Sverige med Dalarna, Siljan og Sunne 2020

Sverige med Dalarna, Siljan og Sunne. Dalarna er et område som er kjent for kunst og kultur, omgitt av vennlig og myk natur. Siljansjøen omgitt av Siljanbygdens unike natur, har sin opprinnelse i Europas største meteorittnedslag for 360 mill. år siden. Her er kulturskatter tatt vare på og videreutviklet. Her ligger høydepunktene som perler på en snor; Carl Larssons hjem i Sundborn med vakre akvareller, tegninger og malerier. Axel Munthes Hildasholm. På hjemveien kjører vi via Mora og besøker Kunstneren Anders Zorns samlinger - som består av 4 museer; Zorngården - Zornmuseet - Zorn Gammelgård og Texilkammara og Gopsmor. Videre til Selma Lagerløf sitt rike i Sunne.

Rottneros Park er en unik skulpturpark i Sunne med formelle parkrom, skjønne naturparker og nyskapende hageformgivninger i en spennende kombinasjon. Det er en plass full av skrøner og historier, drømmer og visjoner som lengter etter å bli fortalt.

Rottneros Herregård er Ekeby i Selma Lagerløfs Gøsta Berlings saga og det var så det hele begynte: med at visjonæren Svante Påhlson utformet en Rottneros som kunne matche sagaens Ekeby. Det skjedde i midten av 1950-tallet og nå er det vår oppgave å fortsette å forvalte og foredle den kulturarv som finns på plassen - og fortelle om det med ord og visjoner som blir interessante. 

1. dag: 15. juni 2020            Oslo - Gjøvik - Hamar – Løten – Elverum – Trysil - Vasaloppleden – Mora - Rättvik
Avreise fra Oslo bussterminal kl. 06.00, Gjøvik skysstasjon kl. 08.00, fra Hamar v/Vikingskipet kl. 09.00, fra Løten v/Sparebanken kl. 09.30 og fra Elverum skysstasjon kl. 10.00. Vi kjører mot Trysil og følger Vasalopp-leden og over grensen til Sverige - gjennom Dalarna til Mora og besøker Wasaloppets Hus med orientering av Vasaloppets historie. Vi spiser lunsj før omvisning/orientering. Videre til vårt hotell i Rättvik Best Western Lerdalshöjden. Det er fint å rusle rundt i Rättvik, det er en hyggelig plass ved Siljansjøen. Middag på kvelden.

2. dag: 16. juni 2020            Carl Larsson Museet Sundborn – Falu gruver - Båttur på Siljansjøen med middag på båten
Etter frokost kjører vi sørover mot Falun og Sundborn. Ordene”Var välkommen kära Du til Carl Larsson och hans fru” møter oss over inngangsdøra til kunstnerens særpregede hjem omgitt av en vakker hage. Vi nyter kjente motiver og opplever nye sider og detaljer ved denne fargerike og folkekjære kunstneren i det hjemlige museet. Lunsj i Falun på Geschwornegården,
Omvisning i gruvene i Falun. De som vil er over bakken og de som vil kan bli med 67 meter under bakken. Etter gruvebesøket, kjører vi TURISTVEGEN via Tällberg tilbake til Rättvik.
Kl. 18.30 går vi ned til Långbryggan og om bord i båten MS Gustav Wasa, for en nydelig båttur på Siljansjøen med middag. Båten går til Leksvik, og er tilbake i Rättvik kl. 21.30.

3. dag: 17. juni 2020            Rättvik – Sunne
Etter frokost går turen mot Sunne. Avreise kl. 09.30. Vi kjører via Mora og besøker Zornmuseet kl. 10.00 – der får vi omvisning i hjemmet – likeledes maleriutstillingen. Turen går videre til Malung, der vi stopper for litt shopping. Malung har i årevis vært berømt for sine skinnjakker og skinnprodukter. Deretter til Torsby hvor vi stopper for individuell lunsj, før turen går videre til Sunne, hvor vi besøker Selma Lagerløf sitt hjem Mårbacka med omvisning.
Videre til vårt hotel Sure Hotel Best Western Frykenstrand for middag og overnatting.

4. dag: 18. juni 2020            Sunne – Hamar
Frokost på hotellet. Vi besøker Rotheros Blomsterpark, før vi setter kursen mot Hamar og vårt hjemsted. Vi spiser lunsj underveis.

Siljansjøen

Reisefakta

Avreise 15. juni 2020

4 dager / 3 netter

Pris pr. person kr. 6360,-

Tillegg for enkeltrom kr. 990,-

Inkludert i prisen:

 • Busstransport i moderne turbuss
 • 2 netter i Rättvik i doble rom
 • 1 natt i Sunne i doble rom
 • 2 middager - 3 frokoster - 3 lunsjer
 • Båttur på Siljan med middag ombord
 • Inngang Vasaloppets hus/museum
 • Inngang Sundborn
 • Inngang Falu gruver
 • Inngang Zornmuseet
 • Inngang/omvisning Mårbacka
 • Rottneros Blomsterpark
 • Guide dag 2
 • Reiseleder

Påmelding snarest!