Slottsferie på Chateau Robert – vin & kultur 2021

Eiendom Chateau Robert har vært eid av den samme adelige familien Castelnau Tursan i nesten 1000 år, fra 950 – 1903. Den siste Marqouis levde og døde her i 1903.
Chateau Robert har en spennende historikk, hvor bla under den franske revolusjon måtte familien som eide Chateau Robert flykte gjennom tunell under slottet for å redde livet. Tunellen er der den dag i dag. Chateau Robert er gjort om til slottshotell for overnatting, bryllup og konferanser.
Vinproduksjon er også under etablering og drives under Domaine Chateau Robert.
Chateau Robert er slott tilbake fra det 1700 tallet. Et opphold på Chateau Robert er en reise tilbake i tid, med fantastisk service, flotte rom, hvor hvert rom er individuelt møblert og nydelig utsikt fra slottets to tårn. I den store slottshagen har du anledning til å benytte deg av egen tennisbane og et stort svømmebasseng.
Det privat er vel ivaretatt, der oppholdet er basert på lokal god mat, vin og opplevelser i private omgivelser.

Dag 1: Hjemsted – Bordeaux
Oppmøte på flyplassen i god tid før avgang. Morgen fly fra Oslo eller Bergen med mellomlanding i Schipol/Amsterdam før ankomst Bordeaux. Her blir man møtt av guide og representant fra Chateau Robert og vil ta der med på byvandring i Bordeaux gamleby for å oppleve noen av byens største severdigheter og shopping, og det vil bli felles lunsj på Le Confidentiel underveis.
Deretter går turen til Chateau Robert der dere skal bo under hele oppholdet. Sjekker inn på rommene og gjør oss litt kjent, før kveldens middag som blir servert på slottet.

Dag 2: Tursan & Eugene les Baines
Vi starter med frokost på Chateau Robert før vi skal bli bedre kjent med St. Sever og Tursan vin.
Vi kjører til den lokale og middelalderske landsbyen St. Sever og videre til det lokale vindistriktet Tursan. Vi stopper underveis med litt smaksprøver av lokale spesialiteter som skinke og pølser.
I Tursan blir det omvisning og vinsmaking kombinert med ost og foie gras. Derfra går turen videre til Eugen les Baines for lunsj. Her ligger også Spa Resorts og 3 stjerners Michelin restaurant, hvor franskmenn reiser helt fra Paris for å oppleve.
Etter lunsj og vi har opplevd Eugen les Bains returnerer vi vi til Chateau Robert for egen tid og avslapping.
Om kvelden blir det middag på en lokal utvalgt restaurant i St. Sever.

Dag 3: Pau
Det blir frokost på hotellet før vi i dag kjører inn i den franske delen av Baskerland gjennom sjarmerende landsbyer og vi besøker den vakre og historiske byen Pau. Den grenser til Pyreneene med sine historiske bygninger, gode shoppingmuligheter og vakre hager. Pau har lang historie og er bl.a. kjent for sin arkitektoniske og kulturelle arv. Pau ligger i det sørvestlige Frankrike og er hovedstaden i Pyrenees-Atlantique. Sykkelrittet Tour de France bruker Pau svært ofte som start eller mål by for etapper gjennom Pyreneene.
Her tar vi miniversjon av «fløibanen» toget inn i byen, og det blir byvandring og tid på egenhånd. Individuell lunsj denne dagen.
Etter besøket i Pau reiser vi tilbake til Chateau Robert og her kan vi slappe av i slottshagen ved bassenget eller lese en bok i en av slottets salonger.
Om kvelden blir det 5 retters middag og vinpakke

Dag 4: Dag på slottet – evt lokale utflukter på egenhånd
Frokost på slottet. Dagen kan tilbringes på slottet og det private anlegget, oppholdet på Chateau Robert er som å ta et steg tilbake i tid. Her kan du nyte en god bok i en av salongene eller jaktrommet, og i den store slottshagen har du anledning til å benytte deg av egen tennisbane og slappe av ved et stort svømmebasseng. På dagen får dere servert en god lunsj på slottet med lokal mat.
Det er også muligheter for å kunne leie seg sykkel og ta en sykkeltur i nærområdet eller en tur til litt større by, Monte Marsan.
På sen ettermiddagen tar vi turen inn til byen Monte Marsan. Der vi får høre litt mere om byen og det blir også mulighet for å oppleve noen av den på egenhånd, før vi om kvelden skal spise middag på en stilfull restaurant i byen.

Dag 5: St. Emillion
Vi spiser frokost på slottet før vi i dag tar turen til kanskje Europas mest kjente distrikt. St. Emillion, er en middelalderby på Unescos verdensarvliste med et sjeldent godt vindistrikt. Det blir guidet tur for å lære oss mye om St. Emillions historie. Vi skal også besøke en av de lokale vingårdene, her forklarer de prosessen bak vinproduksjon i området, og vi får selvfølgelig også en smaksprøve. Her blir det lunsj på en lokal vingård eller en lokal restaurant.
Om det blir tid og anledning kan vi evt. legge turen innom Armagnac.
Om kvelden er vi igjen klare for en 5 retters middag med vinpakke på Chateau Robert.

Dag 6: Dag på slottet & lokale utflukter
Frokost på slottet, og deretter tar vi en tur på markedet i St. Sever. Her spiser vi individuell lunsj og har tid på egenhånd for de som ønsker det.
Ellers tar vi en rolig dag på slottet, der vi kan slappe av og ta litt rosevin ved bassenget og nyte det gode liv.
Om kvelden er det 5 retters middag på slottet med vinpakke.

Dag 7: Chateau Robert – Bordeaux – Hjemsted
Frokost på Chateau Robert før vi sjekker ut og reiser til flyplassen i Bordeaux i god tid før avgang med fly tilbake til Norge, enten Oslo eller Bergen.

Reisefakta

Pris kommer!

Prisen inkluderer:
• Fly Norge – Schipol – Bordeaux t/r
• 6 overnattinger på Chateau Robert
• 6 frokoster – 1 lunsj – 4 5 retters middager(inkl. vinpakke) på slottet
• 1 middag i Monte Marsan
• 1 middag i St. Sever
• Sightseeing og lunsj i Bordeaux
• Utflukt Tursan/ Eugen le Baines
• Utflukt til Pau
• Utflukt til St. Emillion m/lunsj
• Markedet i St. Sever

Påmelding på tlf. 61292655 eller epost: post@feriespesialisten.com