på ettermiddagen. Vi sjekker inn og møtes til felles middag på kvelden, etterfulgt av kaffe og dans i peisestua.
Vauldalen ligger 4 mil øst for Røros, 840 m.o.h. Vauldalen Fjellhotell er et familiedrevet hotell, som legger sin ære i å ta imot sine gjester og gi opplevelser som gir minner for livet. Vi inviterer til vintertur med god mat og martnas-stemning!

Dag 2, 21. februar: Rørosmartnan 2019
Etter en god frokost får vi med oss en guide som blir med i bussen inn til Røros og Rørosmartnan. Der vil det være mulig å få gjort seg en god martnashandel, ta en tur på tombola, besøke ferdasfolket i bakgårdene og oppleve folkelivet. Hotellet har Lavvo på Røros, og her er det mulig å spise lunsj som består av varmrett m/kaffe og kake, god underholdning og martna's stemning! Dette må bestilles i tillegg, og prisen er kr. 260,- pr. person. Bussen kjører tilbake til Vauldalen på ettermiddagen og vi møtes til felles middag på hotellet, med påfølgende dans i peisestua.

Dag 3, 22. februar: Rørosmartnan 2019
Vi starter dagen med frokost på hotellet og bussen kjører også i dag til Rørosmartnan, og returnerer tilbake til Vauldalen på ettermiddagen. Til kvelds dropper vi finstasen og kjører med hest og slede til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og stein, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet, serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet.

Dag 4, 23. februar: Vauldalen – Hamar – Gjøvik – Oslo
Vi spiser frokost på hotellet og sjekker deretter ut. Vi tar plass i bussen og underveis på turen tar vi nødvendige pauser, og løpet av ettermiddagen bringer vi hver enkelt tilbake til utgangspunktet.

Reisefakta

Avreise 20. februar 2020

4 dager / 3 netter

Pris pr. person kr. 7380,-

Tillegg for enkeltrom kr. 750,-

Inkludert i prisen:

  • Busstransport i moderne turbuss
  • 3 netter på Vauldalen Fjellhotell i doble rom
  • 3 frokoster og 2 middager på hotellet
  • 1 middag i Volldalskoja
  • 2 bussutfluter til Rørosmartnan
  • Lokal guide en dag

Påmelding innen 7. januar 2020