Trondheim 2021

Flere kulturminner forteller om byens historiske betydning. Men Trondheim har mer å by på enn fortidsminner. Byen ved Nidelva er en moderne universitetsby og et sentrum for maritim, teknisk og medisinsk forskning.
I Midtbyen – sentrum av Trondheim – kan vi fornemme Þróndheimr, sagabyen. Her kan du spasere langs idylliske elvepromenader. Legg gjerne veien over Gamle Bybro til Bakklandet, en bydel med hyggelige kafeer og restauranter, spesielle butikker og gamle trehus.

1. dag 16 august 2021: Hjemsted - Trondheim
Avreise fra hjemsted etter avtale. Vi kjører mot Dombås - videre over fjellet til Oppdal med individuell lunsj underveis - videre- Berkåk - Trondheim og vårt Best Western Plus Hotel Bakeriet i Trondheim
Om kvelden er det middag på hotellet.

2. dag 17.august 2021: Trondheim
Vi spiser frokost på hotellet før guiden møter oss på hotellet og vi blir med på en 2 timers by sightseeing. Om mulig får vi også med oss Domkirken underveis eller en annen dag. Denne dagen besøker vi også Stiftsgården – med faste omvisninger hver hele time fra kl. 10. 00 -15.00. Vi avslutter sightseeingen ved Ravnkloa. Da går vi rett på båten som tar oss ut til Munkholmen der vi først får litt orientering og senere spiser vi lunsj. Etter lunsj reiser vi med båten tilbake til Trondheim.
Om kvelden er det felles middag i restauranten på hotellet.

3. dag 18. august 2021: Stiklestad
Frokost på hotellet. Formiddagen til egen disposisjon før vi reiser til Stiklestad. Vi ankommer Stiklestad der vi blir møtt av vår guide, han ønsker oss velkommen og vil informere litt om hva som skal skje i løpet av dagen. Denne dagen benyttes først og fremst til å se utstillingene og markedet og evt. middelalder gården Stiklestadir. Stiklestadir - En majestetisk middelalder gård. Gode historier fra tida da ære, makt og den sterkeste rett var naturlige deler av hverdagslivet. Bli med når storbonden Kolbjørn Gunnarsson inviterer inn i sitt majestetiske langhus!

Storbonden og hans familie steller til historiestunder i gildehallen, som var
et viktig samlingssted for alliansebygging og politiske diskusjoner i middelalderen.
Etter besøket på Stiklastadir forstår du kanskje bedre hvorfor slaget sto akkurat her? Langhuset på Stiklastadir er 270 kvadratmeter, 36 meter langt og 7,5 meter høyt. Det er bygget
etter gamle byggetradisjoner fra middelalderen.
Vi spiser Sodd - brød - ingefærøl - dessert til lunsj på Stiklestad. Stiklestad er i dag et helårs- åpent kultursenter, hvor vi har daglige tilbud på omvisning, åpen restaurant, hotell og andre arrangementer og tilbud. Vi arrangerer dessuten Spelet om heilage Olav - Norges eldste og største friluftsteater. ( 25. – 29. juli) Spelet om Heilage Olav er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli.

4. dag 19. august 2021: Trondheim - Hjemsted
Vi spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut og tar fatt på hjemreisen. Vi kjører Oppdal – Dombås – med flere stopp og individuell lunsj underveis.

Reisefakta

Prisen pr person: fra kr. 6 595.-

Tillegg: Enkeltrom kr. 1 155.-

Prisen inkluderer:

  • Busstransport i 4 dager
  • 3 overnattinger på Best Western Plus Hotel Bakeriet i Trondheim i dobbeltrom
  • 3 frokoster – 3 middager –
  • 4 enkle lunsjer – herav Sodd på Stiklestad m/dessert - drikke
  • Inngang Stiklestad Nasjonale Kulturhus
  • Stiklestad kirke - og hele området med guide
  • Sightseeing med guide i Trondheim inkl. Domkirken
  • Munkholmen - båt –omvisning
  • Nødvendige bom/veiavgifter

Påmelding på tlf. 61292655 eller epost: post@feriespesialisten.com