Vauldalen Fjellhotell med Oddgeir Bruaset

Vauldalen Fjellhotell er ett familiedrevet hotell med nyoppussede rom og alle rommene ligger på gateplan i fløyer. Hotellet ligger 50 km fra Røros og grense-stasjonen til Sverige er nærmeste nabo til hotellet – så utfluktsmulighetene er det mange av. Her serverer de god hjemmelaget mat og personalet står klare til å ønske dere hjertelig velkommen til fjellet og hotellet. Vi får også besøk av Oddgeir Bruaset fra programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Turen kombineres med deltagere fra Bergen og Østlandet. 

1. dag/ 17. august 2019: Bergen - Lillehammer
Avreise fra Bergen etter avtale og vi kjører Voss – Gudvangen – Lærdal – Tyin – Fagernes – Dokka – Vingrom og ankommer Lillehammer for overnatting. Vi sjekker inn på vårt hotell, Scandic Victoria Hotel og møtes til felles middag i restauranten. Individuell lunsj og flere stopp underveis.

2. dag/ 18. august 2019: Lillehammer - Vauldalen
Frokost på hotellet før vi fortsetter videre oppover Gudbrandsdalen – Otta og til Dombås – individuell lunsj underveis – Hjerkinn – Folldal - Østerdalen til Alvdal og Røros. Vi tar turen innom Røros, den lille rare byen på fjellet. Røros Bergstad er en av Europas eldste trehusbyer, og en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOs listeover verdens kulturarv. Bykjernen har en sjelden stor og godt bevart trehusbebyggelse, og det ekte og autentiske forsterkes ved at nåtidens moderne mennesker bor og arbeider i de gamle husene. Bergstaden Zür eller Røros Kirke åpnet igjen i 2010, etter 2 års restaurering av det prektige byggverket. Deretter videre mot Sverige til Brekken og vårt hotell - Vauldalen Fjellhotell som ønsker velkommen til middag.
Etter middagen drikker vi kaffe i en av peisestuene, hvor vi tar oss en prat, litt sang eller sen svingom.

3. dag/ 19. august 2019: Båttur på Femund
Etter en tidlig frokost, er det avreise til Sørvika. Der går vi om bord i Femunden II. Båten bringer oss til Femundhytten Gård, hvor vi blir mottatt av Tommy, Milda og Klas. Vi får omvisning i den nedlagte smelthytta og blir fortalt om livet på gården. Til lunsj blir det servert spekemat, skjørost og rømme. Før vi returnerer hjem etter denne spesielle dagen, blir det tid til musikk. Vel hjemme igjen på hotellet serveres det middag.
Etter middag får vi besøk av Oddgeir Bruaset, han har også vært på besøk på Femund blant alle stedene han har hatt med og besøkt i sine program. Han vil vise frem bilder og fortelle om sterke møter mellom mennesker som han har møtt under innspillingene av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

4. dag/ 20. august 2019: Sverige & Skottgården
Sverige er vår nærmeste nabo mot øst, og etter frokost i dag får søta bror besøk. Først lar vi handlelysten få utløp, før vi besøker Fjällmuseet i Funäsdalen. Videre tar vi en spasertur i Fornminnesparken, der vi får servert kaffe og gräddvaffle.
Vi returnerer tilbake til Gamlelandet og Skottgården for lunsj.
Skottgården som nå drives av vertskapet på Vauldalen Fjellhotell, er en gammel ferdas gård og skysstasjon. Det vil si at de hadde plikt på seg til å holde 4 hester til transport mellom Malmagen i Sverige og Jensvolden på vei mot Røros. Jorid og Ole Peder besitter mye kunnskap om hest og hestetransport, og tar oss med på en reise i hvordan en ferdas gård ble drevet. Dagens lunsj er en smakssymfoni av lokale råvarer, som avsluttes med rabarbrasuppe, sjampagne og tradisjonsmusikk. Deretter tilbake til Vauldalen og slapper av litt før middag. I kveld dropper vi finstasen og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang, serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet, serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar dere med tilbake til hotellet.

5. dag/ 21. august 2019: Vauldalen - Røros – Lillehammer - Bergen
Etter en god frokost og påfølgende utsjekking, tar vi fatt på hjemveien. Vi kjører mot Folldal – Ringebufjellet – Lillehammer - Vingrom – Leira – Gol – Geilo – Hardangervidda –Eidfjord - Voss og Bergen. Vi tar flere stopp og spiser individuell lunsj underveis.
Vel hjemme igjen håper vi alle har hatt en fin og opplevelsesrik tur!

Reisefakta

Prisen pr person fra kr. 8 995,-
Tillegg enkeltrom kr. 1 215,-

Prisen inkluderer:
• Busstransport i moderne turbuss
• 3 netter på Vauldalen Fjellhotell i dobbeltrom
• Frokost og middag på hotellet hver dag
• 1 overnatting i dobbeltrom tur
• 1 frokost – 1 middag
• Alle innganger/ båtbillett /guide/ lunsj i følge program er inkludert
• Nødvendige bom/veiavgifter

Begrenset antall plasser, så her er det første mann til mølla som gjelder!

Påmelding innen 25. mai 2019